Två kriminalvårdare har tagits som gisslan av två invandrare

BROTTSLIGHET. Två kriminalvårdare, en man och en kvinna, har tagits som gisslan av intagna på Hällbyanstalten utanför Eskilstuna, uppger Kriminalvården, enligt TT. De intagna har barrikaderat sig i vaktutrymmet på en av avdelningarna.

Gisslantagarna Isak Dewit och Haned Mahamed Abdullahi. 30-årige Isak Dewit är dömd till 18 års fängelse för att ha mördat en småbarnspappa i Göteborg 2016. 24-årige Haned Mahamed Abdullahi är också dömd till 18 års fängelse, för ett brutalt knivdåd mot en man i Skellefteå 2019.

Båda herrerna ovan är gamla bekanta från bloggen.

Det kanske är dags att kalla in vår gamla vän…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

Förhandlare är på plats vid anstalten just nu. Kriminalvården uppger att de har täckt över kamerorna i utrymmet och enligt uppgifter till Aftonbladet ska de intagna vara beväpnade med egentillverkade vapen med rakblad och kräver en helikopter samt 20 kebabpizzor, uppgifterna har däremot inte bekräftats.

Enligt uppgifter ska gisslantagarna var dömda för mord.

Polisen är på plats med mellan fem och tio enheter. Även räddningstjänst är på platsen.

Enligt Kriminalvården har anstalten i Hällby 98 platser i den högsta säkerhetsklassen.

Anstalten Hällby ligger väster om Eskilstuna

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Två kriminalvårdare har tagits som gisslan av två invandrare

 1. Pizzorna ska väl bestå av tomat och mycket skinka. Det verkar som om klienterna inte har fattat att dom inte är hemma hos mamma där dom kunde ställa vilka krav dom ville.

 2. Svenska media inklusive alternativpressen är som hökar på det här. Inser ni inte att serverar gisslantagarna och förmodligen resten information om allt som händer utanför murarna.

  Det är rent otroligt. I ett normalt land skulle polisen sett till att hålla murvlarna på en mils avstånd. Hur korkad får man bli.

  Vad säger Pettersson som är en sån där alternativ murvel?

  1
  4
 3. Är det så högt säkerhetsklassat, ska inte ens vaktutrymmena vara säkra för obehöriga på några sätt. Det ska väl heller inte gå att övermanna vakter på några sätt. Låter, som bristande rutiner och felkonstruktioner av byggnaden, men vad vet jag.

  10
  1
 4. Nu läste jag nyss i en av PK blaskorna att staten Sverige beställt 20 KEBAB pizzor till våra utländska och icke önskade fångar. Varför inte bara sätta in allt våldskapital vi har och ta bort dem. Inte ut utan bort!
  Måste finnas några yngre och verksamma Dalman.

  21
 5. Det visar intelligensnivån på Reinfeldts o Löfvens invandrare. Förlåt kalkoner men den är lägre än eran intelligensnivå. Påminner faktiskt om varandra anfalla utan att tänka. 20 kebab pizzor till avdelningen. Snälla kan man inte bara vakna ur mardrömmen i morgonbitti och kliva upp i ett sextiotals Sverige.

  20
 6. Kriminalvårdens madrasser har kanske inte varit bekväma nog för de två gisslantagarna Dewit och Abdullahi? Åtminstone är de inte bekväma nog för en av Sveriges farligaste brottslingar; Berno Khouri, som inlåst på Kumlas säkerhetsavdelning tillåts beställa lyxmadrasser och kuddar av det exklusiva märket Tempur. Detta trots att han har ställt till med bråk flera gånger och inte visat tecken på att ta avstånd från sin kriminalitet. Kriminalvården beskriver att Berno Khouri inifrån fängelset ”upprätthåller sin kriminella identitet och sin position inom den kriminella sfären”.

  Joakim Lamotte, citat: ”Idag kan jag avslöja att Sveriges farligaste gängkriminella tillåts beställa lyxmadrasser…”
  https://projektsanning.com/2021/07/15/joakim-lamotte-gangkriminella-bestaller-lyxmadrasser-till-kumlabunkern/

  13
 7. Dom där två dagisfröknarna… eller är dom vårdare eller terapeuter — FÅNGVAKTARE ska det ju för h-e vara. Kanske utbildade på Södertörns flumskola med inriktning på genus-, feminism- och HBTQ-pedagogik. Sverige har ju blivit som gamla DDR, i många andra avséenden, men tydligen inte i finkorna.

  24
 8. Allas tankar borde nu gå till de två kriminalvårdare som har tagits som gisslan. Vilken oerhörd skrämmande upplevelse för de här två människorna och för deras nära och kära. Det förekommer uppgifter att båda är vikarier, vilket förmodligen gör detta hemska, än värre.

  Vi får hoppas att detta löses på allra bästa sätt, så fort som möjligt.

  Man kan bara konstatera att ”den berömda tryggheten”, som regeringen har som ett mantra, försvinner i en rasande takt, för alla svenska medborgare.

  21
 9. Rakblad?!?
  Umm… varför går inte polisen in i utrymmet och skjuter dem. De kommer knappast kunna ha ihjäl någon ur gisslan på de sekunderna som det tar för dem att gå in i vaktkuren.

  33
 10. Jag säger det igen. Köp fängelseplatser i Ukraina, så kan dom betala av med den miljard som Löfven lånade ut. Det blir sannolikt inte den lekstugan fängelserna verkar vara i Sverige.

  32
 11. Anders Gustav Dahlman hade löst detta men framförallt en ansvarsfull invandringspolitik.

  25
 12. Som jag skrivit tidigare.
  Hyr fängelser i Bulgarien eller Rumänien.
  Alla skulle tjäna på det (utom de intagna).

  40
  • Vad är det för fel på Botswana?
   Vi kan skicka alla dömda utländska medborgare dit. När deras straff är avtjänat är det bara att släppa ut dem genom grinden.

   14
 13. Dags att ta till hårda tag. Sluta fjanta. Ta in militär och rensa upp. Tårgas, elpistoler, gummikulor, hundar. Fängelserna är ju fulla av utlänningar och mot dom biter bara hårda tag.
  Efter det ska samtliga utlänningar direktutvisas från svenska fängelser. Saft o bullar funkar inte

  48
 14. Pizzapolisen har ändock gjort avtryck i den kriminella världen. Det bara MÅSTE vara en framgång (OBS!! Ironi)

  30
  • Peter d. M:
   Du hade helt rätt.…
   Nu påstår Aftonslasken,att Pizza är på väg till de ”stackars mördarna”….
   Abzurdistans (läs dvärgen Mogans) kriminalpolitik 2021 !!
   Stenbock vet inte om vi skall skratta,eller gråta ?

   21
 15. Vore kanske bättre man hade riktiga utrustade beväpnade vakter,på en sådan ”högsäkerhetsanstalt” ?
  Vanliga veliga ”skötare” räcker inte i ett ”multikulti-land”…..

  60

Kommentera