Roshan erbjöds sitt drömjobb, om hon tog av sig slöjan

ISLAM & INVANDRING. Glädjen över att bli erbjuden jobb efter att ha satsat tusentals kronor på en utbildning förbyttes snabbt i besvikelse för Roshan Hashem. För att få jobba krävdes nämligen att hon tog av sig slöjan under arbetstid. Och enligt EU-domstolen har arbetsgivare rätt att ställa det kravet, rapporterar SVT.

”Örebroaren” Roshan Hashem utbildade sig för att bli väktare då hon ville gå vidare i arbetslivet. En utbildning som kostade tiotusentals kronor.

Efter utbildningen sökte Roshan jobb på väktarföretaget Securitas. Hon fick jobbet, men då krävdes det att hon skulle ta av sig sin slöja under arbetstid. – Jag blev väldigt besviken, säger hon, eftersom jag hade fått jobbet och tvingades tacka nej. För jag tänker inte ta av mig slöjan.

-Pettersson konstaterar att Roshan inte är den skarpaste kniven i lådan. Hon borde fatta att slöja (hijab) är en religiös symbol och är omtvistad på många håll i Sverige. En smart ”Örebroare” hade kunnat ringt några arbetsgivare innan man lägger pengar på en utbildning där man inte kan arbeta en ännu smartare kastar slöjan bland soporna och accepterar att man bor i sekulära Sverige. Annars borde Roshan veta att det finns drygt 50 länder i världen där slöjan accepteras.

Securitas har sedan 2017 antagit en mångfalds- och uniformspolicy som inte tillåter plagg av religiös karaktär när man arbetar i uniform: ”Uniformen skall inte kombineras med attribut av religiös eller politisk innebörd utan uppfattas som neutral av den allmänhet som möter den i vår tjänsteutövning.”

EU-domstolen: det är tillåtet att förbjuda slöja på jobbet

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Roshan erbjöds sitt drömjobb, om hon tog av sig slöjan

 1. Det var garanterat skattebetalarna som stod för den utbildningen. Hon visste från början vad som gällde, men så slapp hon ju jobba under den utbildnings-tiden. Nu väntar hon på en ny utbildning.

 2. Hon var inte ute efter ett jobb
  Hon räknade kallt med att kunna stämma för diskriminering och få ett fett skadestånd
  Inte första gången det händer

  25
 3. Kanske finns något väktargig i arabvärlden för henne?
  Hon kanske kan bli livvakt åt någon imam i en moské?
  Nähä, kvinnor får inte vara väktare i islam, ok, men… hmmm…?

  17
 4. Sluga muslimdamen visste mycket väl att hon inte får bära slöjan, och att spela dum och ovetande efteråt så kommer man med i TV. Resultatet blir att man får vifta med rasistkortet igen OCH så blir man inte av med sin A-kassa eftersom man minsann sökt arbete. När man nu sedan också är något av en småkändis och hög profil inom rasistkort-viftarbranschen så kommer A-kassan att lämna en ifred en lång lång tid framöver. Nu är det bara att chilla och softa många år framöver. Som extra bonus, så pengarna till utbildningen har hon inte heller betalt ur egen ficka. Smart så smart, och dumma svenska systemet blev grundlurat än en gång.. Finns tiotusentals muslimkvinnor som just nu går utbildningar dom alla mycket väl vet att kräver att man inte har slöja när man väl hittat ett arbete, nu vet ni varför.

  36
  1
 5. För damen ifråga kännedom ifall hon inte vet det, i Sverige gäller Svenska
  regler, man kommer inte till ett annat land och begär att dom ska ändra
  regler för vissa, som gäller för andra!

  35
 6. Varför fick hon den utbildningen ?? Hon kunde fått den frågan före utbildningen och redan då fått reda på vad som gäller. Man tar seden dit man kommer eller åker hem. Enkelt.

  40
 7. Sverige har blivit fantastiskt!

  Hon vägrar ta av sig slöjan och vi andra bara skall betala henne!

  40
 8. För det första, har vi arbetande troligtvis släppt till pengarna till utbildningen.
  För det andra finns säkert ett passande arbete i något av de underutvecklade skitländerna i mena området. Stationär sopsäckskylt, t.ex.

  44
  • Kostnaden för polisens ordningsvaktsutbildning är 22.875 kronor.

   Vad skillnaden är mot väktare vet jag ej.

   Damen har arbetat inom vården.

   28
   • Det var hårdare tag mot slöjbärande, muslimska kvinnor i det tidigare Sovjet. Redan i mars 1927, på order av sovjetledaren Stalin, påbörjades en kampanj mot slöjbärandet i de Centralasiatiska delrepublikerna i Sovjetunionen, särskilt Uzbekistan – då muslimska kvinnor med slöja samlades ihop och tvingades att, under vapenhot, ta av och bränna sina slöjor. Detta rättfärdigades med att slöjan var en symbol för kvinnoförtryck och bakåtsträveri samt inte hörde hemma i det kommunistiska Sovjet, som då även kallades ”proletariatets diktatur”. Kampanjen kallades ”HUJUM” och mer finns att läsa om detta om man söker på det ordet på internet.
    Idag finns f.ö. i Azerbadjans huvudstad Baku en staty av en kvinna, som kastar sin slöja; statyn restes 1957 i det då sovjetiska Azerbadjan, på sovjetledaren Krustjovs tid.

    28
 9. Före detta muslimen Mohammed Omar, (numera Eddie Råbock) om den slöjbärande, muslimske polisaspiranten Noor. ”Föreställ er en tjej som blivit trakasserad eller misshandlad av sin familj eller klan för hon inte vill ha slöja. Tror ni att hon skulle känna sig helt trygg med Noor? Slöjan, sjalen eller hijab, som den kallas på arabiska, är påbjuden av islamisk lag. Man kan förmoda att den som är så pass hängiven sin tro att hon väljer att underkasta sig detta påbud också är benägen att underkasta sig andra påbud.”

  Mohammed Omar skriver om att hijaben står för islam och är en synlig symbol som signalerar att man är lydig och underkastar sig islams påbud, men att hijaben bara är en del av ett helt paket. Hur stor del av paketet ska en god muslim följa? Enligt Koranen måste man följa allt. Citat: ”Vilka andra av islams många påbud har Noor ambitionen att följa? Noor kommer inte att uppfattas som neutral och därför är hon olämplig som polis om hon insisterar på att signalera sin trohet till Koranen och profeten Muhammed.”

  https://detgodasamhallet.com/2020/04/17/mohamed-omar-visst-ar-det-skillnad-pa-svensk-och-islamisk-lag/

  40
 10. Var ifrån kom dessa tiotusentals kronor, måste haft ett bra betalt arbete före nämnda utbildning.

  25
 11. Slöjan är en symbol för makt och vems land är Sverige. Slöjan skulle förbjudas direkt för då tar man bort makten från Löfvens väljare så enkelt är det. Antingen anpassar man sig efter svensk kultur. Eller åker hem. Sverige är inte deras land bara för att dom har blivit medborgare. Jag har bott i Sverige i 64,5 år jag kommer aldrig att bli svensk hur jag än gör. Men är totalt försvenskad. Efter ett par generationer kan deras barn räkna sig som svenskar om dom har slängt slöjan.

  45
 12. Hon hade nog inte räknat med att EU-domstolen skulle komma fram till beslutet att förbjuda slöja under vissa omständigheter är lagligt. Det är dessutom vettigt.

  Hon får väl satsa på en karriär inom det Islamiska revolutionsgardet. Om de tillåter kvinnor.

  42
 13. Hoppsan!

  Hade denna kvinna möjligen, efter att ha gråtit ut i media, hoppats på att kunna mjölka de svenska skattebetalarna på någon form av ersättning från hrmm…. Diskrimineringsombudsmannen?
  Borde denna hijabförsedda kvinna mööjligen kontrollerat anställningsvillkoren innan hon ansökte om jobbet?
  Eller blev hon ”coachad” av hennes gode man? (Förlåt. Person ska det vara).

  36
 14. ja det vissar ju hur meningslöst det faktiskt är att utbilda muslimer.
  man ser till att det är omöjligt att lägga pengar på utbildning dom vägrar att arbeta detta religösa dravlet är ju bara ett sätt att slippa arbeta och som sakt om man inte behöver arbeta varför skall man då arbeta staten betalar

  47
  1
 15. Slöjan är ju inte religiös enligt muslimerna själva, utan ett frivilligt klädesplagg som speglar den egna identiteten.
  Är den frivillig borde Roshan visa respekt för arbetsgivaren och ta av sig den på arbetstid. Detta är inte första fallet och definitivt inte det sista. Islam har talat – igen.

  59

Kommentera