Ann Linde lurad av ryska bluffmakare

UTRIKES. Utrikesminister Ann Linde gick rakt i fällan.Två kända ryska bluffmakare lurade till sig ett telefonmöte med henne – precis som de tidigare ringt en rad internationella ledare. De båda kallas ”skämtare”, men anklagas också för att gå Vladimir Putins ärenden – och en rysk nyhetsbyrå har publicerat vad Linde sade under mötet, enligt Expressen.

Ann Linde, Sveriges Utrikesminister tjänar 142.000 kronor i månaden plus förmåner. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.

Utrikesdepartementet har rutiner, dessa har följts men var dessvärre inte tillräckliga i det här fallet, säger UD:s presstjänst.

Ann Linde samtalar i mer än tio minuter i telefon med två personer som utger sig för att representera den ryska oppositionen.

Den ena som Julia Navalnaja, hustru till den fängslade oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj. Den andre som Navalnyjs stabschef, Leonid Volkov.

Men båda är bluffmakare som lurat till sig ett samtal med den svenska utrikesministern. Två ryska humorister, kända under artistnamnen Vovan och Lexus och misstänkta för att samarbeta med den ryska regimen. De lade ut samtalet med Linde på Youtube den 29 juli.

Ann Linde (S) avslöjar bland annat att hon är öppen för att föra över svenska skattebetalares pengar i skymundan till den ryska oppositionen, via annat land – men att hon inte kan diskutera saken över telefon eftersom det hon föreslår är olagligt.

***

-Pettersson säger om det går att lura till sig ett samtal med Ann Linde så kanske Putins samtal med statsminister Löfven är sanning…

Jag undrar också varför SVT och SR är totaltysta om utrikesministerns misstag. Hade public service varit lika tysta om utrikesministern hetat Carl Bildt?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Ann Linde lurad av ryska bluffmakare

 1. Bara i sverige får en minister med såna här grodor stanna på sin post. Landet är ett skämt och nu skrattar hela världen åt korkade svenskar… det värsta är att svensken själv inte ens fattar det…

  12
 2. Med tanke på hennes ytterst knaggliga engelska i vanliga fall så är det väl tveksamt om någon är klar över vad hon sagt.

  12
 3. Bojkott, ja det gör jag, även om de har ett slags kommunistiskt system och inget att sälja.

  12
 4. Är videon verkligen sann? Det verkar mer troligt att det är ett skämt. Om inte, är det nog dags att avgå, Ann Linde. Hur kan man regera ett land när man går i så enkla fällor.

  37
  • UD:s presstjänst har ju bekräftat händelsen, så den har rimligen inträffat. Påminner f.ö. om Palme´s framträdande i radio på 1970-talet, då han ordagrant läste upp texten i ett telegram från svenska ambassaden i Washington, USA, till svenska UD. Problemet var bara att telegrammet var sänt till UD på chiffer, vilket medförde att han då också avslöjade den svenska diplomatkoden, för alla länder som avlyssnat den kodade teletrafiken till/från svenska UD och därigenom haft tillgång till telegrammet -det var bara att jämföra originaltexten med den kodade!
   Det finns nog en del sanning i det gamla talesättet i en del andra länder: ”dum som en svensk”.

   21
  • Hela sittande så kallat regering är ett stort skämt, ändå är det sant
   Det är så spelet går bakom kulliserna i hopp om att ingen ska få reda på det

   22
 5. För att:

  1) Public Service är opinionsbildare för de rödgröna partierna.
  2) Presstödet = man biter inte den hand som föder.
  3) Det finns inga objektiva nyheter.
  4) Allt, PRECIS ALLT, är politik i Sverige.
  5) Det är snart 30-tal igen.

  34
 6. Pettersson undrar varför SVT och SR är totaltysta om utrikesministerns misstag.
  Dick Erixon, chefredaktör på webbtidningen Samtiden, har kanske svaret: ”Gynnas Sverigedemokraterna? = Publicera inte. Missgynnas SD? = Publicera stort!” Dick Erixon menar att man släppt det som kallas ”konsekvensneutralitet”, vilket vägledde tidigare generationer journalister, och talade om att de ska inte bry sig om vilka konsekvenser en viss nyhet kan få. Vem som gynnas eller missgynnas ska inte styra vad som publiceras. Har den nyhetsvärde ska nyheten ut, oberoende av detta.

  https://samtiden.nu/2017/09/ekot-vi-vet-var-vi-hor-hemma-hos-extremvanstern/

  33

Kommentera