Många kvinnor från Somalia är rädda för att föda i Sverige

INVANDRING. Somaliskan Hanaa Ahmed, Gävle, som väntar sitt tredje barn menar att många somaliska kvinnor är oroliga för att föda barn i Sverige.

En undersökning som Sveriges Radio gjort bland barnmorskor inom förlossningsvården visar på skillnader mellan den vård som erbjuds utrikesfödda kvinnor jämfört med de födda i landet och en orsak som lyfts fram är kommunikationsproblem.


”Språket är en nyckel”, säger också gravida Hanaa Ahmed.

-Pettersson konstaterar att Hanaa har rätt ”Språket är en nyckel”, och då får man lära sig svenska eller föda där man pratar somaliska så man slipper vara rädd…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Många kvinnor från Somalia är rädda för att föda i Sverige

 1. Varför föder hon inte i Somalia. Det går väl fortfarande turistresor dit. Där förstår hon språket och maken kan lätt få ett jobb med sin goda utbildning. Det sades ju så. Dom som kommer hit är välutbildade. Och så slipper hon rasismen i ett land som hon tydligen inte gillar att vara i.

 2. Prinssesorna vill väll ha lyx vård , de är ju mer värda än våra kvinnor.
  ren j…. idioti för att få särbehandling

 3. problemet är nog mera av typen kvinnlig omskärelse..
  det är ju så att myndighetspersoner hotar med fängelse och utvisning i Sverige.. pedofilföreningen med sina rengbågsfanor har faktiskt gort ett bra jobb här

 4. Ingen som hindrar dem från att åka hem, permanent.
  Hejdå, tack för besöket, ring inte oss vi ringer er.

 5. fast hon menade säkert att Svenskarna skulle kunna somaliska, för det
  är så dom brukar fungera, varför resa till ett fjärran land om man vill ha
  det som i sitt ursprungsland?? Det kan väl inte va bidragsförsörjningen
  livet ut som gör att dom far över hela kontinenter?

  26
 6. Jag tycker att somaliska kvinnor ska föda barn i somalia. Dom är ju somalier……

  48
 7. Kanske skulle de finna det lugnande, om någon somalisk traditionell trumslagare, bankar på en djungeltrumma och framför någon sorts rituell dans i förlossningssalen.

  23
 8. Hade en bekant som jobbade på flyktingboende som beskrev somaliska kvinnor så här.
  De har ofta fött många barn innan, så det går fort när det väl händer. I hemlandet är sällan sjukhus inblandade i födseln utan det sker hemma eller hos någon släkting.
  Så det borde inte vara något problem för dem att föda i Sverige.

  24
 9. Jag har fött 2 barn i Sverige. Stor tack till helt fantastisk personal på Huddinge sjukhus ( Karolinska)!
  Ska födda nästa barn där också.
  Födde 2 ggr 1994 och 1995 i Ryssland. I Sverige är mycket bättre ( trots det går kanske inte att jämföra nu och då?) Men tycker att just förlossningsvård här är oklanderlig

  12
  2
 10. Rätt märkligt med grafiken som visas bredivd SR:s artikel. Diagram på förlossningsskador där de från Afrika är överrepresenterade. Som om det skulle bero på språk. Den skillnaden beror naturligtvis på könsstympningen människorna sysslar med i dessa länder, även komna till Sverige.

  35
 11. Vad? Nu råkar jag ju vara svensk kvinna och inte somalisk, men jag var rädd inför alla mina fyra förlossningar och jag pratar då svenska. Så vad är det för skitsnack! Det är fullständigt normalt att vara rädd inför en förlossning oavsett vilken nationalitet man har. Sånt här gör mig bara sååå trött! ”Oh, jag är inte svensk, det är synd om mig”…. men att min ene son dog trots världens då bästa sjukvård, det gör att det är synd om somalier för att de inte pratar svenska???

  41
  2
 12. Nu skall etniska svenskarna/Sverige alltså känna sig skyldigt för denna ”rädsla”. Här ligger en massa kennlar begravna? Kan det tänkas att tolkar kan lösa problematiken? Eller att vården köper förlossningsplatser i Mogadishu? Eller gäller det mer bidrag till svenskstudier, som de uppenbarligen inte deltar i? Eller handlar det om att ta in kvinnor ur släkten (tillsammans med alla anhöriga) vilka normalt hanterar förlossning där?

  38
  1
 13. -Pettersson konstaterar att Hanaa har rätt ”Språket är en nyckel”, och då får man lära sig svenska eller föda där man pratar somaliska så man slipper vara rädd…
  Inget behövs tilläggas!

  40
 14. Men jag vet lösningen på ditt problem! Åk hem och föd ungen din i hemlandet, vi betalar självklart din resa!
  Allt annat är rasism!

  41
  4
 15. Visserligen är de världsmästare på att tilsätta utredningar men har de någonsin rett ut någonting all eller bara trasslat till det?

  28
  1
 16. Har inte sossarna rett ut det innan de började sin vansinniga invandring.
  Ordning och Reda .

  49

Kommentera