Stäng

Dagens tankeställare 22

INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: ”Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens tankeställare 22

Förra veckoslutet (14 – 15. 8.) höll Sannfinländarna partikongress i österbottniska Seinäjoki. Petterssons är inte rätt forum för att gå igenom partiets politik, historia och framtid. I stället vill jag lyfta fram tre starka symboler från tillställningen.

1. Söndagen inleddes med gammaldags morgonandakt. Och det var ingen sojapräst som höll predikan utan en sträng kyrkoherde av det gamla gardet.

2. I ett skede tågade en fanborg genom salen. Nyvalda partiledaren Riikka Purra gick i täten med Finlands flagga i topp. Inte en EU-flagga så långt ögat kunde nå, för att inte tala om regnbågsflaggor.

3. En andeväckande video, lika enkel som stor. Som bakgrundsmusik ”Finlandia” av vår nationalkompositör Jean Sibelius. Kolla här. Filmen från partikongressen för två år sedan.


Sannfinländarna är vårt näst största riksdagsparti, som bedöms ha goda förutsättningar att bli statsministerparti 2023.

Rune Holmström

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Kommentera

%d bloggare gillar detta: