Patrisse Cullors: Black Lives Matter grundare avgår

MEDIA. Black Lives Matter medgrundare säger att hon avgår från grunden, men inte på grund av vad hon kallade högerförsök att misskreditera henne. Patrisse Cullors sa att fredagen skulle bli hennes sista dag vid stiftelsen, som hon har lett i nästan sex år.

Den 37-åriga aktivistens ekonomi granskades förra månaden efter det rapporterades att hon ägde fyra hem.

Black Lives Matter startade som en hashtag 2013 och har sedan dess blivit en global rörelse.

Läs mer på BBC…

-Pettersson tycker det är konstigt att de medier som hyllar BLM i Sverige inte tar upp att BLM-stiftelsen enligt egna uppgifter samlat in 90 miljoner dollar som motsvarar 750 miljoner kronor under förra årets protester efter mordet på George Floyd.

En av stiftelsens grundare, Patrisse Cullors, som själv kallar sig marxist och umgås med kommunister, har köpt ett nytt hem för 1,4 miljoner dollar (11,6 miljoner SEK) i ett helvitt område, Topanga Canyon, nära Malibu i Kalifornien och äger tre andra hem, inklusive en egen ranch i Georgia.

Kritiker, inkl. ett antal svarta aktivister har krävt en utredning om huruvida Khan-Cullors har använt organisationens medel för att berika sig själv. Att så skulle vara fallet tillbakavisas givetvis av BLM.

När Sovjetunionen fanns kallades det ”Ondskans imperium” ansvarig för många, många miljoner människors död. Den uppmärksamme kanske ser var BLM har hämtat sin logo…

TIDIGARE 2021-04-11. BLM tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra och lata svenska journalister blir lurade igen…

DUBBELMORAL. En av grundarna för Black Lives Matter, Patrisse Khan-Cullors, som säger sig kämpa för de svartas rättigheter, fängelsestraffets avskaffande, ersättning för de historiska smärtor och skador som orsakats av europeisk kolonistkolonialism, ekonomisk återställning, omfördelning av mark, politisk självbestämmande med mera har köpt en villa för drygt 1.4 miljoner dollar, c:a 12 miljoner svenska kronor, i ett bostadsområde, Topanga Canyon i Los Anngelse området.

I USA folkboksförs folk efter ras och vi ser att Patrisse Khan-Cullors inte gillar att bo med svarta människor. Topanga hade 2010 en befolkning på 8289 personer. Den rasmässiga sammansättningen i Topanga var 7.313 (88,2%) vita, 117 (1,4%) afroamerikaner , 35 (0,4%) indianer , 353 (4,3%) asiatiska , 3 (0,0 %) Pacific Islander , 125 (1,5%) från andra raser och 343 (4,1%) från två eller flera raser.

Länk

Black Lives Matter Patrisse Khan-Cullors

-Pettersson säger att kommunister är sig lika oavsett färg…

***

TIDIGARE 2020-06-20. Amerikas svarta och Sveriges journalister blir lurade igen…

Patrisse Khan-Cullors, Nicolas Maduro och Opal Tometi. Damerna är tillsammans med Alicia Garza grundare av Black lives matter.

Nicolas Maduro är kommunistisk diktator i Venezuela som sitter kvar vid makten tack vare militären. 

Grundarna av Black Lives Matter är kopplade till den venezuelanska diktaturen. Grundarna av rörelsen, Patrisse Cullors, Alicia Garza och Opal Tometi, har offentligt visat en lång koppling till socialismen och till Maduro personligen.

När internationella institutioner som Organisationen för amerikanska stater (OAS) och Europeiska unionen (EU) inte skickade representanter till Venezuelas val 2015 eftersom valen var bristfälliga så kallade Nicolas Maduro på sina vänner i Black lives matter för att övervaka valprocessen.

När oppositionen vann valet 2015 publicerade rörelsen ett manifest med titeln  Black Lives Matter i solidaritet med det venezuelanska folket . I manifestet kallar aktivisterna i BLM oppositionen i Venezuela för ”motrevolutionärer”, en benämning som gäller i kommunistiska enpartistater.

Läs mer på Panam Post…

-Pettersson säger att de som idag marscherar mot rasism och för socialrättvisa i USA och Europa, stödjer en kommunistisk diktator och polisförtryck i Venezuela samt förföljelse av oliktänkande och etniska minoriteter, det går alltså bra med rasism och polisbrutalitet när den är socialistiskt. BLM struntar i rasism och förtryck, de vill ha makt, kommunistisk makt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Patrisse Cullors: Black Lives Matter grundare avgår

 1. OT; Danmark låter invandrare stanna i Rwanda.
  Efter kontroll sänds de tillbaka, eller om de
  har giltiga skäl får de komma t Danmark.
  Danmark är ett land som inser allvaret m
  okontrollerad invandring. Sverige kommer
  givetvis att skrika i högan sky. Oacceptabelt
  säger Lövfen, miljarderna rinner ur riket.
  Starkt Danmark. Arma land

 2. Inta alls konstigt Hon har ju nu sitt på det torra
  Enkelt sätt att berika sig på

 3. Bättre fly än illa fäkta eller råttorna lämnar alltid ett sjunkande skepp.

Kommentera