Skyldig våldtäktsarab får 840.000 kronor i skadestånd

VÅLDSVÅGEN. I hovrätten blev straffet fyra och ett halvt års fängelse för en gärningsman som tillsammans med sin bror begått två grova våldtäkter i Malmö. Men därefter har Högsta domstolen kommit fram till att han var under 18 år då brotten begicks. Nu får han 840 000 kronor i skadestånd.

Den syriska medborgaren Alifår 840.000 kronor. Foto: Polisen

2018 dömdes mannen för bland annat en uppmärksammad kidnappningsvåldtäkt mot en kvinna som spärrats in en källare i Malmö, med 4,5 års fängelse som påföljd. Men efter nya uppgifter om att han varit under 18 år vid brottstillfällena beviljades han resning, och hovrätten sänkte i fjol straffet till två års fängelse.

Nu beviljar JK ett skadestånd på 840 000 kronor för den felaktigt utmätta strafftiden, rapportera Kvällsposten.

Enligt Justitiekanslern, JK bygger skadeståndsbeloppet på en överskjutande strafftid om 14 månader. Mannen dömdes även för ytterligare ett fall av våldtäkt samt flera andra brott.

Beslutet om att han ska utvisas till Syrien efter avtjänad brottslighet har stått fast.

-Pettersson säger att Sverige är fantastiskt, ändå mer fantastiskt blir det när skadeståndet inte får mätas ut och ges till våldtäktsaraben Ali Al-Alis offer.

Låt proffsen ta hand om sina egna…

***

TIDIGARE 2018-01-31. Hovrätten skärper straffen för våldtäktsaraber

BROTTSLIGHET. Hovrätten skärper straffen för två bröder som förde bort och våldtog en kvinna i närmare sjutton timmar i en källare i Malmö förra året. Det skriver hovrätten i ett pressmeddelande. De båda bröderna dömdes av tingsrätten bland annat för den grova våldtäkten i en källare.

Gärningsmännen försökte enligt tingsrätten pressa den våldtagna kvinnans väninna på en lösesumma om minst 20.000 kronor.

Hovrätten går på samma linje som tingsrätten och väljer att skärpa straffen för de två männen. Den äldre brodern döms till fängelse i nio år. Den yngre brodern – som hovrätten också bedömer vara 18 år – döms till fängelse fyra år och sex månader.

En tredje man får också sitt straff skärpt. Mannen anses enligt hovrätten även vara skyldig till en annan våldtäkt i mars förra året.

TIDIGARE 2017-10-13. Kvinnor våldtogs under dödshot – idag kom domen mot araberna, fängelse och utvisning

INVANDRARVÅLD. I dag kom domen mot de arabiska män som åtalats för inblandning i mycket grova våldtäkter i Malmö. 

Domen i dag gäller ett fall då en kvinna i 20-årsåldern blev inlåst i en källare, misshandlad under tortyrliknande förhållanden och våldtagen upprepade gånger. Kvinnan fritogs först dagen efter av polisens insatsstyrka. En 16-åring och en 25-åring har åtalats för människorov, grov våldtäkt och försök till utpressning.

Båda männen har nekat och hävdat att kvinnan hade sexuellt umgänge frivilligt.

Fallet är en del i en större utredning av flera grova våldtäkter mot kvinnor som 16-åringen och personer i hans umgängeskrets misstänks för, skriver Aftonbladet. Kammaråklagare Kristina Amilon har yrkat på långa fängelsestraff och utvisning.

-Pettersson noterar med viss tillfredsställelse att att 16-åringen har visat sig vara 18 år och att det rör sig om lille- och storebror Al Ali.

Bröderna, en 16-åring som är minst 18 och en 25-åring, döms för människorov, grov våldtäkt och försök till utpressning till sju år och tre månader respektive tre år och tre månaders fängelse. De ska också utvisas.

Lägg märke till att den ljugande lillebroder bara döms till två år och tre månader trots att minimistraffet för grov våldtäkt är 4 år!

Jag tycker vi bjuder på fängelsestraffet och skickar hem dem direkt, överklaga kan de göra hemma…

 • Storebror Mohammad Al Ali, född 1992, medborgare i Syrien
 • Lillebror Ali Al-Ali, född c:a 2001, medborgare i Syrien
 • Nämns ej av media, Adam Hamlaoui, född 1994, svensk medborgare dömdes till 4 år och 6 månaders fängelse för grov våldtäkt.

Malmö TR Dom B 1908-17

Pressmeddelande

TIDIGARE 2017-09-24. 16-årig och 25-årig arab ”riskerar” utvisning för grov våldtäkt

INVANDRARVÅLD. I måndags ställdes en 16-åring inför rätta misstänkt för en brutal våldtäkt mot en kvinna i 20-årsåldern. Han ska, tillsammans med 25-årig släkting, ha kidnappat henne och sedan hållit henne inspärrad i en källare där hon blev våldtagen upprepade gånger. – Jag yrkar på utvisning av de båda, säger Kristina Amilon, åklagare.

Fallet är en del av en härva av flera grova våldtäkter mot kvinnor som 16-åringen och personer i hans umgängeskrets misstänks för.

Under måndagen ställs han och hans släkting inför rätta för att den 28 april i år har kidnappat en kvinna under pistolhot. De ska ha tvingat ned henne i en källare, tvingat henne att klä av sig och sedan sprutat kallt vatten på henne. De ska sedan ha utfört flera grova våldtäkter mot henne.

Dessutom menar åklagaren att andra gärningsmän också anslöt och förgrep sig på kvinnan. Dessa har man dock inte kunnat ställa till svars.

Först dagen efter fritogs kvinnan av polisens insatsstyrka. I samband med att kvinnan hölls av männen ska 16-åringen och hans släkting ha kontaktat hennes vän och begärt 20 000 kronor för att inte skada kvinnan.
När rättegången inleddes förklarade rådman Karin Mårtensson Telde att offret inte gått att nå. Det var meningen att hon skulle höras under måndagsförmiddagen men den 20-åriga kvinnan ska befinna sig utomlands.

Åtalet ingår i en stor utredning av en rad våldtäkter mot kvinnor i Malmö. Det gäller bland annat ett fall där 16-åringen och en 23-årig bekant åtalas för att ha trängt sig in i en lägenhet hos en sovande kvinna. Där ska de ha tagit stryptag på henne och våldtagit henne.

16-åringen har varit i klammeri med rättvisan tidigare. 2015, då han var 14 år, var han inblandad i ett rån och en kidnappning av en taxichaufför. Han och en 15-åring och en 16-åring rånade en taxichaufför. De hotade honom med kniv och körde sedan omkring med honom i bagageutrymmet innan han dumpades. De två äldre tonåringarna dömdes till ungdomsvård medan 14-åringen inte åtalades på grund av låg ålder. Han omhändertogs enligt LVU.

-Pettersson noterar att unge herr Mohammed Ali kom från Syrien 2014 och han började omgående bete sig kriminellt så jag undrar om inte Aftonbladet missuppfattat ordet ”riskerar”? Araberna har förtjänat utvisning för länge sedan.

Aftonbladet borde byta ut ”riskerar” mot förtjänar och verka för att utvisning ska vara obligatoriskt vid grövre brott.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Skyldig våldtäktsarab får 840.000 kronor i skadestånd

 1. Detta är ett hån och en spottfloska i ansiktet gentemot dessa 54% som fick avslag på skadestånd som hade farit illa och blivit psykiskt och fysiskt misshandlade på barnhem, fosterhem och andra institutioner.

 2. Fantastiskt
  börja med att uvisa nämndemänen, för inget av detta kan vara verkligt, helt osanolikt i ett rättsamhället att den dömde får mer skadestånd än offret.

  15
 3. Än en gång:
  Kontraktet, som socialdemokraterna har med muslimska brödraskapet
  sedan 1999, ger skydd, fördelar och företräde för alla individer tillhörande
  eller som överensstämmer med sektens ideologier.

  Sök : kontrakt socialdemokraterna 1999.
  Du kommer också att bli skräckslagen (liksom jag blivit).

  ”Socialdemokraterna ska bidra till att muslimer får positioner
  i alla viktiga styrelser i Sverige, inklusive Sveriges Regering”
  (citatet skrivet ur minnet och kan ha felformulering)

  19
 4. Undrar vilket lagrum använts då ej de 840′ ska kunna utmätas.
  En annan fundering när ska utvisningen ske, kan det finnas någon patriot som hinner se till att han inte kan njuta av pengarna.
  Absurdistan i kvadrat!

  23
 5. Kvinnan som blev utsatt, livslång trauma. Skadestånd till den/ de utsatta? Lika stort belopp som till gärningsmannen? Allas lika värde?

  33
 6. Håller med om vad någon kommenterar om på ett annat forum, och som undrar vad exakt det var under fängelsetiden som orsakat lidande, – det framstår ju som att han är offret och inte kvinnan han våldtog.

  33
 7. Det lönar sig verkligen att komma till Sverige och begå brott… jag har aldrig tjänat så mycket pengar på 14 månader som den här våldtäktsmannen trots att jag stundtals tjänat bra… tydligen valde jag fel yrke, men jag är ju bara en svenne som velat göra rätt för mig.

  40
  • Skillnaden är att han är en våldtäktsman, kriminell, sexualförbrytare och just denna är invandare (skriver så för det finns svenska rötägg med) hade de varit du hade du fått ca 7-12 år och fått betala skadestånd. Men nu var de en ung man från mellanöstern och då gäller HELT andra lagar och förordningar detta har vår regering sett till. Svenska regeringen tycker synd om invandrarna och vill verkligen att de ska löna sig för dem att komma hit, men de tycker inte synd om dig det är ju du som betalar skatten så att detta tokiga skådespel kan rulla på.

   38
 8. Ansvarig borde betala ur egen ficka och sedan avskedas som omdömeslös för sitt höga värv.

  32
  • Mycket mycket sjukt, utvisa fanskapen för all framtid och ta med JK,
   här ser vi ett klart bevis på när ett land är i upplösningstillstånd
   offren glöms bort och gärningsmännen blir belönade med fantasisummor?

   24
 9. Varje krona ska gå till brottsoffret om det finns nån rättvisa. Dessa tomtar som tar såna här beslut måste vara rent sinnesslöa. Skulle bli förvånad om en rad om detta vansinne publiceras i svensk lögnmedia.

  45
 10. Jösses ! Han får alltså betalt för våldtäkterna och allt det andra. Är det fråga om någon form av lön då ? I så fall borde ju staten kunna plocka av honom det mesta i form av skatt, arbetsgivaravgift och moms. Sen borde nog facket se till att han blir kollektivansluten också. Undra vad offren fick ? Förmodligen ett hånflin. Vilka signaler detta upplägg ger till likasinnade yrkesmän. Och ett gyllene tillfälle för Svetsar-lärlingen att ytterligare dölja arbetslöshets-siffrorna.

  44
 11. Vår lagstiftning är inte gjord för nya typen av brottslingar. Lagstiftningen kommer förmodligen att ändras till brottslingarnas nackdel.

  4
  21

Kommentera