Stäng

Miljöpartiet har en plan, de vill förbjuda bensin och dieselbilar i Sverige…

KLIMAT & MILJÖ. Miljöpartiet begär en särskild debatt i riksdagen med anledning av den nya rapporten från FN:s klimatpanel IPCC. Den visade bland annat att jordens medeltemperatur fortsätter att stiga och att det nu är varmare än vad det har varit på över 100.000 år. Med anledning av rapporten bör varje parti bör redogöra för vilken politik de vill se för klimatet, anser MP.

Språkrören Märta Stenevi och Per Bolund. Bild Miljöpartiet

”Vi befinner oss i ett klimatnödläge och det är dags för politiska partier att visa vilken politik de vill gå fram med för att minska utsläppen. Vi är redo att ta de beslut som krävs och förbjuda fossila bilar och bränslen, skydda den biologiska mångfalden och snabbt ställa om svensk industri, byggbranschen och jordbruket”, säger Märta Stenevi, språkrör för Miljöpartiet de gröna.

Miljöpartiet är beredda att förbjuda fem miljoner bensin och dieselbilar i Sverige plus en massa bussar och lastbilar. Vi måste rädda klimatet säger Miljöpartiet de gröna.

Enligt Ekonomifakta och Bengt Svensson så har koldioxidutsläppen mellan år 2000 och 2020 utvecklats så här:

 • Europa: -20%
 • USA: -13,7%
 • Kina: +313%
 • Indien: +261%
 • Mellanöstern: +204%

Sedan 1990 har utsläppen i Sverige minskat med 27 procent. Men enligt MP är det Sverige som är det stora problemet, nu när de blivit av med Donald Trump som hatobjekt.

-Pettersson säger att sådana här fakta är inte bra för klimatfascisterna som på allvar tror att de vi gör i Sverige har betydelse. Vi ska naturligtvis inte släppa ut koldioxid eller något annat i onödan, men vi behöver inte köra vår egen ekonomi i botten och ta cykel till medeltiden, det kommer inte att rädda världen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 reaktioner på “Miljöpartiet har en plan, de vill förbjuda bensin och dieselbilar i Sverige…

 1. Det hade varit klädsamt om något av de övria partierna tog fram fakta om temperaturhöjningar och annat inför den debbaten som nu Mupparna vill ha som de inte har någon kunskap om så det är enkelt att köra över dom
  Det parti som har intresse av det kan säkert få hjälp av Elsa Widding med all fakta.

 2. ”Den visade bland annat att jordens medeltemperatur fortsätter att stiga och att det nu är varmare än vad det har varit på över 100.000 år.”

  Vad exakt innebär dessa ord?

  IPCCs kalkyler har gång på gång visat att det fultolkar diagrammen så det passar Agendan.
  Varmare än på 100.000 år?
  Det påståendet kan inte baseras på värmeperioder som fluktuerar i stora som små tidsperioder under tid. Rekord kommer alltid att slås utan att helheten förändras. Den tidsperiod som IPCC ständigt räknar på är en alltför kort period, och de 100.000 åren har vi väldigt dålig koll på, beräkningar och gissningar blir inte fakta förrän man vet.

  Som en passus till detta så skall här investeras en ny bensin bil nästa vecka, och den beräknar jag köra minst i 10 år till. Bara lite ledsen att det inte blir en törstig V8, får nöja mig med Svensk kvalitet.

  MP an skita sig i näven, och där skåda framtiden.

 3. Om man för mig kan bevisa att om alla diesel och bensinbilar i Sverige skrotas så kommer det att göra skillnad och medeltemperaturen sänkas. Men ett litet skitland på norra halvklotet gör ingen skillnad. Så låt oss ha våra bilar, eller bygg nytt i städerna, får folk kommer att lämna landsbygden och dra sig in mot städerna. Det som våra bönder producerar kan vi säker importera från någon avkrok där man inte bryr sig om miljötänk

 4. yterligare en idioti… det dom händer är att det bränslet kommer att brännas på normalt sätt och därmed omvandlas till en annan form av energi ..? det spelar liksom ingen roll om mupparna förbjuder saken allt som är brännbart kommer att brännas och därmed produserar co2 ..även on man häler ut det kommer det att omvandlas det kallas för oxilattions.

 5. Jag föreslår att vi förbjuder mp istället men jag hoppas ju att dom åker ut så det stänker i nästa val. Skit samma. Bara vi blir av med idioterna snarast

  28
 6. Miljöpartiet håller just nu träningsläger på Gotland. De kallar det ”medeltidsveckan”.

  38
 7. Socialister är per definition idioter.
  ”Den visade bland annat att jordens medeltemperatur fortsätter att stiga och att det nu är varmare än vad det har varit på över 100.000 år.”
  Fel, fel och fel. Är det varmare idag än för 100 000 år sedan? Absolut, eftersom för 100 000 år sedan var jorden inne i en ISTID, vilket per definition är jävlig kall.

  Är jorden på sin varmaste medeltemperatur på de senaste 100 000 åren? Nope, inte ens i närheten. För ca 8000 år sedan fiskade pelikaner i sjöarna i Skåne samtidigt som apelsinträden växte tät där. Det låter som om det var mycket varmare då än nu. Denna period varade i några tusen år.
  Därefter sjönk temperaturen igen och gick upp igen, ner och upp i omgångar.

  Men som den store socialistiske demagogen Göbbels sa; upprepa en lögn tillräckligt ofta och folk kommer att tro att den är sann.

  36
 8. Jag köper en elbil så fort tillverkarna gör en som kostar under 500 000kr, kan dra husvagn och kan köras mer än 50 mil mellan laddningarna. Idag är det långt ifrån en sådan.

  22
  1
 9. När virrhjärnan säger ”snabbt ställa om svensk industri, byggbranschen och jordbruket” så visar hon tydligt att i hennes stall finns inte ens en gotlandsruss.

  37
 10. Bilden ovan på de båda vilseledda individerna,hade under Stenbocks barndom som rent avskräckande,väl passat in på det s.k. Utedasset !
  Miljövänligt på den tiden,men f-n så kallt på vintern…
  För de som aldrig upplevt ett sådant,var detta ett träskjul där människor kunde släppa ut sitt CO2 !!
  Min gamle Morfar minns jag,beklagade sig varje gång han skulle tömma kärlet,i komposthögen….
  Ur denna hög blev senare utmärkt mylla för tomatodlingen….

  19
 11. Frågan man kan ställa är……varför var det varmare för 100 000 tusen år sedan? Vem eldade fossila kolväten då??

  41
 12. Förbjud också alla cyklister som åker omdring och flåsar ut massa koldioxid. Förbjud också politiker att prata då det bara släpper ut massa koldioxid med sin varmluft utan att de har något att säga

  47
 13. Detta är ju så vansinningt så det borde vara skäl nog att ta av dom passerkortet till Riksdag och regering

  39
  1. Bra idé! Stoppa människors möjlighet t att
   förflytta sig. Dra ner all verksamhet t ett minimum. Gäller förståss inte politikerna. Kort
   sagt ; stoppa upp själva livet. Att Sverige står
   för 2 promille av utsläppen…. Arma land.

   24
 14. Det här satans miljöpartiet svamlar som vanligt,för några år sedan så
  propagerade dom för att man skulle skaffa dieselbilar för att dom var
  miljövänligast,men vad hände jo vi som gjorde det blev straffbeskattade
  och sedermera hånade av samma idioter,jag undrar vilken sjukdom dessa
  fåntrattar är drabbade av,måtte vi bli av med dessa idioter 2022.Rösta på AFS

  42
 15. Många svenska väljare, har en plan inför september 2022.

  ”Nödläget” löses då. För naturen, miljön, och människors bästa.

  21

Kommentera

%d bloggare gillar detta: