Fördrivningen av tolv miljoner tyskar

Efter andra världskriget beslöts att c:a 10 miljoner tyskar som i dåvarande östra Tyskland och c:a 4 miljoner som bodde Polen, Tjeckoslovakien och Ungern skulle fördrivas. De som flytt från Röda armén nekades att återvända och de som var kvar tvingades med våldtäkter och andra tvångsmedel att lämna sina hem på ”eget” bevåg.

Många dog av förfrysning och andra umbäranden i de öppna järnvägsvagnarna som de allierade tillhandahöll för den mer organiserade delen av folkomflyttningen.

Uppskattningar över antalet döda som följd av den brutala fördrivningen under 1945-1950 varierar starkt, initialt nämndes siffror kring tre miljoner. En västtysk officiell uppskattning var att cirka två miljoner dog, men modernare forskning uppskattar det cirka 1,1 miljoner.

Nåväl, c:a tolv miljoner tyskar tvingades lämna sina hem och flytta till dagens tyskar, där togs de emot och var med och byggde upp ett ödelagt land till en av världens rikaste stater.

Tyskarna som hade startat och förlorat ett krig, accepterade förflyttningen och de nya gränserna.

2014-11-28_0917

För 67 år sedan, den 29 november, röstade FN för en delning av Brittiska Palestina i en judisk och en arabisk stat. Enkelt! Judarna sa ja. Araberna sa nej. Och de sa inte bara nej, Egypten, Jordanien, Syrien, Irak, Saudiarabien och Libanon startade ett förintelsekrig mot den nya staten Israel.

Araberna förlorade kriget och enligt FN flydde eller tvingades 700 000 araber fly i det krig som de själva startat. Samtidigt tvingades 850 000 judar att fly från arabvärlden.

Varför har världen nu, 67 år senare, helt glömt bort att judarna fördrevs medan araberna är föremål för en daglig debatt.

Skillnaden är att Tyskland tog hand om tyskarna, Israel och andra tog hand om judarna men araberna gjorde tvärtom, de tog sina egna som gisslan och satte dem i flyktingläger där de fortfarande efter flera generationer inte får bli fullvärdiga medborgare.

Araberna har sedan dess startat mängder med krig och de förlorar hela tiden men på 67 år har de inte lärt sig ett dugg…

17 thoughts on “Fördrivningen av tolv miljoner tyskar

 1. Ännu idag använder de ”korrekta godhjärtade” i Tyskland,dessa 12 miljoner som skäl,för att mottaga araber/niggrar och andra främmande, som nu stormar över deras gränser !
  Att någon av dessa hjärnlösa skulle begripa,att dessa 12 miljoner var tyskar från andra delar av landet,är att begära för mycket.
  Stor skuld till denna annektering hade en berusad Stalin,som drog en sträck över kartan för att visa var han tyckte framtida Tyskland skulle begränsas i öster.
  I samband med detta påstås,att han tog fel på Oder/Neisse och en flod längre in i Polen.Nåväl segermakterna har alltid rätt,och nu förlorade tyskarna bl.a. Schlesien som varit i Brandenburgarnas (Preussens) makt århundraden.Ryssarna lade beslag på Ostpreussen i ett av de skönaste hörnen av Östersjön !

 2. Det är lite intressant det där. Vi har ju även skapandet av Pakistan, som också var en del av det brittiska imperiet, precis som palestina, som genererade nästan 8 miljoner flyktingar när muslimerna bestämde sig för att de skulle ha ett eget land i norra indien. Nån som sett nån hinduisk och sikhisk motsvarighet till Palestiniernas socialbyrå UNWRA? Nån som sett en massa vänstertomtar kräva att alla de 8 miljonernas efterlevande i flera generationer ska få tillbaka sina egendomar i norra indien?

 3. Fördrivningen bland annat beslöts redan på Jaltakonferensen i februari 1945. Det öden som drabbade de besegrade tyskarna mellan 1944-1950 är bland de värsta brott som inträffat i historien och föga uppmärksammat. Men nu 70 år efteråt sipprar informationen som segrarmakterna har velat dölja fram. Finns en bok som heter ”Hellstorm, The death of Nazi Germany”:
  http://www.texemarrs.com/122014/hellstorm.htm

  ”Other losses” är en annan bok som beskriver Eisenhowers mord på drygt en miljon kapitulerade tyska soldater.

Kommentera