Skolpeng betalas inte ut till islamistiska skolor i Göteborg

ISLAM. Grundskolenämnden och har under dagen fattat beslutet att skolpengen inte ska betalas ut till tre skolor i Göteborg, det är ordförande Axel Darvik (L) som fattat beslut om att dra in skolpengen för Föreningen Framstegsskolan i Göteborg, tidigare Islamiska skolan. Det handlar om 13,8 miljoner kronor för de tre skolorna i två månader. – Det gäller med omedelbar verkan, säger Darvik, rapporterar Göteborgs-Posten bakom betalvägg.

Abdirizak Waberi var tidigare moderat riksdagsledamot och rektor på Römosseskolan. Foto: Riksdagen

Föreningen Framtidsskolan driver tre skolor: Römosseskolan i Gårdsten, Lilla Römosseskolan samt Römosseskolan Agnesberg. Beslutet fattades på tisdagen och gäller tills vidare med omedelbar verkan.

Skolpengen för de tre skolorna är 6,9 miljoner kronor per månad och de kommande två månaderna är det 13,8 miljoner som föreningen inte får. Enligt Axel Darvik finns det just nu oklarheter kring vem som är huvudman för skolorna samt att man är rädd att pengar ska hamna i fel händer. – Det finns risker att de går till ändamål de inte är till för.

Föreningens konto har frusits, vilket kan göras av Säkerhetspolisen, Finansinspektionen eller banken som kontot tillhör om det är oklart vem som egentligen är huvudmannen, de måste vara lämpliga enligt skollagen, det finns kriterier ägare och ledare måste uppfylla för att få lov att bedriva en skola, vilket är vad Skolinspektionen nu granskar.

I början av januari kom uppgiften att den dåvarande rektorn för Römosseskolan Abdirizak Waberi fått sparken från sitt arbete och polisanmälts. Parallellt med arbetet på skolan driver Waberi ett politiskt islamistparti i Somalia, med kopplingar till islamistiska Milli Göruz och Muslimska Brödraskapet.

Waberi själv påstod att han fortfarande var rektor och hade högt förtroende av både elever och personalen. Han tolererade inte at styrelsen hade sagt upp honom.

-Pettersson säger att det är bra att skolpengen dras in, frågan är vilka som gett islamisterna möjlighet att öppna skola i Sverige. Det är ingen som helst chans att de driver sina skolor efter svenska demokratiska regler, då skulle de inte vara muslimer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Skolpeng betalas inte ut till islamistiska skolor i Göteborg

 1. Om muslimska skolor skötte undervisningen skulle vi inte ha stenkastning, bränder, kniv och skjutmord i den omfattning vi har.
  Sossarna som är deras allierade gör att folket får betala deras röster med sina liv.
  Svenskar har ju benämningen dumma och därför är S fortfarande det största partiet.

 2. Gud va orättvist . I Landskrona får invandrareleverna 75 kr i timmen för Att läsa det de inte orkar läsa på ordinarie skoltid. Tror inte det är närvaroplikt, räcker nog med en anmälan för att kvittera ut lönen .

 3. Der är inte alls frågan, nu ännu ett steg framåt.
  Tillbaks till hur skolan var på 50 talet inga lediga lördagar och inga utlänningar som bestämde över skolan.

Kommentera