Mördaren Stefan Davidsson funnen mördad

BROTTSLIGHET. I tingsrätten blev Stefan Davidsson frikänd och frisläppt. I dag dömde Göta Hovrätt Davidsson till 18 års mord på Lena Wesström, 43, men polisen kan inte överlämna Davidsson till Kriminalvården för avtjänande av straffet för han har funnits död och en man har gripits misstänkt för mord på den dömde mördaren.

Lena Wesström Stefan Davidsson. Bild: Privat

Hovrätten meddelade idag dom i målet som gäller mordet på Lena Wesström i Nya Hjärsta i Örebro. Till skillnad från tingsrätten kommer hovrätten fram till att den 47-årige, Stefan Davidsson, som sedan 2011 haft en relation med kvinnan, berövat henne livet.

Hovrätten finner det klarlagt att kvinnan haft en nära relation till gärningsmannen bl.a. eftersom gärn­ingsmannen känt till och använt hennes inloggnings­uppgifter efter mordet. Denna omständighet samt de DNA-spår som påträffats på kvinnan, i 47-åringens bostad och i hans sko talar mycket starkt för att 47-åringen har begått mordet. Till detta kommer att 47-åringen efter mordet bl.a. försökt att radera spår efter deras relation och dessutom planterat falska upp­gifter om blodföre­komst från kvinnan till vänner och bekanta.

Vid en sammantagen bedömning av den bevisning som lagts fram kommer hovrätten fram till att det är ställt utom rimligt tvivel att 47-åringen begått gärningen. Något utrymme att bedöma gärn­ingen som annat än mord finns inte.

Hovrätten bedömer att omständigheterna kring gärningen är mycket försvårande. Den mördade kvinnan har under delar av händelseförloppet stått helt försvarslös inför en ursinnig attack. Gärningsmannen har genom sitt agerande visat stor hänsynslöshet och agerat besinningslöst. Påföljden bestäms därför till fängelse 18 år. Hovrätten har även beslutat att 47-åringen ska häktas.

Eftersom 47-årige Stefan Davidsson friades i tingsrätten var han på fri fot när hovrättens dom meddelades idag och han har funnits död och en annan man har gripits misstänkt för mord.

Göta Hovrätt: Mål: B 1752-20

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Mördaren Stefan Davidsson funnen mördad

 1. Den nye rningsmannen måste rimligen ha poliseskort under samhällstjänsten. Något som på lång sikt är billigare för samhället istället för långa fängelsestraff.
  Morgans strategi är korta straff.för många dömda gör kriminalvården billigare

  Nu ska det visserligen byggas ett nytt jättefängelse på Skånes bästa jordbruksmark utanför Trelleborg.och det klagas högljutt.

  – Tycker det är för nära kontinenten och Malmö. Om det inte går att hyra platser hos de som har bättre, säkrare och metodriktiga fängelser i utlandet så är någon plats i Norrland mycket bättre. Kallt om vintern. Mygg på sommaren gör att dörrarna inte behöver låsas. Värdarna kan arbeta i veckoshift.så atr de inte ska känna sig isolerade i obygden.

 2. Tja, den nye mördaren hamnar väl inför samma tingsrätt som den förre och blir frikänd han också.

  • Nej, han kommer att bli hårt straffad. Makten avskyr när allmänheten tar lagen i egna händer.

 3. Någon som har ledsnat på den svenska rättvisan. Tyvärr blir det nog mer sådant här i framtiden. Man kan inte köra ner ett land hur mycket som helst. Till slut kommer naturlagarna fram. Människor tar lagen i egna händer. Sorgligt vad Reinfeldt o Löfven har ställt till med och politiserat rättvisa o polis. Slutar så här.

 4. Minns att det fanns en schlager från vänster-håll på 60-talet, (tror jag) där man sjöng, ”Sådan är kapitalismen”….
  Kom att tänka på denna när jag läste om hur rättsväsendet i Socialistiska Abzurdistan fungerar år 2021 !!
  Hur har f.d. idyllen Sverige,kunnat hamna i denna bedrövliga situation ?

 5. ja det är sånthär som kommer att hända …
  och den som är ansvarig är just löven och mentalt efterblivna regering. är det någon som inte förstår vad som hänt

  • Rättvisa skipades enligt gamla normer, vi får väl anamma dessa igen eftersom socialisterna har förstört vår moderna samhällsstruktur.
   Blodshämnd nästa.. Då kanske svenska barn inte benämns som faderslösa av nyadeln längre i alla fall!

Kommentera