MP:s krav: Miljardlån för att satsa på klimatet

MILJÖ & SKATTER. Statsminister Stefan Löfven (S) har tidigare sagt att han avgår om han inte får igenom budgeten. Men för att släppa igenom budgeten ställer Miljöpartiet nu ett krav på att staten lånar till miljardinvesteringar i gröna innovationer. – Om vi väntar och sitter stilla kommer det leda till mänskligt lidande, säger Karolina Skog, tidigare miljöminister och nu riksdagsledamot, till Aftonbladet.

Karolina Skog, MP, Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

– Vi har lånat pengar under hela pandemin. Det var alla helt överens om att göra. Nu börjar vi se krisens slut och står inför nästa kris, klimatkrisen, säger Karolina Skog (MP), tidigare miljöminister och nu riksdagsledamot.

Miljöpartiet kan inte svara på exakt hur många miljarder det handlar om, men i praktiken vill de bland annat se en storsatsning på gröna innovationer i industrisektorn.

-Pettersson tycker det låter som ”Lyxfällan”. Vi lånade förut och då kan vi låna igen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “MP:s krav: Miljardlån för att satsa på klimatet

 1. Visst, miljön är det viktigaste vi har, utan den så blir livet svårt, vi kan inte förstöra den så insekter, och andra djur och växter försvinner.
  Dock MP agerar för impulsivt och snabbt utan tanke på hur det påverkar folk med låga inkomster.
  Så, jag hoppas MP får max 3.9 procent i det kommande valet. S och C och även den gamla alliansen blir friare.

 2. den så kalade säl döden berode på att man på Grönland fick valpsjuka.. det sättet man åtgärdade detta var att man avlivade en massa hundar som man sen slängde i havet.. resultatet var att plötsligt hade sälarna valpsjuka..och så dog dom ocks dom flugor ..

  faktisrt inte väre än när det gäller månnikor och cov 19.

 3. MP-fantasierna skenar okontrollerat. Jag tycker MP-politikerna hellre kan emigrera till Afghanistan och hjälpa till där. Sverige har nästan aldrig haft större bekymmer än Afghanistan de sista åren. Vad sysslar de med i riksdagshuset och varför undrar jag. Vi har allvarliga problem i vårt land nämligen

  24
 4. Är det någon som orsakar mänskligt lidande för oss Svenskar så är det miljöpartiet med alla dessa
  konstiga påhitt som ökad invandring som orsakar mer dödligt våld i vårt en gång så fina land.
  Så alla riktiga svenskar tänk på hur ni röstar 2022 annars kan det gå rakt åt helvete.

  52
 5. MP innebär mänskligt lidande för stora delar av Svenska folket, och
  den bästa terapi för folket är att rösta ut idiotpartiet, dom verkar rubbade!

  49
 6. Mupparna lyckades trassla sig in i riksdagen 1988 efter att ha ljugit ihop en historia om att den s.k. ”säl-döden” var orsakad av människan och endast kunde lösas genom mp´s försorg. Sälarna dog av ett virus ; inte pga. mänsklig inverkan !
  Nu är det alltså dags igen då. Hitta något att koppla ihop med mp, för att ge sken av partiets berättigande i riksdagen. ,Skit samma med klimatet eller miljön. Det enda det handlar om är att hanka sig över 4 %-spärren för denna fanatiska utopi-sekt.

  53
 7. Alltså detta fascistparti är mer galet än vad jag anade, någon journalist borde ställa frågan till MP att om Sverige låter hela BNP gå till ”klimatet” kommer vi har räddat världen då???. Svaret är ju nej för att om Sverige förintar sig själv en dag och stänger all teknisk och mänsklig verksamhet samt låter alla människor som vistas på detta territorium upplösas i intet så kommer de samlade globala utsläppen i världen att vara ungefär lika stora dagen efter.

  54
 8. Om man kan låna pengar till den såkallade klimat krisen.kan man låna pengar till fattigp,så de kan få tandvård,kunna unna sig lite.

  52
 9. Den krympande svenska industrin behöver inte några gröna innovationer. Industriproduktionen har under decennier flyttat till Kina så att ösa miljarder ner i ett sånt hål i Sverige är helt meningslöst

  47
 10. Karolina Skog borde veta att hastverk är lastverk.
  Vad Sverige bör satsa pengar på är nybyggnation av kärnkraftverk, även lånade pengar kommer att löna sig.

  Låt inte regeringens budget gå igenom och se om punktsvetsaren håller sitt ord och avgår.

  Om så, utlys extraval eller var praktiska tidigarelägg valet 2022 till januari.

  52

Kommentera