Stäng

Ny migrationslag klubbad i riksdagen

INVANDRING. Riksdagen har nu klubbat igenom en ny permanent migrationslagstiftning som bland innebär att tillfälliga uppehållstillstånd blir huvudregel, rapporterar SVT Nyheter. Regeringens förslag fick stöd av en knapp majoritet bestående av S, MP, C och V. Migrationsminister Morgan Johansson (S) beskriver det som en ”stor framgång”. – Det var inte så många som trodde för något år sedan att det skulle gå att lotsa en ny lagstiftning igenom, säger han i SVT:s direktsändning.

Så här illustrerade SVT:s propagandacentral ”flyktingbarnen” för några år sedan

Beslutet föregicks av en lång debatt i riksdagen. Från oppositionens sida menar man att lagändringarna inte minskar invandringen till Sverige i tillräckligt stor grad. SD, M och KD har tidigare sagt att man vill riva upp riksdagens beslut om de skulle få makten.

-Pettersson säger att följer Sverige FN:s flyktingkonvention och Dublin-förordning så blir det inga problem…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 reaktioner på “Ny migrationslag klubbad i riksdagen

 1. -Pettersson säger att följer Sverige FN:s flyktingkonvention och Dublin-förordning så blir det inga problem…
  Helt rätt men vissa svenska politiker vill ha problem

 2. I den lagen finns mycket över till godtyckliga tolkningar. Har förresten aldrig sett ensamkommande barn med gosedjur under armen. När ska det här landet vakna upp ur dessa ovärdiga sagodrömmar och ta ansvar för sina medborgare? Det blir ingen naturlig ordning så länge regeringspartierna så arrogant undviker folkviljan.

  1. Dessutom underlättar lagen för ökad bidragsturism vid ansökningar om anhöriginvandring. Vilka ska betala deras dagliga försörjning, Malmö kommun kanske? Jag tror regeringen straffar ut sig medvetet, ingen vet varför.

 3. OT, en statsvetare tror att Annie Lööf kan bli statsminister. Himmel och helv.. Aldrig! Jag fick nästan hicka då jag läste nyheten på Fria Tider.

 4. Migrationsminister Morgan Johansson (S) ”stora framgång” tilläggs:
  låt er inte luras av den nya migrationslagen.

  Regeringens ett års förhandlande i Migrationskommittén samtliga partier och mellan S och MP (som var oeniga om kommitténs förslag resultat)
  lyder.

  Det nya Migrationspaketet ersätter den tillfälliga lag som skapades efter flyktingkrisen 2015 och – en del – av den tillfälliga lagens innehåll permanentas.

  Tillfälliga uppehållstillstånds huvudregel.
  • 13 månader för alternativt skyddsbehövande och tre år för flyktingar.

  • Tillstånden ska efter en tid kunna förlängas eller omvandlas till permanenta uppehållstillstånd.

  • Vandels-prövning och försörjning krävs för att få ett permanent uppehållstillstånd.

  • Krav på språk och samhällskunskap – kan – senare komma att ställas.

  Permanent krav på försörjning för familjeåterförening har ett undantag.
  • Dem som ansöker inom tre månader – efter – att de fått uppehållstillstånd
  har inget krav på försörjning.

  Ny humanitär skyddsgrund kräver ömmande omständigheter för vuxna och särskilt ömmande omständigheter för barn och möjlighet att få förlängt uppehålls tillstånd
  • Om man som vuxen har en särskild anknytning till Sverige,
  eller anses etablerad på arbetsmarknaden
  eller studerar,
  eller har familjeband
  eller annan anpassning till det svenska samhället.

  Den nya lagen gäller från den 20 juli 2021.

 5. Fantastiskt med en avsatt statsminister o fälld regering. Borde man inte ha skjutit upp frågan. Men nu är det Sverige.

  1. Riksdagen är densamma så varför skjuta upp en fråga som diskuterats i åratal?

   Att lagen är dåligt är en annan sak.

   Särskilt ömmande skäl ska gälla för att få uppehållstillstånd. Det verkar specialbeställt för de ljugande afghanska männen.

   1. Njaaa. Jag står nog för att man inte ska ta upp sådana här frågor i den situation som Sverige är just nu. Skulle det bli omval med en så kallad politiskt språk konservativ högerregering. Då kan sådana här frågor få en helt annan majoritet. Eller ska man riva upp sådana specialbeställda för afganska män. Först ger man dom hopp. Sen tar man bort hoppet. Det blir skitkonstigt för dom o läskigt för oss. Terrordåd och mord. Man ska ha en rak linje i politik. Annars bygger man inte upp respekt hos dom som vill komma till Sverige. Det blir som nu. Bara kom hit lev på brott o svartjobb. Man får uppehållstillstånd senare. Dom ska veta att det blir inget senare utan det är bara att åka hem. Eller till ett land med lika bra bidrag o kravlöst som Sverige. Om det finns.
    Frågor som man har diskuterat länge finns ändå o viktigare frågor som att bygga Ostlänken. Det har man diskuterat sen 1987 eller vad det är. Det är en socialdemokratisk specialité. Det är därför dom måste bort. Nä man ska inte ta sådana här frågor i en regeringskris.

   2. Jag håller inte med om att Ostlänken är viktigare än invandringen och riksdagen måste kunna fatta beslut vad man än tycker om dem.

 6. När skall den ständigt ljugande röstboskaps-importören Morgan, börja rätta sig efter FN:s flykting-konvention ?

 7. Rädd@ Hur många tusen extra är du att beredd att betala för invandringen, utöver det du gör via skatten? Vad förväntar du dig av din insats?

 8. Ett valfläsk långt före ordinarie val, men det blir ändå en strid ström som vi inte kan sända tillbaka bara mer arbete ansökningar om förlängt UT skall göras.
  Nej, synd att C har en sådan ledare som med sina tal, förvillar de med bättre förstånd.

 9. Bra bränsle till extravalet . Vem fa’n vill rösta på någon som ger bort sitt eget land . Och dessutom betalar för det .

 10. Då har vi snart 800.000 som skall försörjas! STORT TACK till ALLAH ”goda” människor som inte tycker att skattepengarna skall gå tillbaka till dem som betalat in dem.

 11. Förresten Pettersson, tror du inte det räcker om kravet är egen försörjning?
  Då tror jag inte man behöver bry sig om någon Dublin eller FN.

 12. När man får se slaskan höy-larsen gråta krokodil tårar pga ett förslag, då vet man att det är ett bra förslag.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: