Polismordet är en djup politisk kris som beror på att SD inte får ha rätt

BROTTSLIGHET. I slutet av maj släppte Brottsförebyggande rådet sin jämförande rapport om skjutvapenvåld bland unga vuxna i Sverige. Slutsatsen var att Sverige ligger på nivåer som inget annat land i Europa är i närheten av. Europa-snittet är 0 till fyra dödsskjutningar per år och miljon invånare. Tyskland har 1,4. Sverige har 18, skriver PM Nilsson på Dagens Industri bakom betalvägg.

Ökningen av våldet började 2005 och tilltog 2013. Forskarna bakom rapporten skriver att uppgången inte kan betraktas som tillfällig utan är en långvarig förändring. De hittar ingen enskild förklaring.

Det gör inte heller regeringen. Visst har vi en justitie- och en inrikesminister som morrar och en statsminister som kallar till presskonferenser men det finns ingen politisk analys och inget centralt fokus på brottsbekämpning i regeringsarbetet. Landet lämnas ledarlöst i vad som bör betraktas som en inre säkerhetskris.

Det finns en besvärande förklaring till ointresset. I det program som hittills har styrt regeringens arbete, januariavtalet, nämns kriminaliteten en gång långt ner i texten under rubriken ”Trygghet, säkerhet och demokrati”. Där meddelas kortfattat att man ska skaffa fler poliser. Inget mer.

Det har blivit fler poliser och polisanställda, men per capita har polistätheten år efter år minskat sedan 2010. Historiskt har Sverige nu mycket låg polistäthet och ligger i den europeiska bottenligan.

Problemet är att eftersom SD har kriminalitet i fokus och associerar den med migration väljer januaripartierna aktivt att rikta intresset någon annanstans. SD:s analys av läget i Sverige får under inga som helst omständigheter bekräftas, hellre kör januaripartierna Sverige ännu längre ner i dyn än ger Jimmie Åkesson och SD rätt.

-Pettersson säger att i grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, ekonomin, pensionerna, brottsligheten, allt! Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard samtidigt importerar de människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga, köpa prylar, bo flott osv. Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

Steget Efter

Antal skjutna till döds nedan, de senaste åren är min privata statistik, där endast gängrelaterade mord med skjutvapen är med. Minst 90 procent sedan 2015 är invandrare. 2014 och tidigare är alla skjutna enligt officiell statistik.

  • 2021: 21 st hittills, totalt ligger dock antalet mord på runt 90, det nämner inte S-ministrarna.
  • 2020: 43 st
  • 2019: 41 st
  • 2018: 45 st
  • 2017: 43 st
  • 2016: 28 st
  • 2015: 28 st
  • Stefan Löfven vinner valet och lovar bekämpa den grova brottsligheten
  • 2010–14: 14 st sammanlagt
  • 2005–09: 9 st sammanlagt
  • 2000–04: 8 st sammanlagt
  • 1995–99: 7 st sammanlagt
  • 1990–94: 4 st sammanlagt

Regeringens politik

  • Vad gör vi åt den rekordhöga arbetslösheten? Håll SD borta!
  • Kaoset i skolan? SD är rasister så prata inte med dem.
  • Vad gör vi åt integrationsproblemen? Vi måste stoppa SD!
  • Den grova brottsligheten? Inte prata med SD!
  • Stärka välfärden? Stäng ute SD!
  • Hotande elbrist? Inte ge SD inflytande!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Polismordet är en djup politisk kris som beror på att SD inte får ha rätt

  1. Oavsett om dessa mähän i januaripartierna vill det eller ej, så kommer
    verkligheten att ge SD rätt, verklighetsfrånvända figurer trillar förr eller
    senare dit, inte minst på deras bedrägliga beteenden och grava lögner !

  2. grebom5 – Salem – Tekniker med mer än 25 års internationell erfarenhet av arbete och bosättningar i Liberia,Tanzania,Grekland och Polen samt Indien, Bangladesh. Utöver detta många hundratusentals mils resande som zonchef för Svenska likväl USA företag.
    grebom5 skriver:

    Det finns ingen enkel lösning på vårt problem ej heller inom rimlig tid. Det behövs politiker inom alla partier som vågar se vad måste göras.

    Alla utan arbete som ej är svenskar är en förlustaffär, alla som är här utan tillstånd måste först av allt sändas tillbaka till sin egen hembygd.
    De som inte arbetar skall repatrieras eftersom de påstått sig vara flyktingar, tillbaka till Somalien ja än vilket land de påstods komma ifrån.

    Vad gäller unga brottslingar som en polismördare eller terrorist läs Vetlanda marodören, långt straff med möjlighet att slippa ut tidigare om han återvänder med sin familj till dit han kom ifrån för att aldrig visa sitt fula tryne här igen.

    Eftersom vi nu har parlamentariker som ej kan komma överens beror på att de förstår vilket svårt jobb ligger framför dem, därför avstår de att ta kampen mot ondskan.

    Vi måste visa att vi ej accepterar detta tillståndet i Sverige nu, gå ur komfortzoonen och rösta på partiet som vi aldrig gjort förr. Rösta SD för de har försökt väcka folket nu i decennier men bara fått mothugg av godhetsapostlarna som sålt ut vårt land.
    Om ni inte finner några skäl till detta, så tänk på de som kommit hit funnit sig tillrätta och nu återigen lever i samma helvete de en gång flydde ifrån.

  3. När får Sverige ånyo en justitieminister som kan juridik och törs ta ansvar. Minns batongmormor Astrid Kristersson och Gun Hellsvik. Nuvarande har bara en glappande käft utan vilja och mod.

  4. Detta samhälle är helt och hållet socialdemokraternas förtjänst. Det är de som byggt upp skiten. Och ”gänget” socialdemokratin, som lockat den svaga borgerligheten i fördärvet. ”Follow the leader!” Vem minns inte Reinfeldts ”nya arbetarparti”. Det ser man ju nu hur Löven snackar med ”sin” vilde, medan Kristersson ger upp, istället för att bjuda in Helena Lindahl, hans ”vilde”, för att få stöd. Nej, borgerligheten har hela tiden lagt sig platta för vänsterns alla påhitt, sen -68. Som därför knaprat mer och mer in på det sunda borgerliga skelettet, tills det idag bara vittrar sönder till intet. För det fanns en sundhet i samhället en gång, inte alltför långt tillbaks, som Palme totalt förstörde genom sin vänsterprocessor som han bäddade in i samhället i form av Palme-doktrinen. Detta är grunden till dagens elände och förfall.

    • Hoppas Annie Lööf sover Gott nu Tack vare hennes hat mot SD har detta mord kunna skett Hon är helt fixerad vid SD och blockerat allt dom försökt genomföra hon har blod på sina fingara Hoppas Centern byter ut henne och sparkar ut henne Hon har med MP S förstört Sverige

  5. Sverige regering behöver den här importerade dödskulturen för att SD inte ska få rätt. De offrar ekonomi och trygghet i civilsamhället hellre än att förlora ansiktet. Regeringspartierna visar ett obegripligt förakt för väljarna. Jag hoppas på extraval eller i andra hand en interimregering av de största partierna fram till valet. Det kan bli bra.

  6. ”Aldrig har så många haft så få att tacka för så mycket ” ett citat från andra världskriget som är lika aktuellt i Sverige idag .
    Jag skulle vilja räkna upp ett antal personer , men med risk för att glömma några avstår jag . Människor som satt sin egen säkerhet och bekvämlighet på paus , för att göra vad de kan för att rädda Sverige . Hotade och hatade av köpta journalister och politiker har de framhärdat för något de sett vara åt helvete,
    Hur kan något i ett civiliserat land som Sverige gå så fel .
    Hur kan politiker få för sig att det är legalt att skänka bort skattebetalarnas tillgångar . Klart som sjutton att ingen kommer att lita på politiker i framtiden .
    Alla ni som törs och kämpar. Tack , tack , tack
    Nu känns det att vändningen är nära .
    En sak som jag lärt mig av detta är att alla som blir för religiösa är ett hot mot ett civiliserat samhälle .
    Titta på sossarnas broderskapsgäng. Titta på Antje. Titta på de andra religionernas fanatiker .
    Läskigt .

KommenteraAvbryt svar