Moderat islamistrektor har fått sparken

BROTTSLIGHET. Den tidigare moderate riksdagsledamoten som även satt i Försvarsutskottet, islamisten Abdirizak Waberi, rektor på Römosseskolan som också är partiledare för ett islamistiskt parti i Somalia med kopplingar till Muslimska brödraskapet, har fått sparken, uppger Göteborgs-Posten, bakom betalvägg. Waberi har också polisanmälts av skolans styrelse som menar att han förskingrat pengar.

Sveriges dåvarande försvarsminister Karin Enström (m) och riksdagsledamot Abdirizak Waberi (m)
Foto: Hans Wessberg AB CC BY

Abdirizak Waberi är före detta moderat riksdagsledamot och satt 2010-2014 i riksdagen. I dag driver han den kritiserade Römosseskolan som mellan 2012-2019 har fått 370 miljoner kronor i framför allt skolpeng från svenska staten och Göteborgs kommun.

Parallellt med arbetet på skolan driver Waberi ett politiskt islamistparti i Somalia, med kopplingar till islamistiska Milli Göruz och Muslimska Brödraskapet.

Nu rapporterar GP att Abdirizak Waberi fått sparken från sitt arbete som rektor och att han polisanmälts. En anonym styrelsemedlem citeras i artikeln: – Vi har tyckt att han fungerat bra som rektor. Men när vi började misstänka att han försökte dölja ekonomiska avvikelser så gjorde vi en intern granskning. Nu har vi gjort så gott vi kan som huvudman och resten är upp till myndigheterna.

Polisens utredning har rubriceringen grovt bedrägeri och grov förskingring, i samband med att händelsen polisanmäldes i förra veckan fick Waberi sparken av skolans styrelse.

Enligt uppgifter till GP så har Abdirizak Waberi inte lämnat tillbaka vare sig nycklar eller bankomatkort och fortsätter att arbeta på skolan.

Waberi säger att han fortfarande är rektor och att han har förtroende av elever och personal och inte accepterar att styrelsen försöker säga upp honom.

Själva polisanmälan vill han inte kommentera. – Jag vill inte kommentera någonting om polisanmälan tills jag ser själva anmälan och kan ta ställning till det som står där. Men det jag kan säga är att det finns en grupp som tillhör den före detta styrelsen som vill ta över makten på Römosseskolan. De har inte blivit omvalda men accepterar inte det beslutet. Det här är deras sätt att smutskasta mig, det är ett personangrepp, säger han till GP.

-Pettersson säger att herr Waberi har varit en följetong på bloggen. För c:a tio år sedan mejlade jag honom och moderaternas kansli flera gånger och frågade två saker.

 1. Vilket eller vilka medborgarskap har Abdirizak Waberi?
 2. Var har Abdirizak Waberi sin lojalitet? Sverige, Somalia eller islam?

Anledning till den andra frågan var att Sverige hade soldater i Somalia och jag tyckte inte det var lämpligt med en somalisk islamist i Försvarsutskottet. Jag fick dock aldrig något svar från någon, trots påstötning.

Om Abdirizak Waberi på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Moderat islamistrektor har fått sparken

 1. Frågan är väl vilken dumskalle som släppte in denna potentiella slaktare, i första skedet.

  • Fredrik Reinfelt (eller någon i hans närhet). Göteborgsmoderaterna hade en duglig kvinna överst på sin lista till riksdagen, sedan kom order att hon skulle bort och ersättas av Abderisak Abderi!!!!! Mig veterligt kom han från ingenstans, möjligen var han redan med i Moderaterna, men inte mycket mer. Varför han skulle ha första platsen på Göteborgslistan och varför han sedan skulle in i Försvarsutskottet, det vete gudarna (men säkert en tanke av dem som ger order om landet Sverige). I riksdagen var han väl ingen höjdare, antalet motioner var litet och (jag har läst en) skriven på mycket dålig svenska.
   Den där mannen borde det forskas mer om och vilka kontakter han har, om vilka som står bakom honom och deras agenda!

 2. Själv tycker jag han verkar inte rumsren..en skitstövel som jag tror har andra syften.
  Helst tycker jag han skall utvisas..vi behöver inte såna indiver.
  Ponnsan
  AfS

  • Det finns kanske inte samma möjligheter att förskingra miljonbelopp där år efter år efter år

Kommentera