Soldat vägrade jobba under Pride – anmäls


DISKRIMINERING. En soldat som vägrade att utföra en arbetsuppgift vid Prideparaden i somras har anmälts, rapporterar DN. Mannen skulle vara andreförare i en lastbil under Prideparaden. Han vägrade och ska ha sagt att Försvarsmakten inte ska delta i ”sådana här jippon”.

Mannen har anmälts till Försvarsmaktens personalansvarsnämnd för att ha arbetsvägrat. Det ansvariga befälet skriver i anmälan att soldaten borde få avdrag på lönen eller en varning.

-Pettersson säger att soldaten borde ha medalj. Försvaret kan inte försvara landet då borde de ha viktigare saker att koncentrera sig på än prideparader. Där ska deltagandet vara frivilligt och inte skattefinansierat lönearbete och försvarets material och uniformer borde absolut inte få användas…

Dagens Nyheter har artikeln men bakom betalvägg så det blir ingen länk…


44 responses to “Soldat vägrade jobba under Pride – anmäls

 • Mia

  Jag tycker inte att befälen ska behöva be soldaterna om lov vad de vill gå med på att göra.

  Gilla

 • mari svensson

  Detta skapar hatet. Förstår inte makthavarna detta?? Det är inte mot oss som skriver utan deras uppträdande och sätt att hantera olika situationer som folk protesterar emot..Vi förmedlar bara vad som sker när ingen annan gör det.. All heder åt denne soldat – även om han faktiskt skall lyda en order så …………

  Gilla

 • Kurt

  Kan bara beskrivas med ett ord: VIDRIG! Att bestraffa Soldaten är ett brott mot de mänskliga rättigheter.

  Gilla

 • Alex

  Pride arrangeras av privata vinstdrivande organisationen RFSU.

  Jag förväntar mig att Svenska Försvarsmakten även deltar och parerar för Barncancerfonden, AIK, PRO, Påsken och så vidare.

  Gilla

 • Observator X

  Äh, jag som gjorde ett så gulligt FM av hjärtan och så försvann det när kommentaren lades upp.

  Gilla

 • Observator X

  Klart man skulle ha totalvägrat att medverka i något dylikt.

  Det är mycket gender och gay och liknande i samhället för tillfället. Krigsmakten har visst en gender-handbok…det kommer nog snart en ny logotype. Den här, kanske: 👜 eller: 💕💂💕 eller:

  💗💗 💗 💗 💗
  💗💗 💗 💗
  💗 💗 💗 (FM)

  Gilla

 • Wally Walrus

  Jag var trodde i min enfald att akterskyttar inte förekom i försvaret längre.

  Gilla

 • Russell's Paradox

  Är man soldat då ska man förbanne mig klara av att följa order också. Det är ingen position där man ska springa omkring och känna sig kränkt.

  Lyd order och kör lastbil, eller be om avsked och klaga till din mamma.

  Klent virke i dagens soldater tydligen.

  Gilla

  • Mimi N.

   Du är väl ironisk ….

   Gilla

   • Russell's Paradox

    Inte ett dugg ironisk. Jag skiter fullständigt i anledningen till att en soldat ska köra lastbil på pridefestivaler. Jag kan tycka det är idiotiskt, men en soldat ska göra det han är tillsagd.

    Varken mer eller mindre.

    Om han är så förbannat lättkränkt att han inte kan sitta i en lastbilshytt och göra det han är tillsagd vill jag inte ha honom att försvara mitt lands gränser.

    Vägrar man följa order har man inget i försvaret att göra.

    Det här är ett symptom på den uppfostran de nya generationerna fått .. de är vana att de kan gapa och skrika när något inte passar. Att utföra saker som strider mot dina fundamentala värderingar är något du måste acceptera om du väljer att bli soldat.

    Gilla

  • Bosse

   Eftersom prideparader inte ska finansieras med skattepengar, så är det helt rätt att vägra ställa upp och har då inget med bristande disciplin att göra. Det är snarare befälet som utdelat ordern som visar ett symptom på den uppfostran de nya generationerna fått.
   Sveriges krigsmakt ska inte slösa tid och pengar på bögparader och politiska manifestationer, därmed punkt.
   Befälen i detta fall bör snarast utredas för att man använder försvarets matriel och resurser så här egenmäktigt.

   Gilla

  • Skåningen

   Bravo! Håller helt och håller med dig. En soldat i svenska försvaret SKA hålla käft och lysa ordet, med det begriper ju inte gnällspikarna på den här bloggen.

   Gilla

   • Lena

    En undran ……har det tidigare hänt att soldater ska serva diverse märkliga personer ?
    Jag har alltid trott att de var redo för strid .

    Gilla

   • Skåningen

    Till Lena! Försvarets soldater bistår vid många officiella event, för att bl a avlasta och hjälpa polisen. Inte enbart vid ”vapenskrammel”. Det gäller även ”sådana typer” som dig. Väx upp lilla gumman.

    Gilla

   • Lena

    Vad menar du……..soldater som de vid främlingslegionen, de enda som jag bredvid gendarmeriet ser upp till.

    Gilla

   • Lena

    Vad tusan menar du med ”lilla gumman” , du är ju galen !

    Gilla

 • Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet

  Jisses. Ska en stackars soldat behöva läkarintyg på homofobi för att få slippa vara med i ett sådant jippo? Vem i helvete har anmält killen? Den personen borde avpixlas och hängas ut.

  Gilla

 • Argus

  ”Försvarsmakten har beslutat om en ny riktlinje – ett förtydligande avseende tolkningen av Försvarsmaktens uniformsreglemente. Denna riktlinje ger personalen möjlighet att bära uniform i prideparader. Riktlinjen förtydligar det faktum att Försvarsmakten inte ser prideparader som en politiska demonstrationer, vilket tidigare varit skälet till att inte få bära uniform.

  Bakgrunden är att de reglementen som reglerar uniformsbärandet (UniR FM och Svensk Soldat 2005) förbjuder bärande av uniform i samband med och under politiska manifestationer.” (http://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/2008/06/klart-for-uniform-i-prideparaden/)

  Sedan är det en massa dravel på FM:s hemsida om ”människors lika värde” som den minnesgode kommer ihåg att jag krossade myten om häromdagen då det visserligen stämmer men är ett utgångsläge. Med tanke på hur många av deltagarna i paraden uppträtt mot meningsmotståndare är jag övertygad om att de devalverat sig själva rejält.

  Jag anser att en framtida sanningskommission ska hantera FM:s avsteg från likabehandling och lagföra ansvariga på lämpligt vis.

  Gilla

 • Tanten

  Löfven var ju där och fjantade, han kunde väl ha kört bilen?

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Det mest tragiska är att Pridefestivalen VILL att folk som är tvingade skall gå med!

  Gilla

 • Involuntarium

  Om någon vid värnpliktsmönstringen under så sent som under nittiotalet eller tidigare nämnde orden bög, transsexuell eller något annat som betraktades som mycket avvikande från det ”normala” så blev det omgående frisedel! Det var betydligt värre att vara bög än plattfot men även plattfot medförde frisedel precis som vissa religiösa samvetsskäl!

  Märkligt hur värderingar och vad som är acceptabelt i samhället förändras över tid! Nu har åtminstone inte jag det minsta problem med vad enskilda individer har för sig i sina sängkammare!

  Däremot blir åtminstone jag fruktansvärt irriterad och frustrerad över att individer som har problem med sin könsidentitet, tar våra gemensamma sjukvårdsresurser i anspråk för könsbytesoperationer och hormonbehandlingar! Det är ju självklart sjukvårdsresurser som helt självklart i ett normalt fungerande samhälle skulle använts till att ge tidigare sjukvård till personer med livshotande sjukdomar! Istället får ett litet fåtal personer som i forma tider låsts in på livstid på någon institution för sinnessvaga individer ta sjukvårdsresurser i anspråk!

  Självklart säger nu någon, jamen de betalar ju också skatt, jo visst, det gör de flesta av oss hårt arbetande svenskar! Självklart finns någon som säger, ställ inte grupper mot varandra! Nä men vad är viktigast att människor med livshotande sjukdomar får snabb sjukvård i rätt tid, än att någon som påstår sig ”må dåligt” får en konstgjord snopp, snippa och/eller pattar på samhälletsbekostnad? Den frågan bör varje individ själv besvara inför sig själv!

  Som sagt jag intresserar mig inte ett dugg om vad individer ensamma eller i grupp gör i sina sängkammare! Däremot anser jag att i min vardag och helg alltid ska skonas från att behöva lyssna på och se dessa individer och få inkört i öronen mantrat HTBQ och vad de känner, tycker, tänker och lever!

  Frågan uppkommer osökt! Varför respekterar inte samhället soldatens ställningstagande på samma sätt som samhället accepterar HTBQ personernas ställningstagande?

  Som sagt vem fan bryr sig om vad som sker i svenska folkets sängkammare!

  Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna SWEXIT omröstning!

  Gilla

  • Ullabella

   Att vara fångad i fel kropp ÄR ett livshotande tillstånd! Många orkar inte leva. Jag har stor förståelse för dem.
   Då anser du även att alla jäkla skador som uppstår av sportutövande också ska bort?

   Gilla

 • JEX

  Detta land blir vissa beslutsfattare knäppare och knäppare. Ingen vågar säga emot ,för då får man sparken.

  Gilla

 • putte

  Vad katten har försvarsmakten i en prideparad och göra månne ,ska soldaterna dra ner byxorna och visa sina kålbössor eller vad är meningen , bäva månde lede fi .

  Gilla

 • Mr Q

  Fem stjärnor åt denna soldat …..gärna med gyllene band.

  Gilla

 • Mimi N.

  Styggelse – hån och skymf. Det är under en soldats värdighet att närvara en sådan cirkus. Det är förnedrande för alla heterosexuella människor att behöva se på skiten. Låt bögarna och lebborna vältra sig, vara stolta och kopulera med varandra inför en lika perverterad åskådarmassa.

  Språkat av ett trångsynt stofil – vänd mig ryggen !

  Gillad av 1 person

  • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

   Alls icke, kära Mimi! Tvärtom! Heder åt Din kommentar. Denna Din åsikt delas av Dina medkommentatorer, och sunda förnuftet gör gällande att ingen normalanständig person skulle komma på tanken att delta i detta perversionsspektakel. Då HBTQ-maffians metoder och infiltration i själva samhällssystemet nått våra svenska proportioner, finns all anledning att protestera. De bildmotiv vi sett från denna uppvisning av förargelseväckande personer, vilka inte ens tvekar inför att exponera sina genitalier framför barn, är så pass provokativa och anstötliga att Pride-evenemanget borde prohiberas och kriminaliseras.
   HBTQ-terrorns nästa steg blir förmodligen försök att legalisera offentliga samlag och nudism i gatubilden. Den totala degenerationen är ett faktum och det gäller nu för alla rättskapabla medborgare utrustade med civilkurage, att ta bestämt avstånd från tvånget att låna sig till dylika jippon i eroticismens tecken.
   Soldaten har uppträtt som en hedervärd individ med självrespekt och han borde hyllas, inte klandras.
   Andreas, gay OCH fullständigt respektabel.

   Gilla

 • Katarina Elsässer

  Vettig kille i motsats till hans befäl!
  avstyrker löneavdrag.

  Gilla

 • PA Lasse

  Visst kan man delta i prideparader med då skall det vara frivilligt och inte innebära något uniformstvång. Som det blivit nu är det bara sjukt även om jag inser att trycket från politikerna vid departementet varit hårt mot den av regeringen tillsatte överbefälhavaren.
  Gör som vi vill eller avgå!

  Gilla

 • Ingemar

  Kan inte soldater sättas in vid gettoupploppen, så har de absolut inga relevanta uppgifter vid en ”pridefestival” heller.

  Gilla

 • Android77

  Jag tycker inte heller att försvaret skall ägna sig åt detta. Synd om killen som bara uttrycker det normala.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Arnstad kämpar för Kakan, mot alla andra som är så fulla av ondska.

  ”Ondskapens företrädare mordhotade och terroriserade bort Karin ”Kakan” Hermansson från regionmuseet i Kristianstad, och vi godtog opinionsstormen”, skriver journalisten och författaren Henrik Arnstad i en debattartikel i Journalisten.

  http://www.journalisten.se/debatt/yttrandefriheten-galler-aven-kakan-hermansson

  Gilla

 • Falköga

  När vi hade ett försvar med riktiga generaler och riktiga försvarsministrar så var det förbjudet att i uniform delta i politiska manifestationer.

  Gilla

  • Sven-Erik

   Sen blev det ”Tomhylsan” och andra hens. Vem vill lyda en civilist som inte varit vapenförare, eftersom kunskap, erfarenhet skyddar inte bara riket utan räddar också soldatenas liv och lemmar. Förstår statsministern det? Har han själv gjort lumpen och om så finns det säkert vitsord.

   Lyssnar Löfven med hjärta eller hjärna när det ensamkommande barnet i media vädjar om att få stanna (kan någon hitta länken?). Är han inte mogen att besluta att ensamkommande utan asylskäl ska utvisas är han inte Sveriges statsminister. Lagar, förordningar och beslut ska efterlevas annars UT från Sagerska Palatset. Folket tror inte på något du sagt eller gör. Stolt stod du i Almedalen 2014/5 med skylten ”Gör din plikt – Kräv din rätt”. Nu manipulerar du folket och kanske blir du manipulerad av den självgoda Tillsammansrörelsen som skrev den afganska pojkens vädjan.

   Gilla

  • Sven-Erik

   Sen blev det ”Tomhylsan” och andra hens. Vem vill lyda en civilist som inte varit vapenförare, eftersom kunskap, erfarenhet skyddar inte bara riket utan räddar också soldatenas liv och lemmar. Förstår statsministern det? Har han själv gjort lumpen och om så finns det säkert vitsord.

   Lyssnar Löfven med hjärta eller hjärna när det ensamkommande barnet i media vädjar om att få stanna (kan någon hitta länken?). Är han inte mogen att besluta att ensamkommande utan asylskäl ska utvisas är han inte Sveriges statsminister. Lagar, förordningar och beslut ska efterlevas annars UT från Sagerska Palatset. Folket tror inte på något du sagt eller gör. Stolt stod du i Almedalen 2014/5 med skylten ”Gör din plikt – Kräv din rätt”. Nu manipulerar du folket och kanske blir du manipulerad av den självgoda Tillsammansrörelsen som skrev den afganska pojkens vädjan.

   De offrar inget annat än betald tid. Varför ska alla svenska skattebetalare betala deras ståupp ”Welcome Refugees” när de inte behöver skydd utan är till största delen ekonomiska migranter.

   Stoppa krig med dessa vapenföra män, bygg upp deras hemländer med dessa arbetsföra män. Med U-lanshjälp! Inte med dina föräldrars pensioner och livsverk. Den feltolkade asylinvandringen och anhörigsvansen kommer att klä av dig och de dina IN PÅ BARA SKINET OM DU FÅR BEHÅLLA HUVUDET!

   Gilla

 • ossie

  Bögparader hör inte hemma i försvaret

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: