13 invandrare döms till fängelse för inblandning i gängmord

VÅLDSVÅGEN. Göteborgs tingsrätt mål: B 533-21, B 6972-20, har i dag dömt 13 personer med kopplingar till kriminella nätverk till långa fängelsestraff. De döms för bland annat medhjälp till mord och förberedelse till mord. Tre personer har frikänts helt.

Den mördade Blerim Kastrati, sköts med minst 9 skott och hans mamma saknar honom varje dag. Bild från Facebook

På kvällen den 3 maj 2020 mördades en 33-årig man i Gamlestaden. Mannen sköts på nära håll på öppen gata av två skyttar. 16 personer åtalades för inblandning i mordet. Tingsrätten anser att det inte är bevisat vilka av de åtalade som sköt mannen. Ingen av dessa döms därför för mord.

Tolv av dem döms dock för medhjälp till mord och för förberedelse till mord på den mördade mannens bror och två kusiner. En person döms för stämpling till mord för att ha åtagit sig att döda den mördade mannens bror.

De utdömda fängelsestraffen för medhjälp till mord varierar mellan 8 år och 10 månader och livstid. Fyra döms till livstid. Eftersom sex av de tilltalade var under 21 år när de begick brotten har de fått kortare straff på grund av sin ålder. De dömda ska även betala skadestånd till den mördade mannens släktingar.

Mordet har skett på öppen gata med automatvapen och är att betrakta som en ren avrättning säger Robert Eneljung, rådman och en av två juristdomare i målet.

–Planeringen av mordet har skett under lång tid. De dömda har använt krypterade EncroChat-telefoner för att planera brotten och undgå upptäckt. Det är tydligt att avsikten har varit att döda ytterligare personer säger Cecilia Ahlström, rådman och en av två juristdomare i målet.

-Pettersson säger att en del av de dömda är tidigare kända från bloggen i mindre smickrande sammanhang:

 • Atila Can, född 1982, döms för medhjälp till mord, förberedelse till mord och grovt vapenbrott till livstid fängelse.
 • Sebastian Jobe, född 1991, döms för medhjälp till mord och förberedelse till livstids fängelse.
 • Ulas Havsut, född 1992, döms till 15 år och tio månader.
 • Ahmad Alhag, född 1994, döms till livstid.
 • Kwame Sana, född 1997, döms till 15 år och 10 månader.
 • Tareek Besic, född 1998, döms till 15 år och 10 månader.
 • Dodou Jallow, född 1998, döms till livstid.
 • Dentin Jobe, född 1999, döms till 13 år och 10 månader.
 • Mohammed Al Housany, född 2000, döms till 12 år och 10 månader.
 • Karamo Fatty, född 2000, döms till 12 år och 10 månader.
 • Ali Hai Chanhan, född 2001, döms till 10 år och 10 månader.
 • Yousuf Mohamed, född 2001, döms till 8 år och 10 månader.
 • Omer Mohammed, född 2000, döms till 1 år och 7 månader för stämpling till mord.

Advokater och målsägarbiträden kostar nästan 22 miljoner, sedan polisutredningar och rättegång och de dömda tänker säkert överklaga. Det är orimligt.

Pojkarna kommer att sitta i c:a 140 år sammanlagt efter straffrabatten. Det blir runt drygt 160 miljoner i fängelsekostnader.

Steget Efter

TIDIGARE 2021-03-29. Encrochat-bevis får användas mot bortalaget

VÅLDSVÅGEN. Meddelanden från den knäckta krypterade kommunikationstjänsten Encrochat får användas som bevis i den pågående rättegången om ett mord på en 33-åring i Gamlestaden i Göteborg.

Beslutet fattades på måndagen av Göteborgs tingsrätt, som därmed går emot försvaret som begärt att materialet inte ska få användas. Enligt rätten har ”det aktuella bevismaterialet tillförts utredningen i enlighet med gällande lag och internationella överenskommelser.” Totalt står 16 personer åtalade för inblandning i mordet.

-Pettersson tycker det är bra lagvrängarna inte lyckas med juridiska finner så sakfrågan kan prövas.

De åtalade lystrar till namnen Mohammed, Dodou, Ali, Tareek, Sebastian, Mevlüt, Atila, Karamo, Kemal, Ulas, Ahmad, Doudu, Yousuf, Kwame och Omer. Alla utom Ulas verkar av någon konstig anledning vara svenska medborgare. Ulas är turkisk medborgare.

TIDIGARE 2021-03-22. 15-0 till bortalaget vid åtal för mordet på Blerim Kastrati

VÅLDSVÅGEN. 15 personer har i dag åtalats för att på olika sätt ha varit inblandade i ett mord i Gamlestaden i Göteborg i maj 2020 samt förberedelse till mord på flera andra personer. Det åtalas även för vissa ytterligare brott, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Den 3 maj 2020 blev en man, Blerim Kastrati, skjuten med minst nio skott från två olika vapen på Lars Kaggsgatan i Göteborg. Han avled av sina skador. Nio personer åtalas för att gemensamt ha beslutat sig för och sedan även tillsammans ha dödat målsäganden. Samtliga dessa nio personer åtalas också för förberedelse till mord på tre av den mördade mannens släktingar. Tre av dem åtalas även för att under våren 2020 med hjälp av krypterade telefoner ha planerat gärningarna mot släktingarna.

– Vi kraftsamlade snabbt initialt, vilket resulterade i att de nio personerna greps inom loppet av ett par timmar efter dödsskjutningen. De inledande åtgärderna innebar goda förutsättningar för den fortsatta förundersökningen, säger polisens utredningsledare Anna Bergkvist.

– Det är fråga om en väl planerad gärning där var och en av de nio personerna har haft en viktig roll att spela för att mordet skulle kunna genomföras. De har gemensamt under morddagen spanat runt i bilar kring platser där man via krypterad telefoni hade fått information om att de tilltänkta mordoffren samt den mördade kunde finnas. De har krypterat kommunicerat med varandra och har därigenom kunnat samordna sig. De båda skyttarna kunde med hjälp av de andras gemensamma arbete utföra mordet. Vi menar därför att samtliga nio personer ska betraktas som lika ansvariga för brotten, säger kammaråklagare Helena Treiberg Claeson som tillsammans med kammaråklagarna Stefan Lind och Linda Wiking ansvarat för utredningen.

Ytterligare två personer åtalas för anstiftan av det fullbordade mordet samt förberedelse för de tre mord som inte kom att genomföras. En av dessa har en ledande ställning i ett kriminellt nätverk i Södra Biskopsgården i Göteborg. Han har vid den aktuella tidpunkten befunnit sig i Gambia. Enligt åtalet har han och en annan anstiftare som befann sig i Göteborg förmått de nio personerna att utföra mordet på Lars Kaggsgatan. De båda anstiftarna har både med varandra och med andra medåtalade kommunicerat via den krypterade kommunikationstjänsten Encrochat.

Åtalet omfattar också fyra andra personer som varit delaktiga i mordet eller i förberedelser till de mord som inte fullbordades. En av dessa personer åtalas också för en händelse i december 2017 då han kastade en handgranat mot bostaden till den man som blev mördad i maj 2020.

Den första månaden ingick cirka 25 personer i utredningsgruppen, därefter har ungefär hälften så många utredare fortsatt att driva utredningen. Under utredningen har cirka 800 förhör hållits. Förundersökningen är på ca 7000 sidor.

– I ärendet finns en sextonde misstänkt person. Det är i dagsläget oklart om vi kan väcka åtal mot honom. Han har utlämnats till Sverige från ett annat land och vi har bett det landet om tillstånd att få åtala honom för ytterligare brott än de han utlämnats för. Där har vi ännu inte fått något svar, säger kammaråklagare Helena Treiberg Claeson.

-Pettersson säger att de åtalade lystrar till namnen Mohammed, Dodou, Ali, Tareek, Sebastian, Mevlüt, Atila, Karamo, Kemal, Ulas, Ahmad, Doudu, Yousuf, Kwame och Omer. Alla utom Ulas verkar av någon konstig anledning vara svenska medborgare. Ulas är turkisk medborgare.

Hoppas åklagaren och domstolen lyckas. Detta åtal mot Löfvens förtjänst kommer att kosta många, många miljoner totalt. Kanske 100 miljoner. Rättegången beräknas pågå i tre månader. Just nu sitter c:a 250 gängkriminella häktade i väntan på rättegång.

Målnummer i Göteborgs tingsrätt: B 533-21.

***

TIDIGARE 2020-05-07. Tio invandrare häktade misstänkta för mordet på Blerim Kastrati i söndags

BROTTSLIGHET. Samtliga tio personer som misstänks i samband med mordet på Blerim Kastrati i söndags har nu häktats. Två av dem häktades i går och resten idag. Personerna misstänks på sannolika skäl för mord eller medhjälp till mord. Sannolika skäl är den högre graden av misstanke vid anhållande och häktning.

Enligt polisen är mordet en del av pågående gängkonflikt i staden.

TIDIGARE 2020-05-06. 10-0 till bortalaget efter mordet på Blerim Kastrati i söndags

BROTTSLIGHET. Nio personer har anhållits för mord efter söndagens mord på Blerim Kastrati i Gamlestaden i Göteborg. En tionde är anhållen för medhjälp. 

De misstänkta är:

 • Mohammed Al Housany
 • Tareek Kenyatta Besic
 • Ahmad Abdullah Alhag
 • Karamo Fatty
 • Daniel Gogoski
 • Ali Nooruldeen Hai Chanhan Hai Chanhan
 • Dodou Jallow
 • Doudu Dentin Jobe
 • Yousuf Abdirahim Mohamed
 • Kwame Mubarik Sana

-Pettersson säger att som vanligt är de enda svenska namnen de som tillhör advokaterna och som vi skattebetalare ska betala. Och som vanligt gäller att vi behöver inte fler poliser, vi behöver färre kriminella från Mellanöstern och Afrika. Svenskt rättsväsende klarar av svenska kriminella…

***

TIDIGARE 2020-05-05. Lägesrapport om mordet på Blerim Kastrati i söndags

BROTTSLIGHET. Åklagaren lämnar en kort lägesrapport i ärendet om misstänkt mord i Gamlestaden i Göteborg i söndags kväll, via ett pressmeddelande. En person sköts till döds i Gamlestaden på kvällen den 3 maj. Sedan den 4 maj sitter nio personer anhållna misstänkta för mord och en person anhållen misstänkt för medhjälp till mord. Senast torsdag den 7 maj klockan 12 ska åklagaren ta ställning till om personerna ska begäras häktade eller inte.

Förundersökningsledaren, kammaråklagare Helena Treiberg Claeson, kan inte svara på några frågor från media före eventuella häktningsförhandlingar.

Eddie Jobe tillhör de kriminella gängen i Göteborg, men är oskyldig denna gång eftersom han sitter inlåst. Foto: Polisen

Polisen uppger att de tio gripna är mellan 19 och 25 år och välkända av polisen.

Enligt Göteborgs-Posten har de anhållna kopplingar till A-falangen, också kända som också kända som gänget runt Eddie Jobe, som nyligen dömde till 6,5 år i fängelse för förberedelse till mord och utpressning. En av de anhållna har tidigare varit misstänkt för inblandning i Guldhedsmordet men frikändes.

Den som mördades var Blerim Kastrati, 33, som tillhör ett gäng som Jobe-falangen länge haft konflikter med.  Till Kastratifamiljen hör yngre bror Berat och kusin Adrian Kastrati som utsatts för flera mordförsök. Göteborgs-Posten kallar familjen Kastrati med vänner för B-falangen.

Om Kastrati på bloggen…

Om Jobe på bloggen…

Om Vårväderstorget på bloggen…

Från början tillhörde Eddie Jobe och Kastrati samma gäng som ibland kallades Vårvädersligan men någon affär om knark skar sig.

Några av grabbarna på bilden sitter inne på livstid, andra går lösa. Men det är en bild på de kriminella det handlar om i Göteborg, men de ser likadana ut i Stockholm, Malmö och på andra håll.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “13 invandrare döms till fängelse för inblandning i gängmord

 1. Och så hører man en svensk radio jurnalist saga “Danmark er ett Piss land” fordi de usvisar kriminella araber om så dom er 15 år …

  • Det var ingen svensk utan en arab, Mona El Masri från Libanon som kallade Danmark ett “pissland” år 2011. Hon arbetade då på Sveriges Radio P3.

 2. Än är inre undrens tid förbi Expressen publicerar blier på 12 st Aftonkloaken nöjer sig med 4 st. Inte svårt att se att det är negrer och araber. Semestervikarier som informerats rätt ??

  19
 3. Killarnas kända advokater står som frågetecken att deras klienter dömts till så långa straff, trots att de har långa karriärer med våldsbrott bakom sig. De flesta vanliga människor som är trötta på brott drar nog en suck av lättnad att dessa är inlåsta en tid.

  23
 4. Hur mycket kommer det att kosta oss att ”förvara” dessa guldkorn
  i all inclusive resten av deras liv ?

  Är det verkligen vår uppgift att föda dessa klientel?

  Visst ja: Sossarna har ju kontraktet med muslimerna gällande
  sedan 1999.

  Sök på: socialdemokraterna kontrakt 1999.
  Du blir nog också chockad, liksom jag blev när jag läste att S
  ”sålde” Vårt Fosterland till muslimerna!

  32
  • Hur kan man sälja något man inte äger.
   Då kanske jag kan sälja Sagerska palatset?

 5. Till Naser, om Sverige varit som Kina hade de aldrig kommit in i landet. Nu kommer all slags skit hit och blir så kallade “svenskar” .

  36

Kommentera