Polischef tveksam till “sluta skjut” i Stockholm

VÅLDSVÅGEN. Malmöprojektet ”Sluta skjut” kommer troligen att lanseras i Stockholm, säger regionpolischefen Mats Löfving till Svenska Dagbladet.

“Sluta skjut” är ett samarbete mellan Polisen, Malmö stad, Kriminalvården och engagerade medborgare

”Sluta skjut”-projektet har beskrivits som en stor framgång men Löfving är skeptisk och säger att bilden inte är så entydig i utvärderingen. Han menar att det dels handlar om att polisen har nått framgångar i allmänhet och dels att polisen fick stöd från Encrochatbevisningen. Han säger att det inte finns en modell för att stoppa det grova skjutvapenvåldet i Sverige.

Det är lite olika nyanser, men jag tror vi kommer att köra ”Sluta skjut” i någon form i Stockholm i någon eller några kommuner och testa det parallellt med de andra systemen vi har, säger Löfving.

Om Mats Löfving på bloggen…

-Pettersson är inte specialist på att bekämpa grov brottslighet. När jag var kriminell och pallade äpplen blev jag uppfostrad med örfilar av farsgubben och när jag någon gång pajade en fönsterruta vid fotbollsspel fick farsan betala och det tog han igen av mig med utegångsförbud, indragen veckopeng eller något annat. Direkt och påtagligt straff.

Förslag:

 • Eftersom 90-95 procent av de grova brottslingarna har utländsk bakgrund så minska importen.
 • Ofta har de grova brottslingarna en gedigen brottskarriär bakom sig, längre straff minskar återfallen och den totala brottsligheten.
 • Obligatorisk utvisning vid grova brott eller upprepade småbrott, inkl. lagändring så svenskt medborgarskap går att dra in i vissa fall.

Tanken är att minskar vi antalet kriminella räcker polisen och rättsväsendet till, men det är tankar från en amatör. Proffsen föredrar genustrams, värdegrundsarbete och fortsatt massinvandring i 40 år till…

I polisregion Stockholm har 13 mördats med skjutvapen under årets sex första månader.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Polischef tveksam till “sluta skjut” i Stockholm

 1. Tvångsmatning med saft, bullar och pizza leder till att de till slut är för feta för att klara av att leka små-gangsters. Men det är en metod som tar tid.

 2. Om man inte kan läsa Svenska då? Eller kommer det att lanseras på flera Språk:
  Symbolpolitik ungefär som sluta tafsa? otroligt!

 3. Kampanjen mer lämpad för lama politiker i SE, Sluta skjut(a) problemen åt sidan !
  Men “Sluta Skjut” kan ju ha en viss effekt, som en och annan illasinnad import
  eventuellt, skrattar ihjäl sig åt vissa Svenskars naivitet.

 4. Ojdå, räckte det inte med att självaste statsministern sade att det var “oacceptabelt”?

  Kanske de “goda” kunde ta T-banan till utanförskapsområdena och säga till på skarpen att det statministern säger är allvarligt. Hirvonen, Höj Larsen, Stenevit, och de riktigt “goda” har här en uppgift att fylla. För de vet väl om att T-banan inte bara finns på Södermalm.

 5. Det ÄR sinnessjukt !

  I psykvård Sverige, så ska politiker och polisen gå ut med armband, flaggor, reklamblad och samtal med: SLUTA SKJUT.

  Hur sjukt får ett land drivas ?

  Här gör dessa kriminella skräp grova brott, och det ska bekämpas med flaggor och samtal….snälla skjut inte, försök att låta bli, någon kan ju skadas av eran så spännande kulturberikning.

  Sverige behöver män, för att bekämpa dessa kriminella skräp.
  Det fungerar INTE med syltryggar, knäböjande, feministiska löjliga knähundar.

  Endast rakryggade starka anti-feministiska män och kvinnor kan få STOPP på dessa kriminella skräp.

  17

Kommentera