Bidrar Sveriges bistånd till eländet i Mellanöstern?

MELLANÖSTERN. UNWRA är FN:s hjälporganisation för Palestinaflyktingar upprättades 1949. De så kallade palestinierna är det enda folk som fått en särskild FN-organisation för att ta hand om dem, alla andra sköts av UNHCR. Sveriges regering påstår att UNWRA är en viktig partner för regeringen för att uppnå målet inom det humanitära biståndet att rädda liv, lindra nöd och upprätthålla mänsklig värdighet. Men också för att stå upp för Palestinaflyktingars rättigheter och bidra till stabilitet i Mellanöstern.

Sverige är en av de största givarna av finansiering till UNRWA. Hur har det gått och hur går det? Har alla miljarder bidragit till fred och stabilitet, lindrat nöd och upprätthållit mänsklig värdighet.

Hamas sommarskola. Ungdomar i Gaza genomgår militär träning inkl. att skjuta med skarp ammunition. Foto: IDF

Majoriteten av dessa ungdomar går i UNWRA-skolor finansierade av svenska skattebetalare via biståndsorganet Sida.

-Pettersson funderar på hur det gått för ”palestinierna” utan denna specialbehandling från FN och Sverige och vad som hänt om de arabiska grannländerna tagit hand om de ”palestinier” som flydde vid staten Israels bildande, FN:s flyktingorganisation UNRWA uppger siffran 726.000, ännu fler judar drevs iväg från de arabiska länderna.

Som exempel, det finns många fler: Hur har det gått för de c:a 800.000 judiska flyktingarna från arabvärlden som inte fick specialbehandling eller de 12-14 miljoner tyskar som tvingades bort från Östeuropa där de bott i hundratals år efter andra världskriget?

Håller de fortfarande på och bråkar som araberna eller har de byggt upp demokratiska rika samhällen?

Titta på filmen nedan från juli 1945 och jämför. Är det skillnad på folk eller religion eller varför är arabvärlden som den är och varför kunde inte arabvärlden ta emot runt 700.000 araber från nuvarande Israel när det betydligt mindre och totalt sönderbombade Tyskland tog emot tolv miljoner människor och Israel tog emot 800.000 judar som fördrevs från arabvärlden? Är det skillnad på folk och folk?

10 år senare, 1955.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Bidrar Sveriges bistånd till eländet i Mellanöstern?

 1. Bidrag, hög pension, oändlig personal på hemmen, stat och kommun står för dina behov, du behöver inte planera för framtiden, du behöver inte flytta till ett jobb. Du blir hjälpt med allt ändå. Det är SD s politik. Och alla dessa bidrag tillfaller också nytillkomna (svenskar). Och räcker inte det så finns gängen.

 2. Lena o Pettersson. Det finns bara ett val för en riktig svensk. Det är att kämpa för Sverige på det sätt man kan. Upplysa människor och våga ha en åsikt. Det är väl bra för gamla gubbar. Visst tanken har slagit mig ett radhus på Teneriffa vore ju underbart. Fegt på något sätt kanske kommer en dag när man tvingas iväg. Läs historien om Adolf Hitler hur han kommer in vid makten i Tyskland. Och tar över totalt sen och ställer till det. Fenomenet är liknande vid Reinfeldts maktövertagande. Och Löfven fortsätter med lögnen och håller gränserna öppna. PK- folket o vänstern är dom svenska soldaterna SS.. det är vedervärdigt det som sker. Men allting har en vändning.

  • Jag har varit på Tenerifa, varmt och obehagligt och en massa indier som säljer skräp. Här hemma grönskar det med en behaglig temperatur och man vet vad som är skräp eller inte.

 3. Om man tittar på hur invandring/integration skötts i Sverige de senast 40 åren så behövs ingen stor fantasi för att inse att Svenska politiker är tillräckligt kloka för att förstå när godhet förvandlas till sin motsats.
  De tror att pengar löser allt .
  Men nu sjunger den kören på sin sista sång .
  Dödgrävarannie har fixat gropen , nu hoppar alla korkhuven efter henne ner och försvinner för gott.
  Helt oförstående om vad som hände .
  Och vi är många som jublar .

 4. Att förvandla eller förändra något som ej har fått ändras sedan före vår vikingatid går inte.
  Bidrag gör det bara att det ytterligare cementeras till det gamla, enda sättet är att låta dem hållas, inget modernt skulle tillföras dem.
  Låt dem förtvina i sina egna grumliga idéer.

  • Bidrag, hög pension, oändlig personal på hemmen, stat och kommun står för dina behov, du behöver inte planera för framtiden, du behöver inte flytta till ett jobb. Du blir hjälpt med allt ändå. Det är SD s politik. Och alla dessa bidrag tillfaller också nytillkomna (svenskar). Och räcker inte det så finns gängen.

 5. Det är olika kulturer som skiljer på hur individerna ser på sitt liv och framtid

 6. Varför har det blivit fult att kämpa för sitt eget land. Det är det enda sättet att få det bättre. Titta på Sverige där man har kämpat med näbbar o klor för att få bort svensk kultur. Har man ingen kultur har man inget att kämpa för. Utan det blir att arbeta åt staten. Sossarna står bakom mycket ont i världen. USA tar hand om naturtillgångar i länder. Sverige tar hand om splittrade kulturer efter USA. Varför.

 7. Partiet står bakom sina palestinska vänner mot det judiska imperialistiska förtrycket. Partiet har aldrig fel.

  • Pettersson, jag hade också din inställning under lång tid. Sedan såg jag, varje dag, dag ut och dag in, hur det fega svenska folket inte gjorde ett skit åt det uppenbara förfallet.

   Dessutom är den svenska statsapparaten genomkorrupt och patetisk.

   De flesta svenskar är inte som dig, Pettersson, även om jag önskar att fler hade det mod du har.

   Mitt råd kvarstår, lämna nu direkt om du kan, eller förberedd dig och flytta så snart du kan. Kom aldrig mer tillbaka.

   • Aldrig att jag lämnar Sverige, mer än eventuellt för en kort semesterresa någon gång. Det kan finnas skäl för att flytta utomlands för några. Men att fly för att samhället inte är perfekt är bara för fegisar och ynkryggar…

  • Pettersson
   Jag håller med aldrig att jag lämnar Sverige.” Här är jag född, här skall jag dö. ”

Kommentera