Sveriges utvisningsstopp till Afghanistan ifrågasätts av sex EU-länder

MIGRATION/ÅTERVANDRING. Sex EU-länder vill fortsätta avvisningarna till Afghanistan, skrev vi på bloggen tidigare. Nu skriver SVT att Migrationsverkets tillfälliga stopp för avvisningar till Afghanistan ifrågasätts av flera av Sveriges närmaste allierade i EU. I ett brev till svenske EU-kommissionären Ylva Johansson kräver sex länder att avvisningar av afghaner från EU fortsätter trots oroligheterna i landet.

Afghanistan är ungefär dubbelt så stort som Sverige och det finns mängder med länder som afghanerna kan flytta till som ligger närmare hemmet än Sverige om de inte vill kämpa för sitt land.

– Att stoppa återsändandet skickar fel signal och kommer troligen motivera fler afghanska medborgare att lämna sitt hem för att resa till EU, skriver ministrar från Tyskland, Nederländerna, Danmark, Österrike, Belgien och Grekland.

Utan att specifikt nämna Sveriges beslut i brevet uttrycker länderna sin oro för att antalet afghaner som tar sig till EU åter ska stiga.

Tysklands beslut att öppna sina gränser för asylsökande som framförallt flydde Syrien under migrationskrisen hösten 2015 kom att tolkas av många som en signal att dörrarna till Europa var öppna för de som ville komma. Sedan dess har 570.000 afghaner sökt asyl i EU. Under förra året var det den näst största gruppen av asylsökande i unionen, 44.000 personer. Ungefär hälften fick positivt beslut på sina asylansökningar, visar statistik från EU:s asylmyndighet.

-Pettersson håller med USA:s president Joe Biden. Afghanistan är afghanernas land och det är upp till afghanerna att försvara sitt land och slåss för det. Vi kan börja med att skicka de 7000 afghaner som redan fått utvisningsbeslut för att de saknar asylskäl, på sikt ska många fler åka hem. Sedan om hemmet är i Afghanistan, Iran eller någon annanstans har mindre betydelse.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Sveriges utvisningsstopp till Afghanistan ifrågasätts av sex EU-länder

 1. Vi måste öka utvisningen av afghaner i värnpliktsålder till Afghanistan så de kan försvara sitt land.
  Kabul måste säga att det inte krävs något covid-test innan utvisning kan genomföras så kan de ha över 30 000 man i vapenför ålder inom en månad.

 2. Att bli placerad på elefantkyrkogården eller inom eu är väl ungefär
  samma sak ,lika odugliga var dom än är,men ändå samma feta lön.

  12
 3. De som har tagit sig hela vägen till oss från sitt hemland bör vara lämpliga för att nu vara med och rädda sitt hemland, och göra oss en stor tjänst, genom att skynda sig hem.

  30
 4. Tyskland av alla länder! Har die Füherinn tappat stinget eller anser hon att förstörelsen nu har nått en punkt då ingen återvändo är möjlig?

  25
  • Ylva Johansson är kommunist; “Johansson började sin karriär som riksdagsledamot för Vänsterpartiet kommunisterna (VPK) åren 1988–1991. Hon blev sedan socialdemokratisk skolminister 1994–1998 i först regeringen Carlsson III sedan regeringen Persson.” (Wikipedia)

   Detta gör henne antingen oändligt korkad eller slugt beräknande. Jag vet inte vilket som är värst.

   Det kommer mera; “Johansson var 1990-1999 gift med Bo Hammar. 2002 gifte hon om sig med Erik Åsbrink. Paret flyttade isär 2015, men är fortfarande gifta.” (Wikipedia)

   Först gift med en ultrakommunist (Hammar), sedan med en ultraglobalist (Åsbrink) som dessutom går Goldman Sachs ärenden. Från kommunist till globalist! Men i själva verket är det väl samma sak då oligarker i USA finansierade den (andra) ryska revolutionen via Nya Banken i Stockholm (Olof Aschberg).

   19
 5. Svårt att tro , men det finns tydligen en och annan klok människa inom EU.
  Trodde det var förlagan till den omtalade politiska soptippen .
  När Ylva J. placerades där blev jag säker på att det var så .
  Och hon är väl till hälften komposterad och tystad .
  Vi har ett stort antal rikspolitiker som borde skickas dit och genomgå samma behandling .

  30

Kommentera