Iransk krigsfartyg går in i Östersjön i natt

UTRIKES. Iranska marinfartyg i Engelska kanalen på väg mot Östersjön?, skrev vi på bloggen igår. Nu verkar i varje fall det ena, basfartyget Makran, vara på väg i Skagerack på väg att passera Skagen, Danmarks nordligaste udde för att c:a klockan 24:00 i natt passera bron i Stora bält. Där finns en Live-kamera för den som vill hålla utsikt.

Det är en rejäl färd Iranierna är ute på och fråga inte mig varför de inte gick genom Suez?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Iransk krigsfartyg går in i Östersjön i natt

 1. Hoppas de kommer för att hämta hem alla ”sina” medborgare. Ska bli skönt att bli av med belastningen.

  14
 2. Låter otrevligt, eftersom här finns inga vapenkonflikter att släcka. Ryska och Kinesiska fartyg besöker också Östersjön. Hoppas nordiska ländernas försvarsmyndigheter inklusive Nato bevakar sina ansvarsområden.

  8
  1
 3. kan finnastvå orsaker den ena är gas ledningen. tyskland ryssland.
  iran kanse vill ha en bit. ett bra läge att hålla usa utanför. långsiktikt börjar oljan i den usa leda sidan minska och putin ditter på stora mängder ..araberna började fredsförhandla med israel..?

  fet andra alternativet är att det matrial man behöver till smällare typ gul kaka uranhexaflurid finns i tyskland dessutom finns det nya centrefuger judarna petade in ett virus så alla gick sönder .och man behöver antagligen nya ..

  men ödtersjön kan bli en fälla det gäller att komma in och ut genom öresund några av dom besvärliga piraterna i holmosundet har kanse följt efter ungefärlig som fransmänen när green peace fick problem mef hålfastheten i nya Zeeland.?!

  1
  3
 4. Guld är lättare än Uran, men väger tyngre när det gäller affärer Det kan bara gälla de där sista kilona eller prylen som behövs för att det skall smälla. Nu behöver transaktionenen inte äga rum i en hamn utan kan ske till havs. Att stoppa det iranska krigsfartyget på vägen hem är en krigshandling. Avaktar medspänning om fartyg kommer tillbaka till Iran. Detta är ingen ”Älvsnapsens” pr-kryssning.

  10
 5. Är kanske en PR-resa för Shia-diktaturen ?
  Vill möjligen visa upp att man kan segla runt Afrika,och slutligen besöka alla sina ”stackars flyktade baaaarn” i Abzurdien ?
  Kanske rent av lämna över en last av/med Allans Koran ? 😉

  13
 6. Jorden har krympt. Krigshetsare som USA kan ju på ett eller annat sätt utsätta hela världen för terror. Vilket man bevisar gång på gång. Vad man gör i Kina och Nord Korea vet ingen, men jag förmodar att också de har möjlighet att nå så gott som alla länder. En djävla tid och värld vi lever i.

  18
  3

Kommentera