Stäng

Stad där BLM och AFA härjat upplever en pandemi

Staden Portland i USA gjordes synonymt med upplopp, kravaller, rasism och attacker mot poliser i samband med George Floyds död. Idag är situationen värre än på länge.

Förra årets oroligheter skylldes givetvis på Donald Trump och den federala polis han satte in för att kväsa upploppen, vandaliseringen och våldet. Att det var sympatisörer till BLM som i gemensam kamp med AFA satte staden i brand nämndes knappt i ord…i svensk media vill säga. I utländska medier var man dock mer villiga att beskriva verkligheten som att poliser attackerades med molotovcocktails, att en Trump-anhängare sköts till döds av en Antifa-individ, hur våldet eskalerade efter att den federala polisen lämnat staden och att små grupper ur BLM och Antifa var de som startade de flera månader långa upploppen.

Det har heller inte stått så mycket i svensk media att cirka 139 miljoner kronor drogs av från polisbudgeten i syfte att använda dem till projekt i stadens utsatta områden. Det har heller inte stått att Portlands polischef, en vit kvinna, tvingades stå tillbaks och ersattes av en svart man på posten.

Efter att en svart man placerats som polischef och anslagen till polisen minskat, ser Portland nu hur antalet skjutningar ökar dramatiskt. Hittills i år har 50 personer skjutits till döds och detta i en stad av Stor-Göteborgs storlek. Vi får också veta att de 139 miljoner som skulle dras från polisbudgeten i själva verket blev 235 miljoner. Efter upploppen och de minskade resurserna till polisen har också antalet poliser reducerats och Portlands borgmästare erkänner att polismyndigheten inte har det numerära antalet och de resurser som krävs för att upprätthålla ordningen.

Känns inte allt det här igen från Sverige?

3 reaktioner på “Stad där BLM och AFA härjat upplever en pandemi

  1. I vissa fall är konsekvenserna förutsägbara.
    – men det kräver en viss nivå av intelligens !

    20

Kommentera

%d bloggare gillar detta: