Stäng

Var ska ÖB dansa i år?

INSÄNDARE Till Överbefälhavaren Micael Byden.

Jag fick mig verkligen ett gapskratt idag på morgonen när jag läste nätbilagan av Sydsvenska Dagbladet och kom till sidan A5 i tidningen.

Där finns en helsidesannons från Försvarsmakten som föreställer fyra svenska soldater i full krigsmundering där den främsta stolt höjer en Prideflagga mot skyn.

Bedrövlig annons från Försvarsmakten. Försvaret ska försvara Sverige och alla svenskar och de symboliseras av Svenska flaggan som är blå med ett gult kors på.

Texten i annonsen lyder som följer :

EN FLAGGA VÄRD ATT FÖRSVARA.

Vi försvarar mänskliga rättigheter, allas lika värde

och vår rätt att leva som vi själva väljer.

Annonsen får mig osökt att tänka på dom båda världsberömda bilderna från andra världskriget där amerikanska marinsoldater står på en kulle och höjer den amerikanska flaggan på Stillahavsön Iwo Jima efter hårda strider mot japanerna och bilden där en sovjetisk soldat höjer den sovjetiska flaggan på toppen av Riksdagshuset i Berlin när densamma intagits.

Men enligt din åsikt Micael Byden så skulle väl dessa båda segermakters flaggor bytas ur mot Prideflaggan på dom båda bilderna?

Den aktuella helsidesannonsen finns säkert i dom största dagstidningarna här i landet och jag undrar hur mycket Försvarsmakten betalat för dessa annonser som på ett mycket lyckat sätt förlöjligar den svenska försvarsmakten? Du har ju personligen redan tidigare gjort detta med ditt deltagande och dansande i Prideparader iklädd uniform men tydligen så var inte denna uppvisning tillräckligt förnedrande.

Jag kan bara föreställa mig hur dina kollegor i andra länders försvarsmakter gapskrattar när dom får se denna annons där svenska fjollmilitärer stolt viftar med Prideflaggan.

Dom medverkande i annonsen, är dom riktiga soldater eller är det några inhyrda statister? Hade jag varit soldat så hade jag aldrig medverkat i en dylik annons!

En fråga till dig angående annonsen. Det står att ni försvarar mänskliga rättigheter och allas lika värde och vår rätt att leva som vi själva väljer.

Gäller detta försvarande av allas lika värde och rätten att leva som man vill även pedofiler?

En flagga som är värd att försvara och som borde ha varit med i annonsen istället för Prideflaggan är väl den svenska flaggan eller vad tycker du, Micael Byden?

Mitt gapskratt förbyttes ganska snabbt mot en sorg över hur långt förfallet gått och hur perversiteterna fått mer och mer plats i vårt svenska samhälle där tydligen militären inte är något undantag.

F ö så skall jag införskaffa pappersbilagan av dagens sydsvenska och klippa ut annonsen och hänga upp den på lämpligt ställe i huset vilket blir på väggen ovanför toalettstolen. Där hör den hemma!

Var ska du dansa i år, Micael Byden?

Sandor Herold, Malmö

-Pettersson tänker på den Soldat som vägrade jobba under Pride – anmäldes och frikändes.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

33 reaktioner på “Var ska ÖB dansa i år?

 1. Om försvarets uppgift är att försvara sexuellt avvikande så kan försvaret sluta finansieras av skattsedeln och RFSL kan bekosta försvarsmakten själva

 2. Jimmy! När nu samhällets förfall är fullständigt totalt inkl.vår yttersta utpost,Krigsmakten,så måste Du redan nu inrikta Dig på det Totala Kriget 2022.

 3. Intervju med Jan Norberg, som är fd konsult inom industrin och näringslivet, samt fd nämndeman. Intervjun ger en skrämmande bild över hur en synnerligen avancerad politiskt korruption ser ut bakom kulisserna som inte många känner till. – hur politiker mörklägger tillsättningen av högre myndighetschefer. Det finns en lojal kår av medarbetare inom myndigheterna som är fullständigt partilojala med sossarna. Dessa ska upprätthålla Socialdemokraternas maktsfär….

  Jan Norberg klär av utnämningsmakten i Sverige, bland annat med en suverän analys av Dan Eliasson!
  https://youtu.be/nMlJUL0MVnc

  13
 4. Är många där pedofiler oxå.
  Pride i försvaret ..Är det lekstuga överallt..
  Ryck upp er för fan…
  Man skäms..
  Fan jag måste bort från detta fort.

  17
  1
 5. IBN
  Ja, men det ena obehagliga tar inte bort det andra. Som gäst borde man veta hur förhålla sig. Att klaga när vi hjälpte deras föräldrar mot tex kommunismens hemskheter, gör det inte rätt att klaga på oss.
  Är du inte nöjd med oss, vare sig vi är libertianer eller vänster, åk hem. Det är vårt land och vi bestämmer här, även om vi bestämmer fel. Vi bestämmer, om du inte gillar det, åk hem.

  9
  8
 6. Man blir så ledsen. Dessutom mina skattepengar till denna annons. Någon måste ha godkänt. Vem? Det är väl knappast någon ”kommunikatör”?

  27
  1
 7. När polisen har fjollat till sig och förlorat det sista av den lilla spillra respekt som ev. fanns, så återstår bara att kalla in militären för att återställa ordningen. Men tyvärr så har ju fjoll-betéendet även drabbat krigsmakten. Så någon respekt från ligorna är nog inte att vänta nu när regnbögs-flaggan vägleder Bydén och hennes fruntimmer. Återstår väl bara ”en folkets armé”.

  37
 8. Pettersson
  Jag tycker att utlänningar som fått hjälp av svenskar, med utbildning osv, bör vara försiktiga att kritisera oss. Vi har hjälp dem och deras föräldrar och att skälla på oss hela tiden är otacksamt. Vill de så kan de flytta hem och klaga på sin egen regering. Som gäst så klagar man inte på värden, trivs man inte så tackar man för sig och går hem.

  24
  2
  1. Klaga är väl en sak, själv finner jag det betydligt mer stötande att Reinfeldts och Löfvens importer inte drar sig för att mörda, våldta och råna sina fodervärdar!

   34
 9. Exakt varför är det så förbannat viktigt att hela tiden visa sitt stöd för än det ena och än det andra?
  Varför inte marschera in i Rinkeby och Husby med denna flagga, glöm i så fall inte vapnen för dom lär tyvärr komma att behövas!
  Själv så skiter jag i folks sexuella vanor vilket även försvarsmakten borde göra!
  Minns jag inte fel så gick det väl något program på TV med titeln, -Gud vilken tur jag är homo!
  Om nu alla och allt ska vara så likställt och normaliserat varför då inte göra ett program med titeln, -Gud vilken tur jag är hetro!
  Men det låter sig förstås inte göras då detta självklart skulle bryta mot ”värdegrundsträskets” alla irrläror!

  48
 10. Jag trodde botten var nådd I detta land men det finns tydligen en nivå till. Alla som gjort värnplikten har fått lära sig att vi fösvarar landet och folket och hedrar den svenska flaggan. Jag skäms när jag ser detta spektakel.

  56
 11. Pettersson
  På sätt och vis kan jag hålla med dig. Men kolla på de andra kommentatorerna, de verkar tycka att just läggningen är nått att ogilla.
  Så det är möjligen det som många reagerar på det.
  Och flaggan, den svenska, min granne hade fest och hissa flaggan, sen hängde den där flera dagar. Det är inte heller bra. Så gör många nuförtiden.

  8
  9
 12. Pettersson
  Ja, ”våra” muslimer ser det nog som ett hot, men vi andra bryr oss inte om vad folk har för läggning. Själv bryr jag mig åt att vi har så låga pensioner och att jag inte förstod som yngre att jag borde förberett mig bättre.

  14
  8
  1. Du verkar inte förstå alls. Det har inte med folks läggning att göra. Pride är en politisk rörelse, i Uppsala nekades Folkpartiet att delta. I Stockholm fick inte SD och Medborgerlig samling vara med och ändå har MED en öppet homosexuell ordförand.

   Det är farligt när Försvaret och Polisen utesluter en stor del av svenska folket.

   Pride-rörelsen omfamnar alla påstår dom, samtidigt som det glatt viftas med banderoller med budskap om att ”Hata vita, rika, straighta män”.

   Offentliga organisationer ska inte delta i sådant och alla offentliga bidrag till dem ska dras in.

   67
  2. Det här är en del i den kulturmarxistiska marschen iscensatt av socialdemokratin. Politruker har blivit tillsatta med en enda order, att upplösa nationen Sverige och göra den mångkulturell med värdegrunden som mantra.

   Både inom polis och militär har alla som inte följer värdegrunden fått lämna, omplacerats eller slutat självmant. Hur många höga befäl försvann inte när Bydén tillträdde som ÖB, alla som ville försvara nationen Sverige utan politisk värdegrund.

   Övriga myndigheters skådespel med Dan Eilasson i spetsen har vi fått bevittna som en sjuk Monty Phyton-sketch och det ser tyvärr lika eländigt ut i våra kommuner. Den kommun som inte styrs av en rödvinskommunist finns inte, rekryterar bara likasinnade med samma värdegrund till alla chefsposter, oavsett styre i kommunen.

   Det ser inte bra ut för Sverige, men hopp finns. Gå och rösta rätt nästa år så kanske Titanic långsamt kan ändra kurs, men fan vet om det inte är lika bra att köra in i isberget och börja om från början..

   34
   1. Om Titanic givit dikt roder och gått stävrätt in i isberget hade hon förmodligen inte gått till botten. Dags att fronta?

    10
 13. …teorierna många varför Roma-riket en gång kraschade…vi kanske ser något snarlikt i repris tids nog? Då en gång drabbades världen av Naturkatastrofer vilket kan ha varit en orsak till den mörka medeltiden skedde, som varade i drygt 1000 år…från 1500 talet
  …fram till idag gick det lusigt att bygga upp till ett hyfsat välstånd igen…liksom toppen på en vågdal nu nådd, tycker mycket tyder på att nu går det stadigt utför…frågan är hur djup vågdalen blir innan botten av denna är nådd?…ni har säkert haft ungefär samma tankar, spännande lär det hursomhelst att bli under ett liknande scenario (?)

  https://blogg.land.se/bonde-pa-riktigt/om-romarrikets-fall-och-bitcoin/

  34
 14. Sandor hittar alltid nått att reta sig på. Vad gör det för nån skada med en sån annons. Det är en obetydlig småsak, som de allra flesta inte ängnar en sekund åt.

  1
  95
 15. Detta är en rasistisk bild!
  Försvaret skall värna om oss alla inte bara de som inte är som oss, därför känner jag mig nu, inte kränkt, men heligt förbannad.
  Varför skall tramset och flummet också finnas i vårt försvar?
  Låt det stanna i PK kretsarna, och pådyvla inte folket era unkna dåligt genomtänkta uppfattningar.

  81
 16. TRAGIKOMISKT !

  Ytterligare ett bevis på att Sverige är snart är förlorat.
  Allt enligt Socialdemokraternas våta dröm…att Sverige ska bli ett skithål, där terror, våld, mord, pedofili och sjuka böjelser prioriteras och ska ses som normalt samt att svenskarna ska lida, fysiskt och ekonomiskt.

  Övriga världen ser på Sverige och skrattar…hur sjukt Sverige styrs.

  Kommer DU rösta på partier som tycker det är ok, att Sveriges högsta militära ledare, dansar och fjollar sig i ett bögtåg!?
  KOMMER DU RÖSTA PÅ SOCIALDEMOKRATERNA!?

  82
 17. Slutklämmen gilla jag ”vår rätt att leva som vi själv väljer”. Det måste bara gälla Svenskar i vårt land, eller kan vi välja flytta in i Beverly Hills?
  Framför allt skulle jag vilja leva utan zigenare och kriminella araber, dom tillför inte så mycket. Kan jag välja det? Sedan skulle jag välja bort alla galna vänsterfeminister.
  Tack försvaret för ni då gör ett bättre Sverige åt mig.

  52
  1. Ytterligare ett bevis för det totala förfallet inom staten och myndigheterna.
   Pridflaggan är inte bara en symbol för sexuellt avvikande utan också en symbol för vänsterextrema. Försvaret och polisen ska vara neutrala och inte ge utlopp för någon politisk riktning. Gäller för övrigt alla myndigheter.
   Om tio år så är Sverige säkert en failed state typ vissa Sydamerikanska stater.

   46
 18. Det finns inte ord för allt förakt jag känner för denne löjliga clown till ÖB.
  Tack Sandor.

  91
  1
 19. Vilken djäkla skandal. Vi har alltså en försvarsmakt, som tydligen enbart ska försvara centerpartister.

  89
 20. Knappast en tillfällighet att man utser ryggradslösa fåntrattar till höga poster i våra myndigheter och statliga verk, så att nedmonteringen av landet kan påskyndas. I ett fungerande land så behöver vi nog inte fundera på vad man skulle göra med dessa oduglingar….

  79
 21. Sandor kan konsten att uttrycka det vi många känner avsky och förakt för denna person Hur har fått sin tjänst? Sätt dit en riktig militär försvarsmakten skall inte delta i politiska jippo parader som Sandor även belyser tillåter pedofili

  96

Kommentera

%d bloggare gillar detta: