Stäng

Österrike fortsätter utvisa afghaner. MP säger att det är att skicka tusentals in i döden

ÅTERVANDRING. Miljöpartiet vill att de afghaner som finns i Sverige ska kunna stanna här långsiktigt och bygga en framtid, det säger språkröret Per Bolund i P1 Morgon. “Vi kan inte rimligtvis som land skicka tusentals människor in i döden. Det tror jag att de flesta inser och accepterar“, säger Bolund.

Österrikes regering vill ha stöd från EU med att upprätta ”utvisningscentrum” i länder runtom Afghanistan för att möjliggöra en fortsatt utvisning av afghaner, rapporterar Junge Freiheit.

Österrikes inrikesminister Karl Nehammer och utrikesminister Alexander Schallenberg har meddelat att de kommer att fortsätta att utvisa afghaner från landet trots talibanernas övertagande . ”Om utvisningar inte längre är möjliga på grund av de gränser som anges av Europeiska konventionen om mänskliga rättigheter måste alternativ övervägas”, sa Nehammer och Schallenberg.

”Deportationscentra i regionen runt Afghanistan skulle vara en möjlighet. Detta kräver styrka och stöd från Europeiska kommissionen. Jag kommer att föreslå detta för rådet för inrikesministrar och diskutera det med kommissionen och mina kollegor”, säger inrikesministern. 

-Pettersson säger att det går om man vill. Ungefär hälften av Afghanerna kommer från Iran, dessa borde vänligt men bestämt uppmanas att återvända till sina familjer där. På samma sätt borde de afghanska afghanerna uppmanas åka hem och anmäla sig som frivilliga för att bygga upp Afghanistan.

Bra att Österrike försöker. Hela EU borde göra likadant, utvisa dem som är här och saknar uppehållstillstånd och låta dem som kommer vända vid gränsen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 reaktioner på “Österrike fortsätter utvisa afghaner. MP säger att det är att skicka tusentals in i döden

 1. det finne ett annat sätt att se det Österrike är ju Adolf Hitler hem land
  och med tanke på det samarbete som tyskarna hade med muslimerna och deras förkärlek för att möeda judar..
  så kan det faktiskt vara bra att fylla upp Tyskland och Österrike med dett patrasket det är väl ungefär samma sak när Adolf hade lekstuga i Mellanöstern.

 2. ja man måste säga att från Österrike sida så är det bättre att dom blir regemsenligt sjuta av talibanerna än att dom går runt och knivar och sjuter österikare ..

 3. Om det är så farligt att vistas i ett muslimskt land, varför förbjuds inte islam?? Mitt förslag är att Sverige blir föregångsland med att förbjuda den farliga religionen islam.

  27
 4. Men Bolund tycker det är helt ok med all invandrarkriminellitet och fler vill han importera?

  25
  1
 5. När USA och Knarkbaronerna styrde i Afghanistan borde det rimligtvis ha varit talibaner som flytt. De borde vara euforiska nu över att åka tillbaka till det styre de önksat sig.
  Nu är det ju inte så i verkligheten eftersom de flesta kom från Iran och inte flytt från något krigsområde.
  Min arbetskarmrat från Iran har berättat för mig om vilken syn de har på Afghaner där. De betraktas som det mest obegåvade folket i världen som inte duger till annat är tunga lyft som inte kräver utbildning.
  Den kompetensen tycker Löfven att man kan bygga samhälle av i Sverige.

  27
 6. Per Bolund, är han den ultimata Stollen som MP lyckats vaska fram, eller
  kommer dom att lyckas att få fram en ännu värre?????

  34
 7. Ellen!
  De du menar inte mår bra för att det förekommer rasism på nätet, kan inte läsa svenska än mindre skriva de kan bara berätta sagor om hur svårt de haft i sina hemländer.

  Men då UT kommer då glömmer det bort vad påstås ha hänt i sina hemländer och åker på semester, därav uttrycket hemester!

  30
 8. Cirka fyrtio miljoner människor av olika folkslag. Några talibaner kan på några dagar inta landet. Alltså vill folket ha det såhär med få undantag.
  Majoriteten är analfabeter på järnåldersnivå. Klaner som styr. De ser talibanerna som befriare som slänger ut västerlandet med sin kultur och industrialism.
  Man filmar från Kabul. Där finns en del på förindustriell nivå som protesterar. Tre skjutna inatt. Samtidigt i Sverige skjutning och knivdåd i skola.
  För att väst importerar unga män hjälper det inte kvinnor och barn där eller hazarer i Iran.
  Låt dem vara ifred och leva som de vill!
  Ett land ska lösa sina interna problem. Kina tar över i stället då väst misslyckats. De skriver kontrakt så pennorna glöder just nu. De är mer lämpade än USA som försvunnit med svansen mellan benet…igen..
  Kurz i Österrike har visat på en konstruktiv lösning.

  10
 9. ja det enda dom dehövs är en afgan dom då knivskär sju personer ..
  eller en nybliven far som står vid en bankomat i Rissne.
  det stora problemey mef dessa är afganer är att dom är är livsfarliga att ha i en civilisation.

  47
 10. Jag hoppas innerligen att de flesta svenskar inser och accepterar att vi ingen nytta har av MP och deras insnöade stollar.

  61

Kommentera

%d bloggare gillar detta: