Vem har ansvaret när illegala våldtar och mördar?

VÅLDSVÅGEN. När fyra afghaner som uppehåller sig illegalt i landet, gruppvåldtar och mördar en 13-årig flicka undrar många vem som har ansvaret. Just nu skakas Österrike av historien om Leonie, 13, som lördagen den 26 juni hittades sargat och död i stadsdelen Donaustadt i Wien.

Leonie, 13 ÅR, drogad, våldtagen och mördad av fyra illegala afghaner. Foto: Privat

13-åriga Leonie, hade gått ut på fredagskvällen för att träffa en tjejkompis men kom aldrig hem. Hennes döda kropp hittades vid ett träd. Leonie hade blivit drogad och våldtagen upprepade gånger innan hon mördades och kroppen dumpades.

Fyra afghaner är misstänkta, tre har 16, 18 och 25 år har gripits av polisen. En fjärde, 22-årig afghan, är på fri fot men jagas med en europeisk arresteringsorder.

Samtliga afghaner hade fått avslag på sina asylansökningar och uppehöll sig i landet illegalt. Den efterlyste 22-åringen har rapporterats till polisen vid sex olika tillfällen sedan 2016 misstänkt för brott som misshandel, narkotikabrott och häleri. Han släpptes ur fängelset i början av 2021 efter att ha avtjänat ett nio månader långt straff, skriver RTL.

Melanie, mamma till Leonie är upprörd enligt en intervju med Heute. Varför var afghanerna kvar i landet? Varför utvisas de inte eller sitter inlåsta i väntan på avfärd? Vad gör politikerna?

Leonies familj kommer nu att driva en skadeståndstalan mot staten, med hänvisning till att Leonies död kunde ha undvikits om afghanerna hade utvisats.

-Pettersson säger att gärningsmännen har det individuella ansvaret, men politiker, journalister och aktivister är medansvariga för gång på gång begår illegala invandrare grova brott.

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Vem har ansvaret när illegala våldtar och mördar?

 1. Argus
  Vad menar du att man skall göra? Ska vi enbart ha godkända media?
  Ska andra än ägarna bestämma över media?
  Och, är man ett ”troll” när an inte delar din uppfattning.
  Att klaga och klaga på andra, det är bättre att komma med egna konstruktiva förslag på hur vi skall lösa problem.

  • Samma som i Rotherham där ”feminister” och ”toleranta” i årtionden tystade ner när hundratals förståndshandikappade tonårstjejer utnyttjades av pakistanier. Helt surrealistiskt.

 2. Det måste vara Märta Stenevi som är ansvarig. Hon sa ju att ”vi har uppfostrat våra män till att begå våld mot kvinnor”. Ett gäng afgahner är väl typexempel på vad lilla Märtas hjärta brinner för och vad hon anser vara våra gossar.

  21
  1
 3. Fråga Mogge, Dammis, Steffe, Stenvit, PelleJöns ochÅlen vilket ansvar de har

  De tioöring ju Allah de ”goda”

  10
 4. Sanningen, så löjligt. Ansvarsfulla medborgare tar själva reda på sanningen.
  Alltid nån annans fel, men det är det inte.
  Brottslingen som mördar är ensam ansvarig.
  Spela bingolotto och tycka att andra skall informera dig, så oansvarigt.

  3
  14
  • Att media i tysthet har övergått ifrån att rapportera till stigmatisera, dölja och tillrättalägga betyder ingenting menar du?

   Antingen är du ovanligt vänsterbliven eller ett troll.

 5. Media med sin lögner och tillrättaläggande för att underlätta för regeringen
  att fortsätta på den inslagna vägen, istället för att granska dessa för vad dom
  säger men inte gör!

  24
 6. ”politiker, journalister och aktivister är medansvariga” Och befolkningen då? Mamman kan börja med att berätta hur hon röstat. Inga höga odds på att hon själv röstat på sin dotters öde.

  13
   • Galen media och galna politiker har en förstärkande effekt på folklig galenskap, men de är inte grundorsaken. Inget tyder på att skillnaderna mellan t.ex. svenskar och ungrare beror på att de har ”kidnappats” av olika sorters ”politiker, journalister och aktivister”. Etnocentricitet sitter mycket djupt.

 7. En kriminell skitstövel dör under ett polisingripande i USA och folk i Sverige går ut och demonstrerar. (?!)

  En 13-årig oskyldig flicka blir våldtagen och mördad i Europa och folk i Sverige gör…ingenting!

  52

Kommentera