Hur länge kan polisen Nadim Ghazale arbeta kvar?

INVANDRING & RASISM. Nadim Ghazale är polis, föreläsare, krönikör och medverkar i veckans brott i TV, nyligen var Nadim med i Sommar i P1 då han berättade om rasismen i Sverige och bland annat sa Är du vit, svensk, straight och man – då är du redan inkvoterad. Grattis, du fick den enklaste vägen”.

Nadim Ghazales sommarprat har inte uppskattats av alla och på nätet är debatten livlig.

Fick Peter Springare massa mysig tv-tid i statsmedia? Fick han sommarprata? Nej, i stället startade Polismyndigheten en utredning mot honom för att han började som krönikör hos Nyheter Idag. Gör Polismyndigheten så mot alla som skriver krönikor i olika tidningar? skriver Pontus Persson.

En polis med djupt och brutalt förakt för ett politiskt parti och dess väljare, plus ett genuint förakt för det svenska folket. Och detta fortgår år efter år. Hur kan dessa människor tillåtas inom rättsväsendet? Här Nadim Gazales väggprydnad på jobbet skriver Fredrik Morenius.

Kan vi verkligen ha en justitieminister och ställföreträdande statsminister som ställer sig bakom en polis som kallat Israel ”mänsklig cancer”, SD och Sverigevänner för bajs, rassepack osv. Hur länge ska det dröja innan statsministern (S) avskedar Morgan Johansson (S)? frågar Fredrik Morenuis.

Det finns onekligen ett problem när en statlig tjänsteman med våldsmonopol ber 20% av väljarna att suga hästpenis. Jag litar inte på att han kan uppträda neutralt i sin yrkesutövning, skriver Fantomen i Stockholm.

-Pettersson säger att Nadim är inne i det socialdemokratiska gänget inkl. SVT och tänk på att ovanstående är långt ifrån allt hat Nadim lämnat efter sig. Kanske det är lika bra att han flyttar tillbaka till Libanon, helt klart gillar han inte en stor del av svenskarna och deras rasism…Han klagar på inkvotering och att gå den lätta vägen, varför stannade hans familj inte i Libanon om de gillar att kämpa?

Om Nadim Ghazale på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Hur länge kan polisen Nadim Ghazale arbeta kvar?

 1. Det verkar föreligga ett missförstånd, Nadim älskar vita män med makt, särskilt sossar. Det ser man på bilderna.

 2. Så bra skrivet av Åberg……………

  Lars Åberg i Bulletin: ”De nya moralisterna ersätter gamla fördomar med nya.”

  ” I woke-ideologin förenas reklam och journalistik, skriver Lars Åberg. En ny generation uppfostrare söker sin plats på scenen, och med humorlös moralism ska människor förmås att förstå att de har fel om det mesta.

  I reklambranschen vill man ligga rätt i vinden, ett behov som är spritt inom verksamheter där attityder, åsikter och ordval ringar in grupptillhörigheten och markerar avstånd till dem som inte begripit hur det ligger till.

  När reklambyråfolket av representationsskäl i sina annonser överkompenserar för gångna decenniers dominans av smala och ljushyade personer uppstår den lätt komiska effekten att väldigt många läsare och tittare inte kan känna igen sig – och alltså inte längre ser sig som representerade. Gamla fördomar ersätts av nya; några timmar framför tv:n gör klart att reklamens uppfattning om bleka män är att de är allmänt töntiga.

  Vi som arbetat ett tag med journalistik har ofta uppfattat reklamen och vår verksamhet som motsatser. Det ingick i det journalistiska idealet att ifrågasätta och undersöka sådant som reklamen och dess uppdragsgivare påstod. Under mina första decennier i yrket var det en självklarhet – ett bevis på integritet – att dörren mellan redaktionen och marknadsavdelningen skulle vara låst.

  När samma dörr senare öppnades och mediebranschen blev ett enda stort mingel kunde tidningar bli medarrangörer om företag eller kommuner bjöd in till kalas och med de kommersiella etermediernas intåg försvann de flesta invändningarna mot textreklam.

  Numera är woke den ideologi – eller på konsultspråk: värdegrund – som förenar reklam och journalistik.

  Hur översätter man bäst detta ord till svenska? Nyväckt, kanske; det är ju i mångt och mycket en väckelserörelse. Med sin historierevision och sina språkpolisiära aktiviteter tycks den inte se hur den framstår som betydligt mindre progressiv än i den egna självbilden.

  Woke bärs av känslan att ha skådat ljuset, att ha förstått sociala orättvisors historia och omfattning och att ha ett särskilt uppdrag att upplysa dem som ännu inte vaknat. Det kan påminna om hur 1960-talet förde med sig ett uppbrott från familjens, politikens och kulturens konventioner. Ett halvsekel av individualisering och globalisering har sedan lett fram till nya konventioner och ett nytt etablissemang med föga till övers för dem som lever och tänker annorlunda.

  Jag påminns emellanåt om en äldre släkting, som brukade klaga på programmen när tv fortfarande var ett ganska ungt medium. Om hon fick frågan varför hon fortsatte att titta svarade hon att hon ville se hur långt fräckheten kunde sträcka sig.

  Den där lite snipigt upphöjda positionen har intagits av nya förmågor övertygade om att just deras moralism är den korrekta. Min släkting avsåg säkert inte att vara skämtsam, och glimten i ögat lyser förstås också med sin frånvaro i dagens tesdrivna övervakning av andras fräckhet.

  Tv-serien ”Seinfeld” brukade skoja med etniska och kulturella stereotyper på ett sätt som inte tycks fungera i ett nutida humorlöst medieklimat. Jerry Seinfeld gav för många år sedan upp försöken att uppträda inför en studentpublik eftersom ironi och dubbeltydigheter inte längre ingick i universitetskurserna. Ett exempel på oförmågan att se det sorglustiga i sitt eget agerande var studentkårens ansträngningar att hindra komikern Bill Maher från att tala vid ett arrangemang, som skulle hylla 1960-talets Free speech-rörelse vid universitetet i Berkeley.

  Politiska partier, som anammar de nyväcktas syn på det egna landet som präglat av strukturell rasism och i behov av avkolonisering och kvoteringar, kan få problem om de samtidigt vill presentera sig som garanter för nationens sammanhållning. Varför rösta på Demokraterna i USA, Labour i Storbritannien eller Socialdemokraterna i Sverige när de bidragit till de värderingar och strukturer som måste krossas för att rättvisa ska uppnås?

  Att vara lite allmänt vänster har för många kommit att handla mindre om inkomstutjämning och mer om kulturella attityder och livsstilsfrågor. Det är ämnen som intresserar den högskoleutbildade medelklass som intagit myndigheter, skolor, medier och kulturliv, alltså sådana verksamheter som drar upp ideologiska riktlinjer och formar ett normerande språkbruk.

  Den offentliga sektorn har färgats starkt av det 60-talistiska arvet, dels genom privatiseringarna och dels genom att myndigheterna politiserats och blivit ideologiproducenter. Flera av de nyväckta wokeisternas definitioner, inte minst av antirasism och mångfald, har blivit allmängods i förvaltningar och företag.

  I sin första bok, The conquest of cool (University of Chicago Press, 1997), visade den alltid läsvärde amerikanske skribenten Thomas Frank hur marknadsliberaler och reklamindustri lade beslag på motkulturens språkliga och visuella symboler från 1960-talet och ersatte det utopiska med det kreditvärdiga. Historien om hur de nya techföretagen föddes i hippiegaragen har sedan återberättats hur många gånger som helst.

  Med åren blev det allt tydligare hur individualistiskt arvet från den tiden var, oavsett hur kollektivistiskt dåtidens rörelser formulerade sig. Under några decennier efter andra världskriget minskade inkomstskillnaderna i västvärlden, men på 1970-talet vände det och de började åter växa. Den breda tillgången till utbildning skapade nya förutsättningar för symboliskt kapital och kulturell makt.

  Härförleden blev jag inbjuden till en mångfaldstillställning hos ett trendigt klädföretag efter att ha skrivit några artiklar om kvoteringstänkandets begränsningar. Där vi satt och småpratade runt borden verkade de flesta ha exakt samma uppfattning om mångfald som något som de dessvärre saknade i sin verksamhet, men som de tyckte vore väldigt bra att ha.

  Och här befinner vi oss i dag, med den nya väckelsen inkapslad i kapitalismen och den nya konformismen anställd i reklambranschen och på företagens kommunikations- och HR-avdelningar.

  Har vi därmed gått varvet runt? I det brittiska nätmagasinet UnHerd resonerar en av redaktörerna, Ed West, kring hur det gångna halvseklets kulturrevolution med alla dess ifrågasättanden av normer och samhällsmoral lett oss tillbaka till ett liv med välbevakade sociala koder. Precis som vid 1960-talets mitt är åtskilliga av etablissemangets institutioner överens; företag, medier och välgörenhetsorganisationer gick ner på knä tillsammans med Black Lives Matter och alla dansar hos Pride. Efter stormningen av Bastiljen har vi fått en ny Bastilj, skriver Ed West, och nya tabun med ämnen som det blivit omöjligt att skämta om.

  Om den allmänna moralen tidigare bevakades av kyrkan kontrolleras den numera av frivilliga entusiaster, som liksom min gamla släkting finner det upprörande om människor tittar på fel program, läser fel böcker, drar fel slutsatser eller skrattar åt fel saker.”

  LARS ÅBERG

  Lars Åberg är senior reporter på Bulletin. Han har tidigare varit reporter på bl.a. Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Sveriges Radio och Sveriges Television, och kulturskribent i Göteborgs-Posten och Sydsvenskan. Åberg har också skrivit ett 25-tal böcker, bl a flera reportageböcker från USA och en trilogi om hur migrationen påverkat Sverige.

  https://bulletin.nu/aberg-de-nya-moralisterna-ersatter-gamla-fordomar-med-nya

 3. Jimmie Åkesson har i åratal bett om ursäkt för av honom sagt i olämpliga vokabulärer och då är det annat ljud i skällan i Petterssons debattfält!

  Åkesson har i samma ordalag bett om ursäkt som Nadim Ghazae gör nu
  ”Jag är ledsen över hur jag har formulerat mig tidigare. När jag blev en offentlig röst har jag förstått innebörden av att välja sina ord, för ord har betydelse”.

  ENVAR HAR RÄTT TILL ÅSIKTSFRIHET OCH YTTRANDEFRIHET!

  • Jag uppfattar inte att Pettersson velat tysta Nadim utan ifrågasatt lämpligheten i att vara polis och uttrycka sig rasistiskt och nervärderande som representant för rättsamhället.

   Jag tror inte Pettersson kommer försöka stoppa Nadim från att blogga,vilket däremot polisen och rättväsendet försökt med Pettersson.

  • Exakt. Det är olika måttstockar tydligen.

   ’Stefan Gustafsson berättar att han inte är helt insatt i alla detaljer kring Nadim Ghazale, men påpekar att de inlägg på Twitter han kritiseras för är gamla.

   – Det är ju saker som han redan har ångrat. Det ena är att det är gamla saker, säger han och fortsätter:

   – Det andra är att han har utvecklats, i både sitt sätt att skriva och uttrycka sig sedan dess.

   – Jag tycker det har blivit lite av en storm i det här, för det är mycket gamla saker som tas fram vilket är lite synd, blir hans slutsats.”

 4. Varje gång vår omdömeslösa justitieminister fingrar på sin dator tittar lite av hans riktiga värdegrund fram .
  Och den är INTE trevlig att skåda .
  Helt olämplig som regeringsmedlem i en demokrati.

 5. Ett liknande fall var ju rektorn Hamid från Mullsjö. Hyllad sommarpratare vars gloria föll när han avslöjades med judehat och annat skit. Han fick sparken fick löpa gatlopp i skitpressen. Han kanske hade fått stöd stån Morgan om han hatat SD. Nu i detta aktuella fallet inte en rad i skitpressen inkl SVT/SR. Denne Ghazale är en mycket olämplig polis och bör få sparken som Rektorn fick.

  12
 6. Det här är den nya poliskåren i Sverige!!!!
  Hat mot svenskar är redan en realitet i Sverige.
  Släpp de utländska fångarna loss och sätt in de svenska pensionärerna.

  13
 7. I syfte att skydda den offentliga tjänstens integritet måste särskilda krav kunna ställas på
  innehavare av polisbefattningar. Detta sammanhänger med att de i sin dagliga gärning ofta
  måste ingripa genom att bruka tvångsmedel. Ett villkor för att poliser skall kunna utföra sina
  arbetsuppgifter är således att de har allmänhetens förtroende för att kunna ta till sådana åtgärder,
  en förutsättning för det är att poliser är oförvitliga. Det måste därmed ses som ett grundläggande
  krav att poliser uppfyller de höga krav som måste kunna ställas på poliser vad gäller redbarhet
  och laglydnad.55 I dessa krav ingår även att poliser är sanningsenliga och inte medvetet
  förvränger fakta eller undantrycker relevanta omständigheter. Det måste även kunna ställas
  särskilda krav på poliser vad gäller självbehärskning, sans och omdöme.

 8. Undrar om någon media i pk-sekten kommer att ta upp denna affär, Expressens David Baas till exempel, han brukar leta upp uttalande från någon tidigare sverigedemokrat som är 15-20 år gamla. Här får ju journalister allt serverat på ett fat men det är väl tyvärr så att det goda hatet är ok, det bör ställas frågor till Ghazale om hans tweets, till polismyndigheten om dessa tweets är förenliga med värdegrunden inom polisen och till justitieminister Johansson om han verkligen står bakom Ghazales tweets? Dessutom SD i riksdagen ställa samma fråga till justitieministern.

  25
 9. Nadim verkar missuppfatta situationen. Vita svenska män blir inte inkvoterade. Däremot homosexuella, färgade och kvinnor blir inkvoterade. Kan vi hjälpa att vi vita svenska män är så omtyckta i världen och gör så bra ifrån oss?
  Det andas avund från Nadim.

  37
  1
 10. Det är oroligt i Libanon, igen. Borde inte Nadim Ghazale göra en insats för sitt hemland?

  32
  1
 11. Sossarnas kelgris, det finns många vägar till framgång men hans är ett av de vidrigaste.

  42
  1
  • Hade jag flyttat till främmande land och sedan inte trivits hade jag flyttat hem igen.Hem är alltså det landet jag föddes i.

   29
   1
 12. År detta verkligen sant? Med understöd av Morgan, Damberg och Ygeman? När tänker Statsministern ta infiltration på allvar?

  41
 13. Skicka ner Lill-Mogge och Steffe till Libanon så får vi se hur gratisinkvoterade de blir med sin fina vita färg .
  Och så gör vi hela Sverige en tjänst

  43
 14. Skulle gissa på att Nadim i sin yrkesutövning säkerligen tryckt till både den ena och andra vita svensk som han irriterat sig på.
  Men detta har inte fått några följder eftersom han är en kulturberikare.

  Som kan jämföras med att när en svensk vit polis i 60-års-åldern kallar kulturberikare vad han alltid kallat dem så blir det utredning och ett personalärende.

  47
  2
  • Han kanske är en av dom man brukar se puckla på Nordiska motståndsrörelsen när diom delar ut flygblad dom får smaka batong pepperspray mm fast dom inte ens gör något sett flera filmer på youtube på detta.. denna polis är direkt olämplig och bör avskedas

   21

Kommentera