Stäng

Smittan ökar i hela landet

PANDEMI. Smittspridningen av coronaviruset ökar i hela landet, liksom belastningen på vården – mycket på grund av ovaccinerade personer. Det meddelade myndigheterna på sin gemensamma pressträff om coronaläget på torsdagen. – Deltavarianten har nu tagit över och dominerar helt, det är nästan 100 procent av fallen, säger Sara Byfors, enhetschef på Folkhälsomyndigheten.

Bild: Gerd Altman, Pixabay

Under pressträffen redogjorde Folkhälsomyndigheten för smittspridningsläget i världen, EU och Sverige. – Vi har en smittspridning som pågår där ute, alla behöver vara medvetna om det, säger enhetschefen Sara Byfors.

Den ökade smittspridningen sker framför allt i yngre målgrupper än tidigare. – Den ökning vi ser är jämnt fördelad över landet. Det ökar i de flesta regionerna.

Däremot är antalet avlidna per vecka fortsatt lågt. I och med vaccinationsinsatsen ser vi inte lika allvarliga konsekvenser på smittspridningen. Det är glädjande, säger Sara Byfors.

Trots det så innebär den ökade smittspridningen en belastning för sjukvården. – Sammanfattningsvis är det lite grann ett nytt läge i hälso- och sjukvården. Den ökande smittan innebär en ökad belastning på sjukvården. Den rapporten får vi från i stort sett alla regioner, säger Thomas Lindén, avdelningschef på Socialstyrelsen.

Enligt Lindén är det framför allt personer som inte vaccinerats som behöver vård. – Av de patienter som senaste månaden skrivits in för iva-vård på landets sjukhus är 75-80 procent helt ovaccinerade. Detta trots att majoriteten i befolkningen är vaccinerad. 90 procent av de som skrivits in är inte fullvaccinerade.

Pfizer-vaccin kan snart få fullständigt godkännande: Det nödgodkända coronavaccinet från Pfizer kan snart få ett fullständigt godkännande av USA, rapporterar New York Times. Landets läkemedelsmyndighet FDA vill kunna ge godkännandet på måndag. Pfizers vaccin har hittills använts på 203 miljoner amerikaner sedan nödgodkännandet i december 2020.

Hög smittspridning i Israel trots många vaccinerade: Israel ligger i topp när det kommer till andelen fullvaccinerade av befolkningen – men även när det gäller smittspridning. Nu väcker utvecklingen i landet frågor om vaccinets effektivitet, skriver New York Times.

Höga smittotal bland tidigt vaccinerade i Israel kan tyda på att vaccinens effektivitet avtar över tid – något som gör att en stor del av hoppet nu står till att erbjuda befolkningen nya vaccinationsdoser.

Coronastatistik från Johns Hopkins-universitetet

Varför är det bra att vaccinera sig, enligt Folkhälsomyndigheten.

-Pettersson har vaccinerat sig, liksom den oäkta hustrun så nu är det bara att vänta på bloggens alla experter som vet att vi är idioter och att vaccinet är livsfarligt med mera…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

37 reaktioner på “Smittan ökar i hela landet

 1. Och efter Delta kommer Epsilon i grekiska alfabetet….
  Ni yngre har således långt kvar,innan de når fram till Omega som är nr. 24 !!
  Vaccin-framställarna gnuggar belåtet händerna….

  13
  1
 2. Den gruppen jag är med i finns inte registrerad i någon eländes-statistik. Vi som har haft covid och blivit friska. Det måste tillochmed vara bättre är tre sprutor.
  Tyvärr läkemedelsbolagen, ni får inte tjäna några pengar på oss, hur gärna ni än vill.
  Skam att det inte redovisas att ingen av oss ligger på intensivvården. Vi bli bara klassade anti-vaxare.

  16
  1
 3. Pettersson är klart och tydligt i maskopi med myndigheter och andra förespråkare för detta synnerligen tvivelaktiga ”vaccin”
  Precis som facebook och andra censur-organisationer censurerar Pettersson fakta och allra minsta kritik mot ”vaccinet” han tolererar inte att sanningen kommer fram.
  Du är en falsk människa Pettersson, rent ut sagt en otrevlig och farlig jävel!

  24
  11
  1. Cocid-19 finns inte! Vetenskapen och forskningen har inte kunnat isolera covid-19 som ett enskilt virus! Så hur har man då kunnat ta fram ett fungerande vaccin?? Allt är bara en stor bluff av makt-eliten för kunna styra folket! Jag kommer aldrig i h-vete ta detta gift!

   17
   3
 4. Jag tror det var i våras nån gång. Regimen hade stor pressträff med buller och bång. Nu skulle det minsann bli hårda tag vid våra gränser. Ingen skulle kunna komma in i landet utan att visa upp ett negativt covid-test. Det var ord och inga visor det, för en gångs skull. Men sen sprack ju fasaden fullständigt när alla undantag presenterades. Det allra mest fatala misstaget var att undanta alla migranter !!!!! Hur kunde man vara nåt så in i h-e korkade…och varför ?

  33
 5. Man behöver inte vara konspiratoriskt lagd för att ana ugglor i mossen när det gäller vissa delar av hanteringen av pandemin. Att det bröt ut lagomt till det amerikanska presidentvalet ser jag dock som en lycklig omständighet för de vänsterblivna. Att viruset är framavlat ser jag som troligt men har lite svårt att tro att de är utlöst med flit.

  Vissa regimer har dock varit blixtsnabba på att tillförskansa sig mer makt på kuppen och i onsdag plåga befolkningen. Att man sedan förhindrar förskrivningen av verksamma mediciner, lägger ner inhemsk framställning av dessa och samvetslöst bränner skyddsutrustning för 73 miljoner för att ett visst datum passerat när personal i förtvivlan är hänvisade till kaffefilter och overheadplast är väl dumt för att inte vara medvetet.

  Sedan påstår en bekant till mig att i vissa länder där man tar malariamedicin i förebyggande syfte, osäker på om det är klorokin och hydroxiklorokin som Läkemedelsverket stoppade, har man ”inga” fall av COVID-19. Jah har inte kontrollerat uppgiften men den verkar inte vara orimlig.

  23
  1
 6. ”Ropa inte hej, förrän du är över bäcken”, ett ordspråk som säger mycket.
  De som inte tagit vaccinet, kan ju ändra sig.
  Immunförsvaret blir förbikopplat, oavsett om man kallas ”idiot” eller inte.

  18
 7. ”Pettersson har vaccinerat sig…”
  Ja och det går ju verkligen bra? Inte en tanke på att nu har över 80% av de vuxna svenskarna tagit injektionen men ändå ”ökar smittan”. Dags att koppla på logiken kanske? Orsak – verkan?
  Herregud Pettersson, du begriper att makten ljugit om precis allt av vikt de senaste 40-50 åren, men NU tror du på dem?
  NU talar dom sanning? NU finns det inga dolda agendor? NU finns det inga som helst ekonomiska intressen bakom? NU basunerar DN och regimmedia ut sanningen? NU är DN och dess anhang värsta Faktarutan?
  Helt obegripligt.

  48
  4
   1. Men vad bra, då kan du upplysa mig om varför Svd rapporterar att ”Israel – från ett föredöme till rusande smitta”.
    ”Därför sprids covid i Israel trots massvaccinering”.
    Och det finns oändligt med liknande exempel…
    Tänk, jag trodde det var detta ”vaccinerna” skulle förhindra?
    Och du kan kanske också göra det begripligt för en normalbegåvad om varför det dör en jäkla massa personer av vaccinerna, när du ändå är igång?
    Eller alla allvarliga bieffekter?
    Snälla Pettersson, jag vill också begripa, precis som du!

    13
    1
   2. Om du har läst mitt inlägg så står det om Israels problem och länk till artikeln.

    Jag är ingen expert utan återger vad andra skriver och länkar till källorna.

    3
    9
   3. Det är tur att alternativmedia finns så vi kan få en motvikt till all propaganda. Sedan kan var och en ta sitt beslut utifrån det man tror på. Men att tvinga människor att vaccinera sig är rena Sovjetunionen.
    Dom som bestämmer säger:
    – Vi tvingar ingen att vaccinera sig, men dom som inte är vaccinerade blir inte insläppta i något land, får inte gå på krog/restaurang eller offentliga arrangemang. Men vi tvingar ingen.

    6
    1
   4. Det är svåra frågor. Givetvis ska ingen tvingas vaccinera sig men vi kan inte ha folk som sprider smitta bland andra. Dessutom kan vaccinerade sprida smitta även om risken är mindre än för ovaccinerade.

    Så hur skiljer man det ena från det andra?

    Det är något för bloggens experter som är världens bästa experter.

    1
    1
   5. Att försöka förlöjliga eller använda nedvärderande epitet för meningsmotståndare, borde vi lämna åt extremvänstern att ha ensamrätt på.

    Ingen utav oss här är experter på eventuella följdverkningar utav mRNA-vaccin, ingen är det någon annanstans heller, därför att ingen faktiskt ännu vet. Skillnaden är att vaccin-motståndarna inte är villiga att spela med sina eller sina barns framtida liv, enbart därför att regeringen och gammelmedia säger att vi ska göra det. Vi inser att chansen finns att medicinen faktiskt är värre i långa loppet, än själva sjukdomen någonsin skulle vara.

    Självklart ska man skydda gamla och svaga på alla möjliga sätt i ett inledande skede, vilket alla vet inte gjordes, men att även de som inte är i riskgrupper ska ”tvingas” spruta in ett obeprövat vaccin och att det nu även börjar pratas om våra barn, är i mitt tycke en helt annan sak.

 8. Jag ställer 2 frågor…
  Varför får inte läkare skriva ut tex Ivermectin?
  Varför får den med positivt Covid resultat först komma in till vård
  när den är så dålig att den princip är blå om läpparna?

  Ett virus skall alltid & med fördel behandlas omgående!

  Ivermectin verkar vara ett ytterligt bra alternativ till att inte bara panikartat vaccinera en hel värld med in faktum ocertifierade vacciner, utan en möjlighet att omedelbart rädda människors liv på riktigt!

  Många forskare/läkare runt världen har med Ivermectin kommit fram till ypperliga behandlings resultat. Det har även gjorts en större universitetsstudie på Ivermectin, även den med goda resultat.
  Ivermectin är dessutom en gammal beprövad medicin.
  Att vissa läkare förkastat detta efter att ha prövat, beror på att det sattes in försent.
  Ett virus skall som sagt alltid bekämpas så fort det bara går, då är det störst möjlighet att stoppa dess framfart.

  Om tex Ivermectin sätts in i ett tidigt skede, och inte när personen redan hunnit bli så dålig, att den kommer in med blå läppar! Så skulle ytterst få, om någonsin hamna på IVA eller ens sjukhus!

  38
  1
 9. Också den eviga frågan, testas invandrare, hur stor del av invandrarna har tagit dom två sprutorna? Finns det uppgifter på det, ställs det krav på dem som kommer från andra länder och andra kulturer, och om dom vägrar, vad händer då? Inträder då låt gå reglerna som det ofta görs för andra länders folk? Själv har jag tagit båda sprutorna, men kan ändå förstå dom som är oroliga, för det fanns en del som tog sprutorna men ändå dog i covid ?

  Hade vi inte haft storljugare bland politiker o ansvariga plus Media, så hade kanske folket haft en annorlunda syn på denna vaxinering!

  26
  1
 10. Om man tester ovaccinerade utan symtom med ett, som även FHM medgett, högst otillförlitligt test som mycket ofta visar falskt positiva värden, så kan man styra antalet smittade utifrån hur många människor man testar.

  Bill Gates, som är den störste enskilde bidragsgivaren till WHO, är inte den hedersknyffel som man försöker få honom att verka utan har själv medgett att anledningen till att han satsat på investeringar i vacciner är att det ger en så god avkastning, 20 dollar för varje investerad dollar.

  Dessutom har han medverkat till tiotusentals döda och skadade i Afrika och Indien under sina vaccineringsexperiment.

  WHO har också tagit bort definitionen på naturlig immunitet som de förut hade i sina hälsostadgar och ersatt den med att gruppimmunitet endast kan åstadkommas med hjälp av vacciner.

  36
  1
  1. Om Bill Gates är girig, varför skänker han bort stora delar av sin förmögen varje år?

   Tillsammans med f.d. hustrun Melinda Gates har Bill Gates också beslutat att skänka 95 procent av sin privsta förmögenhet till den egna stiftelsen Bill & Melinda Gates Foundation, som grundades år 2000. Huvudsakligen satsas pengar på att förbättra hälsan och rädda liv i utvecklingsvärlden genom att utrota polio, bekämpa malaria och se till att fler barn får tillgång till vaccinationsprogram.

   7
   39
   1. En annan fråga är När fler o fler tar dom båda sprutorna så borde ju priset på
    detta Vaccin bli billigare, men enligt Swebb tv så ska Pfizer ha höjd priset med
    25 %, om det är riktigt så är det emot all Affärslogik?

    23
    1
   2. Tror du har missat alla Bill & Melinda Gates Foundation skandalerna de senaste 30 åren, allt ifrån 100 000 tals kvinnor, tjejer som blivit infertila i afrika till jäte många dödsfall och paralyzerade barn i Indien, men det är klart, allt det ”goda” de har gjort så spelar det ingen roll.
    En av de senaste skandalerna som de orsakat.
    https://fort-russ.com/2020/09/major-who-admits-gates-backed-vaccine-caused-recent-polio-outbreak-in-africa/

    12
    2
 11. Jag skulle vilja kontra med att säga att all gammal kunskap är som bort blåst.
  Innan Corona hette det att man vart livslångt emun mot de virus man hade varit smittad och sjuk av. När det kommer nya virus finns risk att bli sjuk igen. Men vi som har varit sjuka i Corona uppmana att vaccinera oss ändå. Det känns som för mycket dollartecknet i läkemedelsbolagens ögon och för mycket okunskap hos politikerna.
  Jag håller med de läkare som säger att det bara är riskgrupperna som behöver vaccineras.
  Man ska inte underskatta det rädsla människor känner av medias skräckrapporteringar. Det kan göra vem som helst sjuk. Räkna död? När har man någonsin gjort det dagligen mer än den meningslösa rapporteringen från Mellanöstern. Och avsaknad av diskusionsutrymme. Det märkas att Donald Trump inte är president längre och Åkesson har man skrivit att skit om som finns att skriva. Här tar vi som inte vaccinerat oss vid.

  41
  1
  1. Jo och inte bara en gång,utan upprepade gånger !!
   Undrar om de inte söker få död på oss inhemska västerlänningar o. i c k e Islamister ?

   20
   1
   1. Men då uppstår frågan, vem ska då försörja alla överbetalda politiker o andra högdjur plus alla dom som kommer hit för en arbetsfri tillvaro?

    21
  2. Om de som räknas till riskgrupper (förutom afrikaner och andra mörkhyade med konstant D-vitaminbrist) hade fått en vitamin och näringsrik föda så hade de inte varit i en riskgrupp.

 12. Jag vill allt vänta lite och se hur det går för andra innan jag bestämmer mig sa faster Siri (98) Det får räcka med vitlök och långpromenader så länge.

  Jag ska hälsa på min lilla faster i nästa vecka. Man måste ju få leva innan man dör. Vem som går bort först min faster eller jag är inte gott att veta.

  Min faster går bort till sjön och badar varenda dag så här års. Går ut och simmar in. Hon är försiktig av sig. Rädd om livhanken skulle man kunna säga. Jag har alltid varit en badkruka.

  39
  1. Skulle kunna tänka mig att vaccinmotståndare inte tror på politiker , Age . Sant eller falskt från politiker får var och en avgöra utifrån sin egen livserfarenhet .
   Med vänlig hälsning, Sjöström

   34
  2. Chemtrails är inte längre en konspirationsteori, utan ett faktum.Tidigare CIA-chef, John Brennan (2013-2017) erkände, med egna ord, att det finns statliga geotekniska program och användning av ”stratosfärisk aerosolinjektion” under sitt tal 2016 vid Council on Foreign Relations (CFR).
   ”Ett annat exempel är den mängd teknik-som ofta kallas geoteknik-som potentiellt kan hjälpa till att vända uppvärmningseffekterna av globala klimatförändringar. En som har fått min personliga uppmärksamhet är stratosfärisk aerosolinjektion, eller SAI, en metod för att så stratosfären med partiklar som kan hjälpa till att reflektera solens värme, på ungefär samma sätt som vulkanutbrott gör. ”Kalla det vad du vill:” ”Geo engineering ”,” stratosfärisk aerosolinjektion ” eller ”chemtrails” allt i syfte att artificiellt modifiera vädret för att vända effekterna av så kallade konstgjorda klimatförändringar ”. ”Genom att sprida reflekterande partiklar i atmosfären och göra det dagligen under överskådlig framtid kommer de globala temperaturerna att svalna när solljuset kommer tillbaka i rymden”.

 13. Ökar antalet smittade? Med vilken säkerhet vet man det? Hur många tester baserar sig detta på? 1 miljon? Eller 5000 i en befolkning på 10 miljoner? Enligt WHO gamla definition för epedemi/pandemi har det aldrig varit någon epedemi/pandemi. Att enligt nya definitionen mäta smittade är ju löjligt, om det ens finns något testkit att tillgå.

  Nu får IPCC skämmas, för det har alltså redan blivit ”höst” – en av de kyligaste augusti hittills på mannaminne. De har mätt fel rörande ”Klimatförändringen” (underförstått Global Warming i propagandan). Och då aktiveras alla typer av ”koronavirus”.

  ÄR NI GRÄSRÖTTER SÄKRA PÅ ATT DET INTE ÄR INFLUENSA SOM KALLAS COVID? Fram till för ett halvår sedan hade influensa helt försvunnit ur dödsfallsstatistiken. Förklara varför?

  49
  2

Kommentera

%d bloggare gillar detta: