Stäng

Damir al-Alis ålder

Jag kan inte släppa fallet med den från Syrien invandrade våldtäktsmannen Damir al-Ali och hans groteska skadestånd på 840 000 kronor.

Damir al-Ali från Syrien är en kriminell ung man. Huruvida han hade inlett sin brottsliga bana i Syrien eller om han under sin korta period i Sverige växlat från att ha varit en godhjärtad och hederlig person till att bli en förhärdad våldsbrottsling, är en sak för regering och myndigheter att ta reda på.

Syriern Damir al-Ali har våldtagit, misshandlat, torterat och förnedrat. Nu tilldelas han 840 000 kronor som plåster på såren (en summa det skulle ta 40 månader för en hårt arbetande sjuksköterska eller verkstadsarbetare att jobba ihop i nettolön) för att hans ålder skrivits ned.

Det är just detta som gnager.

Den från Syrien invandrade Damir al-Ali fick sin ålder nedskriven och det borde väcka en del frågor hos gemene man.

 • Uppgav han vid häktningen att han var över 18 och i sådana fall, varför?
 • Han kom till Sverige 2014 och borde då rimligtvis har gått i svensk skola under ett antal år. Hade skolan någon som helst kontroll på hans ålder och om de verkligen placerade honom i en klass med jämnåriga?
 • Var det någon som funderade på att fråga Damir al-Alis föräldrar om hans ålder? Söker man på nätet ser man att unge Damir bor i samma lägenhet som Abdallah Ahmad al-Ali, 58 år och Hanaa Nassour, 54 år.
 • Ponera att Damir al-Ali var kriminell hemma i Syrien. Hur många kriminella landsmän inhyser Sverige idag?
 • Ponera att Damir al-Ali saknar giltiga id-handlingar. Gör hans föräldrar också det och vet myndigheterna hur många invandrare som lever i Sverige utan giltiga identiteter?

9 reaktioner på “Damir al-Alis ålder

 1. Vad jag förstår (tror Samnytt skrivit om det) hävdade han redan från början att han var 16 och lämnade in ett antal dokument som inte bedömdes trovärdiga. Åldersbestämning gjordes också som troliggjorde att han var över 18 år. TROTS allt detta bedömde sedan HD plötsligt att ett gäng nya dokument nu tillsammans med de andra dokumenten visade att han var 16 fast de nya dokumenten inte heller bedömdes som trovärdiga. Helt obegripligt och det ligger nära till hands att misstänka att vi har aktivistiska domare faktiskt, politiska domare alltså. Så börjar nedmonteringen av demokratin.

  Syrieamnestin är verkligen ett totalhaveri tillsammans med gymnasieamnestin. Vi fyller landet med människor som vi inte vet vilka de är och de ljuger hela tiden. Många av dem gör det.

  17
  1. Om domarna tillsätts av statsministern där domstolsverkets lista endast är rekommendationer, är de då opolitiskt eller är de politiskt tillsatta?

 2. Hovrätten över Skåne och Blekinge skrev att uppgiften om Damir al-Ali:s födelseår i pass och övriga handlingar grundar sig något okänt och att referensmaterial saknas. Vid en sammantagen bedömning ansåg hovrätten att handlingarna hade ett lågt bevisvärde och att Damir al-Ali även till bekanta meddelat att han fyller 19 år 2017 och samtidigt uppmanat att inte säga detta till någon. Samt att den medicinska åldersbedömningen av Damir al-Ali som genomförts talar för att han är 18 år eller äldre, och mot bakgrund av resultatet är det mest sannolikt att så är fallet.

  Men Damir gav sig alltså inte utan begärde resning hos Högsta domstolen och fick rätt:
  https://samnytt.se/damir-far-nara-en-miljon-i-skadestand-efter-kidnappningsvaldtakter-fangelsestraffet-var-for-hart/

  13
 3. Sista ordet är nog inte sagt i den här dikten.

  Har någon frågat efter kontroll av det ”intyg”
  som gav honom >80000:-?

  De flesta i den kategorin använder väl falska
  papper?

  24
 4. Man tjänar rätt bra på att beckna kokain. Klart grabben ska ha ersättning för bortfall i inkomsten.

  16
 5. Enligt en uppgift jag såg, så är han Algerier eller Marockan. Han liknar dessutom till utseende en vuxen Berber. De är ofta tunna och kortväxta och vet att de i Sverige lätt kan utge sig vara ”barn”. Erfarenheter visar att han skulle snarare vara 40 år på väg mot 50. Vad säger det att ”föräldrarna” skulle vara 58 resp 54? Kan mannen helt enkelt vara en ”BROR”.

  37
 6. Om han är syrier så är jag ganska säker på att det finns antecknat när denne pilt var född.
  Att lita på ett intyg om hans ålder, skaffat av honom för en viss baksheesh, skulle inte jag lita på.

  37
 7. Håller med dig till100%!! Flyktingar ska inte ha någon ersättning eller liknande över huvudtaget! Och för att få något bidrag alls, så ska de bidra med en samhällsnyttig sysselsättning!!

  54

Kommentera

%d bloggare gillar detta: