Stäng

Sex EU-länder vill fortsätta avvisningarna till Afghanistan

AFGHANISTAN. USA visar inga tecken på att trappa upp de militära aktiviteterna i Afghanistan trots talibanernas framryckningar. – Det är deras land att försvara nu. Det är deras kamp, säger Pentagons talesperson John Kirby på en pressträff. Uttalandet från Pentagon innebär en ytterligare distansering från USA:s håll.

Talibanerna har gjort stora framryckningar de senaste dagarna och tagit kontroll över flera provinshuvudstäder. President Joe Biden har satt 31 augusti som datum för när USA slutligt ska ha lämnat Afghanistan. Flera medier skriver att det ännu är oklart om USA kan tänkas fortsätta genomföra flyganfall mot talibanerna även efter det.

Talibanerna kontrollerar 65 procent av Afghanistan, enligt statistik från EU. Islamiströrelsen har intagit nio städer. Framryckningen sker samtidigt som USA slutligt lämnar landet. – Afghanska ledare måste gå samman. De måste kämpa för sig, sa USA:s president Joe Biden på en pressträff på tisdagen.

Enligt Biden ska USA fortsätta stötta centralregeringen i Kabul, men han tillade också att han inte ångrar beslutet att lämna efter två decennier av krig.

-Pettersson tycker det är märkligt att den afghanska regeringsarmén inte klarar av talibanerna, regeringssoldaterna är fler och har flygunderstöd från USA.

Afghanerna kastade ut det brittiska imperiet när det var som starkast, de har kastat ut Sovjetunionen och nu USA med allierade, bland annat Sverige. De borde klara av talibanerna om viljan finns.

Tidigare i veckan skickade sex EU-länder ett gemensamt brev till EU-kommissionen som varnade för att stoppa deportationer av afghanska migranter som inte får asyl i EU. Att göra det, hävdade de, skulle sända ”fel signal” och ”motivera ännu fler afghanska medborgare att lämna sitt hem för EU.” Tyskland, Österrike, Danmark, Belgien, Nederländerna och Grekland har alla undertecknat och vill fortsätta utvisningarna Afghanistan enligt Politico.

I Sverige finns 7000 afghaner som har fått avvisningsbeslut men trots det är kvar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 reaktioner på “Sex EU-länder vill fortsätta avvisningarna till Afghanistan

 1. Om det hade funnits några intelligenta individer (icke hjärntvättade att leva i en fantasivärld) så kunde nog landet ha försvarat sig mot denna naturkatastrof.

 2. Nu är det väl dags för alla afghaner att åka hem och rädda sitt land istället för att vara här och förstöra vårt? De har övat både på att skjuta och använda kniv här så de måste vara fullt krigsdugliga för medeltida krigföring. Sverige bidrar med så mycket pengar till Talibankriget så jag tycker vi istället kan bidra med ett dussin eller mer fulla Herkulesplan med krigare istället för pengar till korrupta ledare.

  16
 3. Sverige kan bidra med en fördelning om 15 000 afghanska män som kan slåss för sitt land.
  De kan finns i landet i slutet av månaden. Det enda regeringen i Afghanistan behöver göra är att träna och utrusta dem.

  15
 4. Vill inte framstå som en besserwisser,men utgår från att det i Afghanistan är som i många andra Islamistiska länder, består av olika klaner o. släkter…. Dessa styr o ställer var och en i sitt närområde !
  Det enda de har gemensamt är att de lever kvar i Medeltiden,och träffas möjligen på fredagar för att ligga med r-öven i vädret !
  Deras IQ är på samma låga nivå som hos våra Miljöextremister,och liknande…..

  18
 5. Nu är det dax för alla fega, värdelösa oduglingar att åka hem till Afghanistan och göra sin plikt. Fast förmodligen är de väl oanvändbara till något vettigt. Verkar som landets invånare inte duger till annat än djävulskap.

  28

Kommentera

%d bloggare gillar detta: