Om Ebba Busch förtal…

LAG & RÄTT. I går godtog kristdemokraternas ledare Ebba Busch ett betalningsföreläggande omförtal och ska betala 60.000 kronor för att hon sagt sanningen och slippa en utdragen rättegång. Ebba Busch döms för att hon talade om att mannen är dömd för brott, hon nämnde inte mannens namn eller att han är dömd för sexuella övergrepp mot barn.

De vänsterblivnas skadeglädje över att Ebba Busch under protest godtagit betalningsföreläggandet går inte att ta miste på och höga företrädare för Socialdemokraterna skriver på sociala medier att det är ett väldigt allvarligt brott Ebba Busch gjort sig skyldig när hon berättar, utan att nämna Johann Binninges namn att han är dömd för brott.

Johann Binninge är ingen enskild privatperson. Hans namn har publicerats hundratals gånger sedan hustvisten blev känd. Han var dessutom medgrundare till, Rättssäkerhetsorganisationen. Lagen som använts verkar vila på 1864 år strafflag som i sin tur vilar på en ännu äldre lag.

Allt verkar vara politik mot Ebba Busch och få verkar intresserad av Binninges brott, som han visserligen avtjänat men han sticker själv framhakan, läs nedan…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Om Ebba Busch förtal…

 1. […] Om Ebba Busch förtal: Busch godtog ett betalningsföreläggande om förtal,vilet är samma sak som en dom utan rättegång, och ska betala 60.000 kronor för att hon sagt sanningen och slippa en utdragen rättegång. Ebba Busch döms för att hon talade om att mannen är dömd för brott, hon nämnde inte mannens namn eller att han är dömd för sexuella övergrepp… […]

 2. Det låter som Johann är Centerpartist. Hos Centern återfinns många pedofiler. Kanske därför Annie är glad.

 3. Till att börja med anser jag att Regeringsformens 4 kap. (Riksdagsarbetet) 12 § ”Talan får inte väckas mot den som utövar eller har utövat uppdrag som riksdagsledamot på grund av hans eller hennes yttranden eller gärningar under utövandet av uppdraget, utan att riksdagen har medgett det genom ett beslut som minst fem sjättedelar av de röstande har enats om.” gäller.

  För det andra är ingen person utpekad utan ESB:s ”juridiska ombud”. Binninge är inte jurist, jag tvivlar på att han ens läst JÖK:en vilket tydligt synts i inlagorna till Uppsala tingsrätt.

  Sist men inte minst så om någon mot all förmodan skulle koppla ihop Binninge med uppgifterna är det sant och uppgiften har spridits tidigare.

  Skulle inte förvåna mig om detta har sitt ursprung på Sveavägen.

 4. Sverige med det bak o framvända rättssystemet där Brottslingen blir till
  offer, och offret till brottsling? Finns det något ämne där det inte blivit fel
  i landet Sverige ? Här blir dom som jobbat och betalat skatt undanskuffade
  och får vare sig en pension det går att leva av, eller ens tak över huvudet
  medan inkommande gäster står först i bostadskön för lägenhet och blir
  försörjda, många livet ut?

  Det skulle va bra att veta hur lagvrängarna tänker , om dom nu tänker
  hur det kan bli brottsligt att nämna att en person som är dömd för brott,
  att påstå det???

 5. Ebba Busch döms för att hon talade om att mannen är dömd för brott, hon nämnde inte mannens namn eller att han är dömd för sexuella övergrepp mot barn.

  Den människa som hedrar och visar respekt för sanningen i en demokrati. Tycker naturligtvis att detta är en helt galen lagstiftning, som finns och används i Sverige. I en fullvärdig demokrati så ska sanningen, vara den grundläggande värdigheten, som bygger upp, det som lagar och förordningar ska vila på. Även i Sverige.

  Det är så otroligt skrämmande att journalister på DN, Aftonbladet och även ledande svenska socialdemokrater, går till angrepp på Ebba. När de istället skulle ifrågasätta, den ”motvals-lagstiftning”, som behöver ändras snabbare än kvickt.

  Fast driver man som dessa en ”agendajournalistik” eller en ”fasadpolitik”, så är aldrig den grundläggande sakfrågan viktig. Utan beskyllningar, kränkningar och drev ligger dem närmare, än att försvara sanningen.

  Vilket är höjden av falskhet och hyckleri.

  • Antalet syltryggar är mycket högt, samma syltryggar vänder bort blicken
   och sticker fingrarna i öronen när han, som ska va ledare för landet
   blåljuger om det mesta, inget som gör dessa figurer upprörda?

 6. Mårten Schultz professor i civilrätt anser att ” I Sverige har förtalsrätten använts för att motverka spridning av hämndporr och sexfilmer på unga kvinnor, säger Mårten Schultz.”

  Stor skillnad på vad Ebba skrev och att skriva vad han här refererar till, lagen är för allmänt hållen men varför finns det inte domare med sunt förnuft vilket lagen tagit höjd för. Prejudikat kan bildas bara någon vettig domare går i bräschen.

 7. Man kommer undan med hur många lögner som helst. Men om du håller dig till sanningen – då jävlar….
  Men hur kan det bli fråga om förtal, när kräkets namn ej ens har nämnts ?
  Den s.k. näthats-granskaren, Ågren eller vad han nu heter, hänger ju ut folk hela tiden. Borde inte den figuren sitta ännu mer löst till i så fall ?

 8. Sverige styrs (vanstyrs) av sinnessjuka varelser!
  Som i sin tur släpper in ännu fler och ännu sjukare utländska varelser!
  Landet har på kort tid förvandlats till en internationell soptipp där hela världens avskräde samlas!

 9. Sveriges vidriga journalistkår och resten av vänstern är i full gång med sin smutskastningskampanj och sitt karaktärsmord på Ebba Busch. Ebba Busch har för mycket integritet och driver KD:s egen politik och det tillåter Sveriges kår av vänstermurvlar inte.

 10. Säga sanningen om en våldtäktsman, 60 dagsböter.
  Sälja rikets databaser till lägstbjudande, 70 dagsböter.

  Trevligt att se att straffen i landet är i proportion till varandra.

 11. Ja saker o ting har nog gått totalt överstyr, när det är olagligt att säga sanningen..

Kommentera