Politisk styrning har blivit ett hot mot fri opinionsbildning

DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. Den politiska styrningen genom olika typer av stöd och myndigheters kritik mot enskilda är exempel på hot mot en i verklig mening fri opinionsbildning, skriver tryckfrihetsexperten Nils Funcke på DN Debatt.

Steget Efter

Funcke nämner olika typer av ekonomiskt stöd som exempel på politisk styrning som kan ha negativ effekt ur ett yttrandefrihetsperspektiv, bland annat mediestödet där det i nya direktiv anges att medier av ”hög kvalitet” och ”god etik” ska beviljas stöd från staten. Det strider mot principer i grundlagarna om att ”det allmänna” inte får straffa medier på grund av dess innehåll, och ”därmed heller inte premiera andra”.

Steget Efter

-Pettersson säger att svenska politiker mutar vissa medier med stöd och skattemedel samtidigt som de kritiserar Polen och Ungern för att vara odemokratiska.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Politisk styrning har blivit ett hot mot fri opinionsbildning

 1. Till Messkalle! Tack – det är så Socialdemokratisk demokrati fungerar: Men för att vara sanningsenlig så är det inte bara Socialdemokraterna som visar sin odemokratiska sida. Även de andra kastar ut medlemmar om de inte ”ställer in sig i ledet”! Dessutom att bara ha en ideologi som går ut på att hålla SD ute i kylan, ger oss en usel och rutten politik?

 2. Ja den demokrati som sossarna talar sig så varma om är egentligen en demokratur alltså en, skendemokrati och bristande maktfördelning där det efterfrågas mer skydd mot majoriteten än för den.

 3. Hat o åter hat är det dom bygger upp. Men till och med det skyller man på sina åsiktsmotståndare. Vi är bara slavar åt staten och tror vi har det bra. Köper en villa för en viss summa. Säljer den 30-40 år senare har mera i skuld än när vi köpte den. På grund av skatterna har vi inte råd att underhålla o amortera av den. Villan har ökat i värde under åren. Vissa har köpt husvagn eller husbil genom att belåna villan. Ingen funderar varför. Vi har inte råd med det heller på grund av skattesystemet. När folk börjar förstå hur utnyttjade dom har varit av staten. Jaa hat är vad dom bygger upp.

  • Så sant, det går definitivt inte åt rätt håll, bara ta ett exempel då min gamla far i vart fall kunde spara i hop till sin nya bil och med kontanter beta nästan hela radhuset! I dag är vi ett lydigt skatte-slav folk med belånade ”fickpengar”!

  • Villan har inte ökat i värde värdet är detsamma som tidigare, men genom inflationen har de samlats fler nollor efter utgångspriset. Sedan drabbas vi av skatt på inflationen, när vi säljer.

 4. Det råder umgängesförbud för SSU. ”Du får bara umgås med de som förbundet godkänner. Straffet är hårt. Om du pratar med SD är du inte längre en av oss.
  rhttps://nyheteridag.se/ssu-topp-i-blasvader-tog-en-ol-med-en-sverigedemokrat/

  13
 5. Alltså är reaktion på oegentligheter detsamma som hat ? ”gå med i BLM” en uppmaning att starta en ny typ av grupp som kan utvecklas till en ny typ av hat plattform ? Borde väl vara ALM, ”All Lives Matter”, med undantag från dem som skadar och dödar andra levande individer .
  Med hälsning från en som inte är helt obeskjuten . . .

  13

Kommentera