Stäng

Silverskeden

Polisen Nadim Ghazales medverkan som sommarpratare har hyllats, inte minst för att han i programmet säger det som många hoppats på. Eller gjorde han det? Ledarsidornas Johan Westerholm ställer frågan.

Jag lyssnade själv inte på programmet och har inte lyssnat på något avsnitt under en lång rad av år. Fast enligt Johan Westerholm och andra uttryckte Ghazale det som att vi etniska svenskar haft turen att födas med silversked i mun.

Jämfört med vilka undrar nog fler än jag? Jag tror inte att alla de etniska svenskar som bott i landet under århundraden skulle kännas vid att de haft en silversked i mun. Jag tror inte att våra förfäder som levde i fattig-Sverige och de som sedermera på allvar deltog i att ta Sverige från fattigdom till välfärd kände smaken av en silversked. Jag tror inte att de etniska svenskar som idag bor på gatan eller under stans broar sover med en silversked i mun. Hur många av er etniska svenskar som läser detta har vuxit upp med hjälp av en silversked och hur många av er har kämpat/fortfarande kämpar för att få vardagen att gå runt?

Självklart har vi det bättre och fler förmåner än människor i Somalia, Afghanistan, Bangladesh m.fl. länder, men är det vårt fel eller ligger felet hos politikerna och myndigheterna i dessa länder?

Som Johan Westerholm skriver. Efter att Nadim Ghazale nu hyllats för sitt program är risken stor att vänner av en stor invandring (samtliga vänsterpartister, miljöpartister, centerpartister, asyladvokater och en rad intresseorganisationer) kommer att använda uttrycket i debatten. ”Vi etniska svenskar har turen att ha fötts med en silversked i mun”.

Ledarsidorna

15 reaktioner på “Silverskeden

 1. Idag gnäller han på Facebook och i Aftonbladet för att han fått många
  negativa kommentarer? Ja vad hade han förväntat sig ? Beröm får han
  nog endast av dom vänstervridna, att komma till ett land som bevisligen
  varit mycket fattigt, men som arbetat upp landet till i alla fall förr världens
  bästa standard, att då skriva dessa på näsan att dom är födda med silversked
  är inte speciellt smart!
  Hade vi istället styrts av den vänster som du troligen härstammar ifrån , så
  hade du garanterat mött riktig fattigdom! Hög standard kommer inte av sig själv!

  11
 2. Nadim förstår inte bättre. Jag är snart 80 år och har jobbat mer än Nadim någonsin kommer i närheten av. Nadim ska inte uttala sig om silverskedar utan istället redovisa de bidrag och förmåner han själv tagit del av.

  16
 3. Naturligtvis kan man säga att den som föds i ett land med välstånd har tur (silversked i mun), men tankefelet Nadim gör är att antyda att det är en slump. Så är naturligtvis inte fallet, det är ingen slump utan resultatet av tidigare generationers både hårda arbete och förmåga att organisera och upprätta ett välfärdssamhälle.

  Och omvänt; om ett värlfärdssamhälle förfaller är det heller ingen slump utan kommer att bero på något.

  16
 4. Jag lyssnade inte på programmet, så jag kan ha fel. Hur kan man påstå att ett helt folkslag föds med silversked i munnen. Byggde gudarna upp Sverige innan någon svensk vara född, så alla svenskarna fick privilegiet att födas med silversked? Ett sällsynt föraktligt babbel säger jag. Ge Sverige nyval, så kanske det finns någon chans för landet att vakna.

  23
 5. men det är väl också bara av dem som endast lyssnar på den politiskt
  korrekta SVT s sommarprogram och som inte begriper bättre, själv
  lyssnar jag på Swebb tv s underbara sommarprogram där bara
  verklighetens sommarpratare platsar?

  Födda med silversked i mun? Stick o brinn. Bakom Svenskens
  än så länge höga levnadsstandard ligger hårt arbete plus att
  inte hålla på att kriga , det är det andra som gör här idag, varför
  är obegripligt för på 700000 stycken har våra styrande stuckit
  silverskeden i munnen på, utan att dessa behöver kämpa för
  tillvaron, tvärtom tillbaka får vi otacksamhet!

  22
 6. Föddes upp under svåra förhållande. Föräldrarna kämpade för att få mat på bordet. Inga bidrag överhuvudtaget. Jobbade från tidig ålder. Pluggade kvällar och nätter. Slet för att få det bättre än tidigare generation. Precis som tidigare generationer gjort. Aldrig begått några brott, inte ens felparkering. Alltid betalat skatt fullt ut. Nu på gamla dagar har silverskeden kommit. Den är ta mig tusan inte medfödd.
  Felet med de invasiva arter som importerats, är att de är odugliga, korkade och lata. Dagen kommer när hela rasket åker ut. Sätt igång och jobba och gör det i det land du kommer ifrån. Snarast!

  24
 7. Han har rätt för vi var lyckligt lottade med en befolkning homogen med få inslag av främmande kulturer eller religioner.
  Inte speciellt mycket av kriminella och de var definitivt inte många mördare utan mest inbrott och stölder.
  Vi hade politiker som höll oss borta från krig, vilket de nu kritiseras för.
  Vi hade nästan ingen skatt var du medlem i en sjukkassa så kunde du få 2 kr om dagen då du var sjuk efter tre dagars karenstid.
  Vi jobbade alla dagar i veckan 48 timmar, hade en veckas semester så gott som alla män gjorde militärtjänst, vi låg i lumpen.
  Vi behövde inte importera bärplockare från Thailand, bären plockades av våra mammor och ett antal arbetslösa för bidrag var en ännu ej uppfunnen nyhet.
  Så visst hade vi en silversked, men som vanligt fanns också de med en guldsked.

  14
 8. Jo naturligtvis är det svenskens fel och hans rasism att kaosbabbarna löper amok i landet, jag lyssnade naturligtvis inte på skiten men jag hade inte förväntat mig någon annan inställning från en sannolik inkvoterad och pk-anpassad polis.

  35
 9. Silversked nej! När jag var 10 fick vi kulla torv på mossen hela sommaren, Sen var det potatsis plockning och ogräsrensning på hösten . Tror inte att dagens ligister ens skulle klara det.

  34
 10. Tror Nadim är smartare än vi tror . Han har förstått reglerna . Om han vill synas i media, och få ut sitt budskap , måste han följa PK mallen
  Prata lite skit om högern och SD .
  Vilken idiot som helst förstår väl vad Sveriges problem består i , och hur de uppstått .

  41
  1. Och plocka Flyghavre plantera gran Plocka Hallon för att göra saft och sylt likaså Lingon i regel skedde alltid detta stekheta sommardagar

 11. Det gäller inte en stor del av den generationen som ligger runt pensions åldern och upp, de som varit med och byggt Sverige. Men omfattar en stor del av den yngre generationen som blint tror på media, typ mobiltelefånar och gamers som följer minsta google vink, tror på AI trots att inte ens de senaste superdatorerna, (med en kapacitet som endast renderar ”värsting Mobiler och PC datorer” ett gapskratt), ens är i närheten av befintlig, korrekt utbildad HI (Human Intelligence) och i princip endast är ”remotely controlled human devices, the Sat nav generation” som troligen får panik om VR (Virtual reality) världen släcks under konfrontation med verkligheten.

  21
  1
 12. Du Nadim , att förolämpa generationers svenska hårda slit är riktigt lågt av dig . Du packa din väska och åk hem till ditt land och lek polis !!!!!!

  56

Kommentera

%d bloggare gillar detta: