Stäng

Flickor förs ut ur Sverige på löpande band för att giftas bort eller könstympas

INVANDRING. Den nya lagen som ska förhindra att barn förs ut ur Sverige för att ingå äktenskap eller könsstympas har hittills bara tillämpats 28 gånger, rapporterar SVT Nyheter.

Fadime mördades av sin pappa för att hon skaffat svensk pojkvän

Lagen infördes 1 juli förra året och gör det möjligt att utfärda utreseförbud för barn som löper risk att föras bort. Sabina Landstedt på föreningen GAPF (Glöm aldrig Pela och Fadime) säger att hon är förvånad över att den inte använts mer.

– Vår uppfattning är att de här flickorna förs ut ur landet på löpande band, med myndigheternas vetskap tyvärr, säger Landstedt.

Men Sara Bäckström, sakkunnig på nationella kompetensteamet, säger att hon tror att utreseförbudet kommer att användas alltmer, när fler får kunskap om lagen.

Att föra ut ett barn i strid med ett utreseförbud kan leda till fängelse upp till två år.

-Pettersson säger att två års fängelse är ynkligt, föräldrar som för ut barn dit de flytt ifrån borde utvisas på livstid.

Familjen Sahindal har varit en riktig förtjänst för Sverige…

Fadime mördades av sin pappa två månader efter talet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 reaktioner på “Flickor förs ut ur Sverige på löpande band för att giftas bort eller könstympas

 1. Förbjud islam och liknande sekter i Sverige!

  Vad tillför de Vårt Fosterland?

  Vem vill ha grannar som lever efter en fantasi om att ta över världen?

  Koranen 9:123
  ”Make war on the infidels living in your neighborhood!”

 2. Sverige landet bak-och-fram eller bakom. En lag stiftas Förbud mot utresa, börjar gälla ett visst datum informationen bristfällig kommer 6 månader senare, 2022 ska tydligen bättre information vara färdig.
  Enligt regeringen skall kommuners socialnämnder kunna utfärda reseförbud om de misstänker att en flicka är på väg att giftas bort.
  Numera släpps en lag men rätt information kommer två år senare, det säger allt om vår regering, hoppas verkligen att vi får en Regering med det snaraste.

  21
 3. Men varför inte förbjuda dem att komma tillbaks hit igen, dom vet om att det är olagligt här, men skiter i Svenska lagar. SLÄPP INTE IN DEM IGEN!

  33
 4. Jag tycker vi ber att borgarrådet Jan Jönsson skriver ett brev till dem och säger att han inte tycker om att de bär sig åt så här .
  Eller kanske avlossar den stora kanonen och ber Annie Lööf skrika åt dem att hon föraktar dem .
  Men det kanske är att ta i .

  24
  1
 5. Islam aldrig annat än problem och bekymmer för vestvärlden Stoppa alla milijard utbetalningar till dessa länder samt stoppa all invandring av detta folk…..

  30
  1. Jönsson och Lööf kan väl skriva ihop ett brev där man påpekar att i Sverige är det föbjudet att vara kriminell??

   25
 6. Det är för jävligt men är det egentligen vårt problem som folk? Jag vill påstå att nära hundra procent av dessa familjer försörjs av mig och alla andra svenskar. Familjerna skiter uppenbarligen i svensk lagstiftning men troligen inte i svenska bidrag. Ryck bidragen för dem som ”slarvat bort” sin tös under ”semestern” i hemlandet. Ryck även uppehållstillstånd och eventuellt medborgarskap när det blir möjligt.

  Har man sökt asyl ska man bara ha rätt till en utresa. Återvändandet till hemlandet.

  44
 7. Där har vi 28 släkter som kan kastas ut ur landet. Är de inte mer integrerade och de har uppenbarligen inte asylskäl så är det tack för besöket och adjö.

  45

Kommentera

%d bloggare gillar detta: