Polisen i Malmö får förstärkning

BROTTSLIGHET. För bara några dagar sedan skröt polis och politiker att man lyckats minska antalet skjutningar i Malmö och att Stockholmspolisen skulle ta efter Malmö metoder. Nu låter det annorlunda.

Steget Efter

Efter en rad skjutningar får nu Malmöpolisen förstärkning från andra distrikt, rapporterar Sydsvenskan, bakom betalvägg.

Bara under föregående helg ägde tre skottlossningar rum mot olika adresser i Malmö.

Situationen som råder är att vi har en upptrappad konfliktsituation i de kriminella miljöerna, där det lett till ett antal våldsdåd under den senaste tiden, säger Erik Åberg, biträdande lokalområdeschef på polisen.

Polisen har de senaste dagarna frihetsberövat flera personer med kopplingar till skjutningarna.

-Pettersson säger att den effektivaste metoden är att minska antalet kriminella, släpp inte in i landet, utvisa dem som går och lås in resten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Polisen i Malmö får förstärkning

 1. Det hjälper inte att hela tiden tona ner och förringa händelser, sanningen kommer alltid ifatt.

 2. Va fan hjälper det när kåren har totala oduglingar i ledningen,skiten
  bara fortsätter som förr,med lite knäböj handknyt.

 3. Det är försvarsmakten som hanterar krigssituationer inte polisen.
  Det krävs helt andra metoder för att bemöta denna importerade brottslighet.
  Nyutbildade Poliser i form av unga tjejer och killar som är mer amatörpsykologer.
  Det avskräcker inte mycket mot gangsters som springer runt med insmugglade automatvapen.
  Tungt beväpnade militärer ska sköta det här punkt slut.
  Det här kräver riktigt hårda tag och inget annat.
  En polis fick betala med sitt liv förra veckan, det räcker.

  24
  • Men, som det sades i ett reportage tidigare här i veckan, de unga kvinnliga poliserna kan vara mycket tuffa och hårdhänta – då det gällde att slänga in demonstrerande svenska pensionärer och deras rullatorer i polisbussar, såsom vid protester mot nedstängning etc nyligen. Då minsann, backade man inte!

   19
  • Tyvärr är du ute och seglar angående att sätta in militär. Militär måste få använda de metoder de är utbildade och organiserade för. Alltså om militär sätts in, så skall de skjuta skarpt och åtlydas direkt, samt kunna använda sådant våld som direkt av vänsterextremismen skulle kallas för “nazism o fascism”. Man skjuter inte artilleri över Malmö helt enkelt.
   Detta skulle inte funka politiskt i Sverige, så militären skulle åsättas “tvångströja” vilket skulle göra dem värdelösa.
   Möjligen skulle en ny polisorganisation och rekryteringsväg kunna hjälpa. I andra länder är det regel att det finns polisväsende, men även s k “inrikespolis”. Detta är militärt utrustade (t ex stridsvagnar, pansarbandvagnar etc) och utbildad personal, som även har polisutbildning.

   Men rätt utrustning räcker inte. Numerären måste också vara den lämpliga. sett till poliser per 100000 inv, måste Sverige gå från dagens ca 20000 poliser till minst 60000. Notera att ca 1/3 av dagens polispersonal inte har polisutbildning, d v s är civilanställda. En upprustning av polis kräver motsvarande av rättsväsende, kriminalvård, tull, kustbevakning, gränskontroll.

   Lösningen kräver politisk vilja, men S (och resten av vänstern) kommer bara fortsätta ge sken av att vilja något, men i praktiken göra allt för att inget skall hända.

Kommentera