4 thoughts on “Dagens

 1. Majoriteten av dagens politiker , beslutsfattare och journalister. Pratar alla i termer om att man inte ska hota, använda skrämsel, förvanska och överdriva. Utan att man ska vara opartisk och skildra verkligheten, nyanserat med fakta, sanningar och validerad vetenskaplig forskning som grund.

  Gör man det då? Om man nu som läsare, ser det lite opartiskt och objektivt, så är det väl inte riktigt så. Den sanningen haltar en hel del.

  Att agenda journalistiken lever på att skriva om hot och skrämsel. Kan väl inte ha undgått någon. Det är ju bara att dra sig igenom DN, AB och Expressens dagliga nätsidor. Så ser man hur journalistiken förvanskar, samt leker med ord och benämningar till det ”värsta”. I en hel del av de olika ämnena man skriver om. Vilket då sprider sig vidare som en ”sanning”, hos politiker och allmänhet. Tyvärr.

  Personligen hoppas jag att detta är en övergående trend. Med att hela tiden skrämma och förvanska helhetsbilden för människor. Skapar bara mer problem än det löser. Vår natur och miljö är värd något bättre än det.

  Dags att visa både respekt och värdighet för att jorden har blivit grönare och nu huserar nästan 8 miljarder människor. En otrolig ökning med 6 miljarder, sedan 150 år tillbaks. Samtidigt har den ”globala temperaturen” stigit med en grad. Är det en ”katastrof” eller ”jordens undergång”? Fram till nu och våran kommande mänskliga framtid.

  Att denna befolkningsökning påverkar natur och miljö, är ofrånkomligt och en självklarhet. Vilket vi ska lösa utan skrämsel och hot från opinionsbildare och aktivister. Som har svårt för att se helhetsbilden och hur man löser problemen på allra bästa sätt. För alla jordklotets människor. Inte bara för de välbeställda och teoretiska tyckarnas, personliga vinning och åsikts agenda.

  En sådan enkel sak, som att kyla vetenskapligt och bevisligen, dödar betydligt fler än människor än hetta. Hur ofta skriver en tidning om det? När nämner en politiker detta faktum? När läser du om alla nya köldrekord som slås årligen? När ska vi få lite balans i de ”extrema” överdrifter som hela tiden , basuneras ut? I form att man förvanskar och leker med ord som kopplas till värme.

  I ett globalt perspektiv dör 17 personer av kyla för varje människa som dör av hetta.

  Detta varierar från land till land. I USA dog omkring 9000 människor av värme 2015. Men 191 000 dödsfall kan tillskrivas köld.

  I de 13 länder som studerades i Lancetrapporten dör 140000 människor av värme varje år. Under samma tid dör två miljoner människor av köld.

  https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(14)62114-0/fulltext

  15
 2. Domedagsprofeter har alltid funnits eftersom det finns folk som tror på dem utan handfasta bevis, detsamma som att det finns folk som tror på gudar.

  25

Kommentera