Stäng

Nadia får inget jobb

Nadia Sarari heter en kvinna med rötterna i Damaskus. Trots en bakgrund som lärare i hemlandet och några års studier har hon inte kallats till någon anställningsintervju på två år.

För människor som av olika anledningar förlorat sitt jobb, om de ens haft något, är det ingen ovanlig situation att man söker det ena jobbet efter det andra utan att någonsin kallas till en anställningsintervju.

Sarari talar godkänd svenska, men är den tillräckligt bra för att kunna agera som lärare på skolor med svenska elever? Är det månne bristfällig svenska som får arbetsgivare att rata henne eller är det möjligen det faktum att hon vägrar ta av sig sin slöja?

Åter står vi inför frågan. Är slöjan frivillig eller påtvingad?

I den svenska skolan ska lärare inte bära symboler för någon religion, politiskt parti eller organisation. Den svenska skolan ska vara neutral från allt sådant, så är slöjan en påtvingad religiös symbol är detta en stark bidragande orsak till att hon inte får ett jobb.

Är slöjan däremot ett frivilligt plagg, finns något som vi i Sverige kallar respekt. Respekt för lagar och regler, så om Sarari bär sin slöja för att hon vill är svaret ganska enkelt. Ta av den innan du kliver in på din arbetsplats och ta på den när du kliver ut därifrån.

SR

Behöver jag skriva att Nadia Sarari gillar Socialdemokraterna och Stefan Löfven i sociala medier? Dags för Morgan att twittra igen?

11 reaktioner på “Nadia får inget jobb

 1. En lärare i svensk skola ska INTE bära slöja eller annat som är kopplat till religiös fanatism eller medeltida värderingar. Vad är det för jävla dumheter! Älskar därför EU domen som klargör detta. Mössa av på jobbet, mössa på när objektet hasar sig därifrån.

 2. Men då kanske Nadia borde fundera på att söka jobb i syrien? Där är det nog inget problem med att bära slöja i klassrummet. Det råder mig veterligt inte religionsfrihet där, men för Nadia torde det inte vara något problem…

 3. ”När skall snyfthistorierna upphöra?”, frågar sig Foliehatten i Teckomatorp, som har synpunkter på slöjbärandet. Några rader hämtat ur ”Folihattens” långa text:

  ”Dessa muslimska kvinnor beter sig som om det där tygstycket var fastvuxet på deras hjässa. Rättigheter är man jättenoga med och det är jätteviktigt att omgivningen anpassar sig efter deras kultur. Skyldigheter är bara något för svenskarna och för det svenska samhället. Här är man i första hand muslim, i andra hand är man kurd eller somalier och svensk är man bara när det är något som gynnar dem själva. När en muslim vill att omgivningen anpassar sig efter muslimen så är det självklarheter, medans om det svenska samhället vill att muslimen anpassar sig efter samhället, så är det rasism, diskriminering och islamofobi.Det pratas om vita människors privilegium, men om man ska vara ärlig så finns det nog inga mer privilegierade människor än muslimer. Man vill äta kakan men ändå ha den kvar. Det är dags att vissa personer faktiskt börjar checka sitt privilegium och slutar gnälla.”

  http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.com/2021/07/nar-skall-snyfthistorierna-upphora.html

  23
 4. Om jag inte har helt fel så hade eller har Danmark en lag som säger att kvinnor som bär någon typ av ”huckle” på huvudet inte får några som helst ekonomiska bidrag vid arbetslöshet.
  Detta eftersom dem då enligt danska myndigheter gör sig omöjliga på arbetsmarknaden!
  Om inte detta är sunt förnuft så vet i alla fall inte jag hur det ska definieras!?

  30
 5. Hon är nog bara bekväm. 10 minuter till jobbet, fast tjänst, krav på vilka ämne hon ska undervisa i och jobba på distans.

  26
 6. Jag tror Nadia får ett jobb om hon lämnar religionen och tvånget hemma. Börjar bli lite trött på alla dessa muslimska kvinnor som gråter ut under sina slöjor för att de ”inte får jobb” eller ”inte får jobba”.

  Frågan ställs i inlägget. Är slöjan ett religiöst krav eller ett påtvingat klädesplagg?

  46
 7. Konstigt ! Har hon inte lyckats få någon timme sjukvikariat. Det brukar man kunna få om man har gått gymnasiet. Har vänner som levt på vikariat under något år. Bara vara glad och pigg kl 7.oo när skolan ringer och frågar, Kan du komma 8.oo.

  43

Kommentera

%d bloggare gillar detta: