Präster som inte vill viga samkönade par får byta jobb men imamer…

RELIGION. Jonna Sima och Jehna Al-Moushahidi skriver på Twitter och i Aftonbladet om att präster, kristna sådana, ska bli tvingade att byta arbete om de vägrar viga bögar och flator. Om det kan man tycka vad man vill, men de samkönade par som får nobben av en präst kan alltid gå till en annan präst och församling och viga sig.

Jonna och Jehna tar dock inte med ett ord upp hur muslimska bögar som vill viga sig ska göra. Vilken imam ska dom gå till? Vilken moské ska de besöka?

-Pettersson misstänker att eftersom Aftonbladet har en socialdemokratisk ledarredaktion så är muslimer fridlysta från kritik och allas lika värde gäller inte islam.

För övrigt vill inte jag tvinga Jonna och Jehna att skriva som jag vill, jag kan läsa något annat…

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Präster som inte vill viga samkönade par får byta jobb men imamer…

 1. ”Präster som inte vill viga samkönade par får byta jobb men imamer…”

  Så heter det inte Pettersson. Det ska vara ’tvingas’ eller ’måste’ – inte ’får’. Om det är anglifiering eller nyspråk du ägnar dig åt kan jag inte avgöra. Men illa är det.

  Om du inte förstår så vänd dig till Aftonbladet så kan säkert någon därifrån förklara att det är deras artikel jag återger/Pettersson

  • Är det ett citat så bör du sätta citatet inom citattecken. Det är bristfällig språkkunskap och därmed dålig journalistik att utelämna något så väsentligt.

   Vad var det jag skulle fråga Aftonbladet om?

 2. Jag anser att man bör ta bort vigselrätten för nedanstående inrättningar. Det går att fira bröllop ändå. Efter vigseln. Olika sekter har ju olika seder.

  Anglikanska Kyrkan
  Bosniakiska Islamiska Samfundet-BIS
  Bröderna Kristen Gemenskap
  Equmeniakyrkan
  Eritreanska Ortodoxa Tewahdo Kyrkan i Sverige
  Estniska evangelisk-lutherska kyrkans kontrakt i Sverige
  Etiopiska Ortodoxa Tewahdo Kyrka Ärkestiftet i Sverige
  Evangelisk Luthersk Mission – Bibeltrogna Vänner
  Evangeliska Fosterlands-Stiftelsen
  Frälsningsarmén i Sverige
  Förenade Islamiska Föreningar i Sverige
  Grekisk-Ortodoxa Metropolitdömet av Sverige och Skandinavien (Grekisk-Ortodoxa kyrkan)
  Imam Malek center Trossamfundet i Sverige
  Islamic Center i Malmö
  Islamiska Fatwabyrån i Sverige (IFBS)
  Islamiska Kulturcenter Unionen i Sverige
  Islamiska Shi’a Samfunden i Sverige (ISS)
  Islamiska Sunni Centret Trossamfundet i Sverige (ISC)
  Islams Ahmadiyya församling i Sverige
  Jehovas vittnen
  Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga
  Judiska Församlingarnas i Sverige Centralråd
  Liberala Katolska Kyrkan i Sverige
  Makedonska Ortodoxa kyrkan
  Pingst – fria församlingar i samverkan
  Romersk-katolska kyrkan i Sverige
  Ryska Ortodoxa Kyrkan – Kristi Förklarings ortodoxa församling
  Scientologi-Kyrkan i Sverige
  Serbisk-ortodoxa kyrkan i Sverige
  Sjundedags Adventistsamfundet
  Svenska Alliansmissionen
  Svenska Islamiska Församlingarna
  Svenska Ortodoxa Kyrkan
  Svenska Ortodoxa Prosteriet
  Svenska kyrkan
  Sveriges Muslimska Förbund
  Trosrörelsen
  Vännernas Samfund i Sverige – kväkarna

  Svenska kyrkan behandlar oliktänkande på vedervärdigt sätt. Utan vigselrätt skulle inte staten kunna tvinga en oliktänkande präst att viga exempelvis homosexuella. Inte heller en imam för den delen.

  Har staten bara rätta viljan skulle det kanske gå att komma åt barngifte, tvångsgifte och månggifte den vägen. Men det vete fan.

  Vigselrätt var något man diskuterade vid kyrkans skiljande från staten. Det samfund som kom att kalla sig Svenska Kyrkan var inte intresserade av en förändring om jag minns rätt. Jag menar att det inte är staten som ska bestämma över ritualerna inom samfunden. Det ska medlemmarna göra – inte några politiker. Svenska Kyrkan ska inte tillåtas fördriva oliktänkande. Det är månglarna som ska ut ur templet.

  2
  2
 3. Våga vägra aftonbladet, !
  Har fått den som pisstidning åt hundvalpen, enda vettiga funktionen

  19
 4. ja det är väl självklart svenska kyrkan består av pedofiler oxh hommofiler sadister och dom mest konstiga avater..det som staten lyckats med är att bevara hmligheten..det är först nu det flyter upp i broderskapsrörelsen och centens ja vad det nu är där man inte talar med eller om .. man bär veta att katolska kyrkan är det betydligt värre vissa stater drar sig inte för att åtala präster när dom förgriper sig på barn .. en intressant aspekt är att Löven är ett fosterbarn vilket förklarar den svaga mentaliteten

  11
 5. Sverige som nation bygger på kristen kultur. Bibeln fastslår att äktenskap är för man och kvinna. Därför infördes registrerat partnerskap som juridiskt har samma tyngd som äktenskap. Men se, det dög inte. Bokstavsrörelsen ville bli gifta i kyrkan och de präster som fortfarande är religösa och kan sin bibel måste nog tycka att man tagit ett steg för mycket.

  Kyrkan må bestämma sig, ska man vara ett religiöst samfund och följa sin heliga skrift eller ska man vara ”ein mädchen für alles (Allah?) och svika sin tro? Mig kvittar det men det påverkar legitimiteten.

  22
  1
 6. Socialister är, per definition, idioter.
  Aftonbladet och dess redaktion bevisa detta om och om igen.

  Varför ska präster tvingas? Enligt juden- och kristendomen är homosexualitet en synd. Om de anser det ska de inte heller behöva böja sig för socialistiska villfarelser och agendor.
  Inom islam är det en synd och homosexuella ska kastas från den högsta byggnaden i närheten tills de dör.
  Vet inte hur hinduismen ser på homosexualitet och inte heller buddismen.

  Så frågan blir då inte bara vad det gäller präster utan vill socialisterna även tvinga rabbi och imamer att viga homosexuella?

  30
 7. Det är skadligt för hälsan att läsa aftonbladet😉. Jag testade för ett tag sedan, men fick sådan huvudvärk, så det är inget jag rekommenderar…

  43

Kommentera