Danmark betalar för migrantläger i Afrika

ÅTERVANDRING. Australien hade problem med båtflyktingar för flera år sedan och löste det på samma sätt som Danmark tänker göra nu. Den socialdemokratiska regeringen i Danmark har i flera år sagt att de inte accepterar att hela Afrika flyttar till Europa och om inte EU löser problemen tänker Danmark gå vidare själva. Nu har Danmark inlett förhandlingar med Rwanda i Afrika om att upprätta mottagningscenter för asylsökare utanför EU. Två avtal mellan länderna är redan vara klara meddelar danska TV2.

Danmarks utlännings- och integrationsminister Mattias Tesfaye (S) och biståndsminister Flemming Møller Mortensen (S) meddelar efter ett besök i Rwanda att man ämnar utlokalisera förvaret av asylsökare till det afrikanska landet i stället för att som hittills inhysa dem i mottagningscenter i Danmark.

Danmark har tidigare meddelat att man är besviken på EU:s migrationspolitik och har arbetat på att upprätta
migrantläger för asylsökare utanför Europa. Där ska de asylsökande bo medan deras asylansökningar prövas.

Den rwandiska regeringen är öppna för ett utvidgat samarbete med Danmark genom att ta emot asylsökare. Danmark lovar i sin tur att stödja Rwanda ekonomiskt och att hjälpa landet bekämpa människosmuggling och illegal invandring.

Avtalen uppges i första vändan gälla i tre år. Danmark har sedan tidigare ett avtal med Rwanda med ett återvandringsprogram för så kallade kvotflyktingar och stöd till landets migrantläger.

De danska socialdemokraterna har till skillnad från de svenska inställningen att man i största möjliga utsträckning ska hjälpa i konflikternas närområden, en politik som i riksdagen endast förs av Sverigedemokraterna.

Inför det senaste valet till Folketinget meddelade de danska Socialdemokraterna att man vill göra en grundläggande ändring av asylsystemet där merparten av hanteringen ska ske utanför landets gränser. S gick också till val på hårdare krav för den som vill stanna i Danmark.

-Pettersson säger att vill vi rädda Europa från att bli som Afrika och Mellanöstern så måste Sverige och resten av Europa följa efter Danmark…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Danmark betalar för migrantläger i Afrika

 1. Smart, danskarna har sedan länge insett
  verkligheten. De behöver bara titta över
  Sundet….De vill sin befolkning väl.
  Grattis till justa politiker. Arma land.

 2. Danmark betalar för att bli av med flyktingar och migranter.
  Sverige betalar för att få hit flyktingar och migranter.

 3. Ett utmärkt sätt att ”kyla ner intresset” för att begränsa invandringen för att åka till Danmark!
  Danskarna löser problemet. De har samma tråkiga erfarenheter som Sverige – men åtgärdar.

 4. Sådan noget ville have været helt umuligt i Nyrup Rasmussens og Jelveds tid. Nyrup Rasmussen sagde i 90’erne, til DF, ”stuerene bliver I aldrig”. Nu kan I se, der er forskel på ”fårskalle” ligesom der skridt for skridt kan opstå en forskel på socialdemokrater og socialdemokrater. I dag er vores socialdemokrater ligesom jeres Sverigedemokrater. Men jeg kan stadigvæk huske de beskidte og verbale lussinger fra Gøran Persson og Mona Salhin, som f.eks. på dette link: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/7ldoo8/nu-har-braket-natt-toppniva. Er de skvadderhoveder lige så selvgode nu om stunder? Jeg har det generelt godt med svenskere, da nogle af mine venner har sommerhus over there. Og jeg tager med dem en gang imellem. Men det er pisse kedeligt at jeres regering gør alt muligt, for at ødelægge jeres samfund. Og de er da ikke engang ved at vågne op endnu. Hvad er der i vejen med jeres socialdemokrater? Jeg synes også godt om Finland, og finnerne har været lige så fornuftige, men bare hele tiden. De fik meget at lære op gennem årene.

  • ”for at ødelægge jeres samfund” ???? Sverige är verkligen inte tomt och ödelagt. Dina vänner har ju sommarhus i Sverige typ. Eller är dom tomma i skallen?c

  • Mrs82
   Der er kun held tilbage, at du kan kommunikere med borger fra andre nordiske lande.
   Guest
   Eller på arabisk? Det ville bestemt gi’ dig dit livs orgasme!

 5. Regeringen Löfven uteslöt inte asylcenter utanför EU i slutet på juni 2018.

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2018/06/expressen_vi_mc3a5ste_fc3a5_stopp.png

  Men eftersom Socialdemokraterna låtit det lilla Miljöpartiet på 4% bestämma i dessa frågor i den svenska regeringen så har det inte blivit några asylcenter utanför EU.

  Läs mer på:

  https://petterssonsblogg.se/2018/06/28/statsminister-lofven-s-vi-maste-fa-stopp-pa-det-har/

  EU:s migrationskommissionär, svenska Ylva Johansson (S) sågade den danska regeringens förslag till ett nytt europeiskt asylsystem som ”orealistisk” och ”inte något vi borde fokusera på” och har ju givetvis också haft stor betydelse.

  Ylva Johansson (S), vill i stället fokusera på ”ett nytt migrationsavtal som kan accepteras av alla medlemsstater”. Tydligare avslag finns helt enkelt inte i ordböckerna för EU-diplomati.

  • Jag är tveksam till att sossarna vill göra något alls för att minska invandringen. Däremot kom jag ihåg ett förslag redan vid milleniumskiftet (ungefär) där EU skulle ha migrantläger utanför EU, tror det var på initiativ från britterna, medans den svenska regeringen var helt emot.

 6. Danska politiker tänker kristallklart medan svenska diton inte kan tänka en enda klar tanke.

 7. Danska politiker tänker kristallklart medan svenska diton inte kan tänka en enda klar tanke.

 8. Johansson tycker att Pettersson har rätt. Dock kan vi inte göra som Danmark. Vi ska göra en hel del till eftersom vi har ett sämre utgångsläge.

 9. Grympt generöst av Danmark att dela vinsten av mångkultur med Rwanda. Har mig veterligen bara tidigare gjorts av Israel, som tecknade avtal att skicka illegala invandrare från Afrikas horn till Rwanda. Den som kritiserar Israel för detta är i vanlig ordning antisemit.

Kommentera