Stäng

Syrier högg bekant i huvudet och ryggen efter tjafs – döms till vård och utvisning

VÅLDSVÅGEN. Länstidningen Södertälje rapporterar, bakom betalvägg, om att tjafs i Lina Hage om en plats i bilen ledde till ett bråk och slutade med att en 29-årig ”Södertäljebo” högg en bekant i huvudet och ryggen. Nu döms han till rättspsykiatrisk vård och utvisning för försök till dråp.

Låt proffsen ta hand om sina egna…

Ett antal bekanta hade samlats i Lina Hage en marsdag i fjol för att spela fotboll. Efteråt bestämde de sig för att åka till stranden och köpa med sig mat. 29-åringen fick dock inte plats i någon av bilarna.

Det blev tjafs kring detta, vilket eskalerade till ett bråk. Det slutade med att 29-åringen sprang in till en närliggande kiosk och rafsade åt sig en mattkniv. Med den ska han enligt domen ha huggit en av de bekanta i huvudet och ryggen, totalt två hugg. Huggen var dock inte livshotande.

Nu döms mannen, som är medborgare i Syrien, för försök till dråp till rättspsykiatrisk vård och utvisning, han förbjuds att återvända till Sverige i tio år.

Om Lina Hage på bloggen…

-Pettersson säger att detta är bara en liten incident av tusentals, men det visar hur kulturbelastningarna uppträder till stora kostnader för samhället och skattebetalarna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Syrier högg bekant i huvudet och ryggen efter tjafs – döms till vård och utvisning

 1. Lina får mig helt osökt att tänka på museijärnvägen i Mariefred. Det är därför den heter Östra Södermanlands Järnväg kan jag ha för mig. Rätta mig om jag tänker fel.

 2. Vi kan inte döma alla med vanföreställningar till psykvård. Dels har vi inte plats och dels skulle det kosta multum att vårda 1,6 miljarder människor. 😉

  13
 3. Varför ska vi slösa skattepengar på att vårda en som inte ens är ”svensk”? Livstidsutvisning som görs samma dag domen kommer. Ingen hinna-gömma-sig-tid behövs.

  23
 4. ”Jag vill sitta i mitten,” ”nej du är sist och får sitta ytterst.”
  Vi svenskar, helt utan kultur skulle inte ens ifrågasätta under sådana situationer.

  Och om det mot förmodan blev tjafs, skulle vi inte dra kniv eller springa till en kiosk, stjäla en och komma tillbaka och hugga. Varför inte? Brist på kultur, knappast utan vi kan tänka och trivialiteter är inget att bråka över.

  Dessutom har vi bättre självkänsla än dessa individer som ständigt kräver respekt men ger ingen tillbaka.
  Utvisning 10 år, varför? Det borde alltid vara på livstid, eftersom dessa individer klarar vi oss gott förutan.

  25
 5. Enligt 7-klövern så ska vinsten komma snart, undrar vad det är för vinst de pratar om!
  Enda jag sett som vi fått av invandringen är ökning av våld, skjutningar, våldtäkter, rån, sprängningar,, förnedringar och ingen respekt för andra om det är detta de menar med vinst så kan jag klara mig utan den.

  23
  1. En klar vinst är att svensk sjukvård blivit skicklig på att lappa ihop samt vårda skott-, splitter- samt knivskador …. om man nu kan kalla detta för en vinsta ….

   10

Kommentera

%d bloggare gillar detta: