Stäng

Stefan Löfven avgår i höst

INRIKES. Stefan Löfven avgår som statsminister på partikongressen i november. Socialdemokraterna kommer därmed att styras av någon annan i nästa års valrörelse. Det meddelar Löfven i sitt sommartal. – Allting har ett slut. Och jag vill ge min efterträdare de allra bästa förutsättningarna, säger Löfven i talet.

Steget Efter

Det här beslutet har mognat fram under en tid. Jag har snart varit partiordförande i tio år, statsminister i sju. Det har varit fantastiska år, fortsätter Löfven. Statsministern säger att han kommer att jobba med ”full kraft” under sin återstående tid som statsminister.

-Petersson har svårt att glädjas. Det beror på efterträdaren, för närvarande är Morgan Johansson ställföreträdande statsminister den som ska ersätta Löfven och det blir inget bättre av…

Lite märkligt är det eftersom Löfven tidigare sagt att han ska leda socialdemokraterna i nästa valrörelse.

Nåväl, jag tror inte på Damberg, Johansson, Shekarabi eller Ygeman. Jag tror det är dags för en kvinna, nämligen nuvarande finansminister Magdalena Andersson…

Socialdemokraterna håller partikongress den 3–7 november i Göteborg. Då tas en ny partiordförande fram, en person som riksdagen sedan måste godkänna som statsminister för att kunna efterträda Löfven.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

33 reaktioner på “Stefan Löfven avgår i höst

 1. Och? Det finns inga politiska alternativ i valet 22. Får bli en tur över till Norge på valdagen.

 2. Vem det än blir som tar över hoppas jag att hen är en lika bra valarbetare för oppositionen som Stefan har varit.

  6
  1
 3. detbär ju väldigt beklagligt att han avgår i november .????
  det är då mindre än tio månader till det ordinarie valet ..det är uppenbart att idioten biter sig fast . för att kunna ställa till fanskap med sin vise statsminister ssningen är ju den stt det är miljömupparna dom styr och den största idioten är ju miljömupen som är utsed till visse statsminister..
  dett är ett spel för gallerierna.
  det viktiga är att avpolitera dessa partin som tror stt man kan förbjuda andra att framföra dina åsikter och löven är den som inte såg något komma och det är samma nu manen som lämnst hjärnan hemma qntar att man monterade ned den på fosterhemmet i sosdialistisk anda

  6
  1
 4. Till socialdemokraternas valberedning för statsministerposten, har jag tre solklara kandidater.

  Det är Märta Stenevi, Per Bolund och Annie Lööf.

  Det är ändå de som har styrt det socialdemokratiska partiet, under så många år nu.

  Varför ändra på ett ”vinnande team”? De kan ju benämna sig som oberoende socialdemokrat.

  Precis som Aftonbladet..

  15
  2
 5. Stefan Löfven må vara en god människa innerst inne, vad vet jag. Jag känner honom inte, men han tog över ett sjunkande skepp efter, Reinfeldt och har sen dess inte lyckats med att reparera snarare kört sönder skutan ändå mer.
  Vad landet behöver är en företagsledare med gedigen erfarenhet av att sköta ett storföretag. Men det kommer vi inte att få se. Jag tror nämligen på devisen att det som är bra för Sverige också är bra för svenskarna och tvärtom.
  Oavsett vem som efterträder är det bara att hoppas på att det socialdemokratiska partiet aldrig mer blir ett 2 siffrors procentparti.

  15
  1
 6. Kanske ur askan i elden ? Kanske kommer det att finnas skäl att sakna svetsaren då efterträdaren lanserats ?

  7
  7
 7. Den nya partiordföranden (och statsministern) lär hämtas ur den makthavande delen av sossriet som seglat upp, – ALLTSÅ ”TRO OCH BRODERSKAP”, Vad jag vet ingår inte Magdalena A i denna internkrets. Däremot försöker säkert ”gråsosseriet” att lansera henne, men det är dömt att misslyckas.

  Risken är mycket hög att den nye partiordf hämtas bland dess muslimska medlemmar i Tro och Broderskap. Det finns ett antal ministrar redan att välja på. Notera att frågan är vilka muslimska ministrar resp partipampar som INTE är ”Muslimska Bröder”? Varje gång hittills som MB har lyckats manövrera sig fram till högsta politiska instans, så dröjer det 15-20 år, så har de infört sharia-lagstiftningar. D v s landet är islamskt – och diktatur.

  32
  1. Valet att avgå innan mandatperioden är över, är naturligtvis taktisk. S ser att väljartappet fortsätter och vet vilka som byter sida. Vad gör man då för att rädda detta?
   Man kommer att signalera att nu skall det minsann bli förändringar och med den nyvalda ledaren skall nya visioner dras fram. Vi har alla sett det förut.
   En kandidat som kan knyta an ännu mer invandrare, som börjar svika, är Ardalan Shekarabi, som även gillas för sin flört med pensionärerna.
   Kvinnorna vill ha en kvinnlig ledare, oavsett vem. Att ha det som första val samlar feminismen på vänsterkanten.
   De andra kandidaterna kommer att fortsätta att tappa röster åt S så de tror jag inte på.
   Att byta i tid är ett sätt att sälja in sin ”nya” politik och hoppas att folket glömt allt skit som varit, och här kommer media att hjälpa till.

   1. Bara en idiot kan välja en annan idiot.

    Låt nu Socialdemokraterna gå graven, och rösta för FÖRSTÅND och MOT DE LANDSFÖRRÄDARE som förstört Sverige.

 8. Äntligen!
  Så får sossarna chansen att tillsätta en ordförande som är muslim bara för att stärka banden med våra antagonister.
  Då kommer också många väljare att flykta till Nyans och S förlorar kärnväljare, risken är stor att vi då får en Regering som skulle kunna bestå av S, N. C,och med stöd av V och förfallet bara fortsätter.

  31
  1
 9. Min kommentar kom inte med! Det har hänt flera ggr på senarare tid! Jag har donerat tusingar till din blogg. Det är slut med det nu!

  6
  3
 10. Så kaptenen Steffe stannar inte kvar på det sjunkande skeppet Sverige utan lämnar det åt sitt öde

  40
  1
  1. Han har kanske insett vilken stor skada för Sverige som han har gjort, för att komma undan en del ansvar. Det betyder i och för sig inte att han har en hjärna, vilket han har visat att han inte har tidigare.

   Troligtvis så kommer det något ännu sämre. Om det blir så, måste vi bekämpa det.

   12
   2
 11. Det finns ett antal åsnor som vill och kan ta över efter Steffe! Oavsett vem så blir det ingen som vill Sveriges bästa!

  38
  2

 12. oförlåtlig synd och skam att Stefan Löfven någonsin blev tillsatt…detta va ett gigantiskt misstag som har kostat Abzurdistans befolkning ett oräkneligt antal pluringar…arvet som socialismen nu har lämnat efter sig kommer minst 3 generationer att få drass med…typ liknande det järnbad vi inte skådat sedan den senaste istiden (fast fan så mycket kallare)!

  40
  2
 13. Jag förmodar att han vill vara någon annanstans när allt går åt ett varmare ställe. Någon annan ska tydligen få sitta med Svarte Petter.

  52
  2
 14. Han fick väl inspiration av Afghanistan där ledare flyr tillsammans med folk som gör bidragsbrott i Sverige.
  Löfven flyr fältet likt en Afghanledare. Nu så skall sossetalibanerna tjafsa om vilken som blir ledare likt Afghanistan.

  49
  2
 15. Måtte han inom snar framtid ställas till svars för allt elände han har åsamkat Sverige och Svenskarna

  25
 16. Ropa inte hej ännu gott folk, det lär komma en annan mupp so kommer att fortsätta nermonteringen av vårt kära fosterland.

  70
  2
 17. ”Då tas en ny partiordförande fram, en person som riksdagen sedan måste godkänna som statsminister för att kunna efterträda Löfven.”

  Det där var luddigt skrivet Pettersson. Rentav flummigt.

  Då tas en ny partiordförande fram, en person som riksdagen sedan måste godkänna som statsminister för att kunna efterträda Löfven PÅ DEN POSTEN.

  3
  33
 18. Löfven har säkerligen tvingats till att avgå i höst. Med honom kvar vid rodret så vore ett katastrofval vara garanterat.
  Med en ny partiledare hoppas partistyrelsen att ett katastrofval kan undvikas. Fan tror det.

  70
  2
 19. Äntligen har Stefan Löfven tagit ett beslut som är bra för Sverige, men det tog alldeles för många år!

  82
  2
 20. Konsekvenserna av att han avgår kommer att bli absolut ingenting, för jag har ändå inte sett röken av honom sedan en lång tid tillbaka, och varje gång som det hänt något speciellt och man kan vänta sig att statsministern ska framträda och tala till folket så har det alltid varit någon annan i regeringen som gjort det som borde vara en uppgift för en statsminister. Så som sagt så kan det verken blir bättre eller sämre, utan man får hålla ut till valet nästa höst och hoppas att det blir ett maktskifte.

  79
  2
 21. Han ersätts väl av nån annan idiot. Såna har dom ju gott om. Sossarnas hundraåriga maktmissbruk är snart till ända för gott.

  89
  3
 22. Exakt, vi vet vad vi har men vet inte vad vi får. Det är fullt möjligt, lite svårbegripligt kanske, att efterträdaren är ännu sämre.

  78
  1
  1. Ett av det märkligaste och mörkaste kapitlen i Svea rikes politiska historia har nått vägs ände, kejsaren utan kläder kastar in handduken och går ut bakvägen. Men tro inte på någon bättring då postmoderna, feministiska och kulturmarxistiska krafter står redo att ta över. Vem det än blir som tar över sossarna är ointressant, nedmonteringen och islamiseringen av Sverige kommer att fortsätta med oförminskad styrka.

   33
   2
 23. Mogge kommer att bli pulveriserad i partiledardebatterna under valrörelsen.
  Men det positiva är att då slipper Ulf och Ebba att titta upp mot den Store Ledaren.

  63
  1

Kommentera

%d bloggare gillar detta: