Stäng

Oroligt vid gränsen mellan Israel och Gaza. Araber kastar brandbomber

MELLANÖSTERN. Hundratals araber samlades under lördagen vid Gazas norra gräns mot Israel och vissa kastade brandbomber mot israeliska soldater. Sammandrabbningar mellan israeliska styrkor och araber vid gränsen till Gaza pågick under dagen. En israelisk polis och en 13-årig pojke skadades svårt i tumultet, skriver Reuters.

arkivbild

Enligt israelisk militär hade ett hundratal ungdomar försökt klättra upp på gränsmuren varifrån de kastade brandbomber. Israelisk militär svarade med att bland annat avfyra tårgas. Även skarpa skott hade avlossats, enligt militären.

Läget var kritiskt för den israeliska gränspolisen sent på lördagen. Polisen uppges ha träffats av skott som avlossats från Gaza. Tillståndet var kritiskt även för den 13-årige pojken, som fått en huvudskada.

Ett 40-tal personer skadades vid sammandrabbningarna enligt Gazas hälsominister.

Sent på lördagskvällen genomförde Israel flygräder mot tre platser, enligt palestinska säkerhetskällor. Räderna genomfördes sedan försvarsminister Benny Gantz uttalat sig på den israeliska tv-kanalen 13. Gantz sade att ”dessa extremt allvarliga händelser måste besvaras”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 reaktioner på “Oroligt vid gränsen mellan Israel och Gaza. Araber kastar brandbomber

 1. Att de inte ger sig!
  Nu får svensk media skriva om de hatiska judarna som bombar Palestina, som vanligt inte en rad om vem som alltid börjar.

  19
  1
 2. Det var inget nytt. Det har pågått sedan 1947. Dom VILL INTE HA FRED och vi har inget med det att göra

  23
 3. IDF borde ha med sig hagelbössor så de kan skjuta sönder brandflaskor som kastas eller försöks flygas över gränsen.

  27
  1

Kommentera

%d bloggare gillar detta: