Varför ska elbilsägare subventioneras?

SKATTER. I går skrev bloggen om stora skattehöjningar trots löften om motsatsen, då gällde det bensin och dieselbilar. När det gäller elbilar är läget ett helt annat, fordonsskatten är betydligt lägre, bilarna som ofta är väldigt dyra och bara relativt välbeställda subventioneras och till sist slipper de en stor del av skatten som ska finansiera vägar och trafiksäkerhet.

Tesla Elbil. Pixabay

Är inte detta nog så tillhandahåller flera kommuner av någon konstig anledning laddstolpar där elbilsägare kan ladda/tanka ”gratis”. Det får naturligtvis andra elkonsumenter och skattebetalare stå för.

Det är som vanligt för många politiker, det är lätt att vara generös med andras pengar och sedan kan man spela god. Det är för klimatets skuld.

-Pettersson säger att det är fullständigt orimligt att subventionera en grupp relativt välbeställda människor med billigare bilar och bränsle.

Och eftersom politikerna inte kan tänka tanken att minska utgifterna så undrar jag hur skatterna som elbilsägarna slipper betala ska drivas in?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Varför ska elbilsägare subventioneras?

 1. Men kom ihåg att du läst detta:
  När tillräckligt många skaffat elbilen och EU förbjudit bensinbilar kommer det vara slut på gullet och det kommer bli djävligt dyrt med elektricitet, svårt och kosta extra att få plats att ladda bilen (det tar några minuter att tanka bensin men kanske en timme att verkligen ladda en bil för fortsatt långresa) och lyckas de skaffa nära monopol på el för uppvärmning genom skatter och förbud mot t.ex. ved och pellets så kommer det garanterat inte bli billigare att använda el. Särskilt inte i vårt instabila elnät.

  Subventionerna är naturligtvis orättvisa men orsaken är att måla in folket i ett hörn där dyr el är det enda energialternativet. Den som äger energin kan bestämma över det mesta.

 2. Har ni sett bilden på elbilskyrkogården i Frankrike?
  Bilden finns på Facebook.

  – det är visst inte lönsamt att byta batteri?

  => vad säger klimataktörerna om det?

  => En elbil kan man inte ha i garaget!

  => Mitt på fotbollsplanen är säker parkering!

 3. Exakt. De borde straffbeskattas istället. Vänta tills en elbil börjar brinna på en stor färja eller i ett parkeringsgarage. Då blir det nog andra regler. De går ju inte att släcka och följderna kan bli ödesdigra. Jag parkerar aldrig jämte en elbil. Ju fler som köper elbil desto mindre får staten in i drivmedelsskatt och då hittar de genast på nån skatt på elbilarna för att täcka det. Vänta och se

  27
  • Även jag funderar över hur politiker tänker. Välbeställda människor kan köpa elbilar hur många som helst men människor boende i Norrlands inland med låga inkomster, är det rätt att dessa skall subventionera de välbeställda. Dessutom har dessa människor i regel långa avstånd till samhällets service, sjukvård, affärer m.m. Dessutom finns det knappast laddstolpar att tillgå. De flesta av dessa människor kommer aldrig att ha råd att köpa en elbil och snart har de knappast råd att tanka bilen med drivmedel. Tänk om och gör rätt

   12
  • Till en början kommer staten utan tvekan att både 2- eller 3-dubbla bilskatterna på ”fossilbilar” för att skynda på deras utfasning. Staten tjänar massor på ett nytt svenskt proletariat som tvingas fly från landsbygd till storstad. Och globalistiska storbolag kan köpa in svenska marker till lägsta priser (som förberetts genom nya lagar för något år sedan). Dessa storbolag står samtidigt över EU lagar om skogsvård, så räkna med att Sveriges skogar snabbt blir kalhuggna.

 4. När vi får tillräckligt många elbilar isf bensin o diesel så kommer skatten på att tanka el chockhöjas. Vad skall annars betala för massinvandringen?

  26

Kommentera