Pizzabagaren har fått betalt efter gisslandramat

GOTT & BLANDAT. Under gisslandramat på Hällbyanstalten på onsdagen blev pizzabagaren Beshar Toma en central figur. Det var nämligen han som bakade de 20 kebabpizzorna som gisslantagarna hade som ett krav för att släppa en ur gisslan.

Bild från Twitter

De 20 pizzorna kostade 1.700 kronor. Men när Kriminalvården hämtade pizzorna betalade de inte. – De bara tog pizzorna och gick, säger Beshar Toma till Eskilstunakuriren.

Men under torsdagen meddelar Kriminalvården på Twitter att de har betalat.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Pizzabagaren har fått betalt efter gisslandramat

 1. Att gåiväg utan att betala är stöld. Gör en polisanmälan. Att ingen polis tog upp ett kort och betalade måste bero på att de inte lutar på myndigheten.

 2. Nästa gång begär dom Entrcote och oxfile, utlandet skrattar gott åt
  dårhusets metoder !

  22
 3. Inköpsanmälan, beslut, rekvisition, ,leverans, faktura attest och vidimering. Det är något helt annat än vad privata och småföretag sysslar med,
  Ni har för lite erfarenhet av stat och stora bolag!

  10
  • Fast det krånglet rimmar väl illa med att det var bråttom och nödläge (eftersom någon skall bokföra och pyssla med allt det)? Nej, det är bara väldigt konstigt att de inte bara betalar och uppför sig som folk. Det är ju inte som att det tar lång tid att betala.

 4. Vi har många gånger haft katastrof på jobbet. Men vi har alltid betalat. Vi har nog köpt fler än tjugo pizzor jag vet jag har lagt ut pengar gått in på ekonomi avdelningen och fått pengar eller insatt på kontot mot kvitto. Verkar lite konstigt när polisen håller på. lite svagbegåvat o stelt.

  18
  1
 5. Vilket förbannat larv, om jag har slut på pengar idag så kan jag alltså beställa pizza och lämna utan att betala på grund av den akuta situationen som uppstått? Polisen hade INTE betalat apan om de inte skrivits om det. De gör som de vill, gör vi likadant så går det oss illa. DN får missbruka fejjanbilder, Pettersson får det inte.

  23
  6
 6. Man måste ju göra en korrekt upphandling med anbud. Annars blir Morgan arg. Så här hade förhandlaren haft chansen att fördröja frisläppandet.

  9
  5

Kommentera