Jakten på Ebba Busch


INRIKES. Polisen har i dag hållit förhör med kristdemokraternas ledare Ebba Busch och delgivit henne misstanke om grovt förtal för att hon på sociala medier har pekat ut en jurist som brottslig.

Ebba Busch Foto: Perzec licensed under CC BY 2.0

– Jag kommer nu att analysera förhöret och sedan ta ställning till handläggningen av den fortsatta utredningen. Jag vill inte föregå utredningen och kan därför inte kommentera vad som framkom i förhöret. Förundersökningen kan också behöva kompletteras med fler utredningsåtgärder innan den avslutas. När den är klar kommer jag att fatta beslut om att antingen väcka åtal eller lägga ned förundersökningen, säger överåklagare Anders Jakobsson vid Särskilda åklagarkammaren. Målnummer i Uppsala tingsrätt: B 1614–21.

Ebba Busch kom överens med 81-årige Esbjörn om att köpa dennes hus och erlade handpenning. Men Esbjörn ångrade sig och efter diverse turer mellan jurister och i pressen har tvisten hamnat i domstol och väntar på avgörande.

Ebba Busch har gett sin syn på bråket i ett inlägg på Facebook, där nämnde hon Esbjörns dåvarande ombud, juristen Johann Binninge, tidigare dömts för brott. Dock utan att nämna Binninges namn.

Johann Binninge blev sur och polisanmälde Busch för förtal och en förundersökning inleddes.

Binninge är redan förhörd och när åklagaren tittat på förhöret med Busch kan han ta ställning till om åtal ska väckas eller ej.

Nu är lagen skriven så att det inte spelar någon roll om det som sägs är sant eller inte utan om Johann Binninge lidit någon skada.

Jag tvivlar, Johann Binninge har tidigare offentligt berättat om sin dom. Han anser sig vara felaktigt dömd och har tillsammans med bland andra Billy Butt grundat en organisation vars syfte är att bilda opinion för ökad rättssäkerhet. Han har intervjuats i tidningar och hävdat att han utsatts för ett justitiemord. Skadan för Binninge kan inte vara stor eftersom uppgifterna redan är offentligt spridda av Johann Binninge själv.

-Pettersson är inte jurist men jag menar att åklagaren borde ägna sig åt annat, det går inte att rättsväsendet lägger tid på alla som känner sig förtalade av andra, men aktivistiska åklagare kanske tycker de har tid…

Ebba Busch ska inte behöva avgå om hon skulle dömas för grovt förtal. Hon konstaterade fakta, det är det ingen tvekan om. Johan Binninge har dömts för brott i domstol.

Pettersson skrev sanningen – döms att betala 10.000 kronor för förtal

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


24 responses to “Jakten på Ebba Busch

 • den fete

  ja det är något intressant här..man körde en liknade repa med Adaktuson där pressen faktiskt lyckades sänka KD..

  dett är samma sak någom bror son ville ärva någons egendom och då sälger säljer ägaren egendomen

  dett finns ingen substans i detta detta är den smutsigaste formen av politik och det troliga är att det är centern som ligger bakom och det beroende på en visselblåsare som nämt att det är e n pedofil som sitter här och håller någon form av håv..? och vi vet att Centerpartiet är det stora pedofil partiet .. och det är danska lätt att göra kopplinge mellan rödskrikans fullständiga haveri och Centerpartiet pedofiverksamheter

  Gilla

 • centurion

  Om nu sanningen är straffbar, måste det ju rimligtvis vara så beskaffat att ljuget är lagligt. Och hur snaskigt kan det då bli i såna fall…

  Gilla

 • Hajo

  Kan det vara ett försök att sänka KD inför
  valet?

  Häromdagen diskuterades C i SVT.
  Jag tror inte att man nämnde varken pedofiler eller andra sexövergrepp..

  Gilla

 • Björn Kåverud

  Uppenbarligen är sanningen åtalbar,
  får se om den är olaglig.
  Då har man ett perfekt orsak att t.ex. inte vittna.
  Man får inte säga sanningen.

  Gilla

 • Olof.p

  Om en spade är en spade måste en kriminell vara en kriminell. Det stormar i pk-medias ankdam.

  Gilla

 • Argus

  Enligt 4 kap. 8 § första stycket regeringsformen får ingen väcka talan mot den som utövar eller har utövat uppdrag som riksdagsledamot på grund av ledamotens yttranden eller gärningar under utövandet av uppdraget, utan att riksdagen har medgivit det genom beslut. Binninge har dessutom ingen juridisk skolning överhuvudtaget så han kan knappat betecknas som ”juridisk ombud”.

  Gilla

  • Niklas R

   Vem som helst kan kalla sig för jurist. Det är ingen skyddad titel. Däremot kan inte vem som helst kalla sig för advokat.

   Gilla

 • Niklas R

  Ska vi se här.
  Polischefen är politiskt tillsatt av statsministern.
  Riksåklagaren är politiskt tillsatt av statsministern.
  Åklagare som har några planer på en karriär inom ämbetet måste hålla sig väl med Partiet, speciellt om de vill bli chefer.
  Juristdomarna i domstolarna är politiskt tillsatta av statsministern.

  Så under dessa premisser, är det så konstigt att en oppositionsledare som har chansen att bli populär helt plötsligt befinner sig under utredning och snart åtal för en struntsak snart inpå ett riksdagsval.

  Gilla

 • ponnsan62

  Låt Ebba vara .det är en privatsak det handlar om..
  Ponnsan
  AfS

  Gillad av 2 personer

 • folksam2010

  detta är ju straffet för att Ebba klivit ur sandlådan och närmar sig SD som tänker på Sveriges Bästa inte som S sko sig själva stötta Ebba allt ni kan nu men rösta SD

  Gillad av 2 personer

 • folksam2010

  Att lägga krut på Ebba och Karl Hedin det har åklagare tid med sen går dom ut i media och klagar på resursbrist och Tomas Åberg tycks ju oxså få igenom sina anmälningar Kanske kan var en hint Tiil BRÅ varför vi ligger i topp på skjutningar och dödligt våld ägna resurserna på rätt saker för h…te

  Gillad av 1 person

 • Kristina von heland

  Det som hänt beror väl på att några avlägsna släktingar fick eld i baken när gubben skulle sälja?allt är förfallet med skrot gamla träd förfallet hus.
  De fick panik för om gubben säljer kan han sätta sprätt på pengarna. Dra till Thailand gå på krogen och leva loppan innan han kallnar.
  Därför kör de en rövare. Kaffe och kaka med gubben. Försöker omyndigförklara hittar en timadvokat. De kallas så de som tar usla fall och jobbar för sin taxa. Inte för klienten. Brännvinsadvokat förr.
  Stackars gubbe! Bli utsatt för detta på ålderns höst

  Gillad av 1 person

  • folksam2010

   Brännvinsadvokat brukade vi säga i fördäkringsbranschen en som bara förhalar och såljer timmar

   Gilla

   • folksam2010

    Försäkringsbranschen skall det stå kattrackarn vill ligga på tangentbordet därav mina stavfel ibland

    Gilla

 • Tony

  Brottslingar skall ha millimeterrättvisa, offer är det inte så noga
  med!
  Fjanten som anmält henne för förtal är faktiskt dömd för brott,
  sen har vi ju den rövslickande median som gärna blåser under
  denna icke historia för att hjälpa kompisarna i regimen!

  Gilla

 • grebom5

  Sverige har blivit de lättkränktas land, ingenting att undra på då andra kulturer tar över. De mest lättkränkta ökar dessutom stadigt i antal och de har inga hämningar vad gäller att kränka svenskar, vilket våra myndigheter blundar för.

  Gilla

  • Rädd

   Ja verkligen, de arbetslösa vill inte flytta. De tycker att vi andra skall betala deras hobby med jakt och fiske.
   Det finns jobb om man inte envisas med att bo i glesbygd.

   Gilla

 • Invandrare1957

  Allt har blivit politik i Sverige. Och den kränkta har alltid rätt. Så är det även med rättsväsendet offret har inga rättigheter utan brottslingen har alla fördelar. Titta på en våldtäkt. Det måste ju vara fruktansvärt hemskt att göra en våldtäktsanmälan. Veta att man ska bli mentalt våldtagen i en rättegång. Som antagligen för psyket är värre än själva våldtäkten. Sen se gärningsmannen få samhällstjänst. Som i princip är frivillig. Som sagt var hade Ebba Buch varit socialdemokrat. Då hade det låtit helt annorlunda. Men nu är hon motståndare till vänstern då har hon inga rättigheter utan är som en Sverigedemokrat. Hade hon varit Sverigedemokrat så hade hon blivit utesluten ur partiet för att hålla den vänsterdrivna media lugn. Ebba Buch måste förstå att hon har inget värde på grund av sina politiska åsikter.

  Gilla

 • G Nordström

  Tyvärr har hon en del verklighetsfrånvända i partiet som inte gör det lätt för henne.
  Poletten kommer nog heller inte trilla ner i rappet hos dessa.

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Jag tycker lite synd om Ebba…i politikens värld verkar hon vara lite naiv…inte tillräckligt för att få min röst, men kanske det finns andra som är naiva att rösta på hennes parti för att de tycker synd om henne… Ta lärdom av hennes misstag; prata inte om privata saker på nätet! (Och glöm inte att gå ut och njut av solen idag😊)

  Gilla

  • Invandrare1957

   Vänder kappan efter vinden direkt det blåser. Naiv kanske är rätta ordet. Stod hon för en rak linje. Så hade nog KD kunnat vara ett 15% parti. Faller som en Sten direkt hon vänder på kappan.

   Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Socialdemokraterna har nu hybris, då de förlorar röster var dag.
  👍👏🏻🍾🥂😁

  Detta är inofficiellt en påtryckning, för att Ebba nu värnar om Sverige och svenskarna samt om ANSVAR och FÖRSTÅND.
  Detta genom att samarbeta med SD mot IDIOTIN och mot LANDSFÖRRÄDERI.

  EBBA du är bra….du är varken pedofil-vänlig, våldtäkts-vänlig eller spottar svenskarna i ansiktet, och låter svenskarna lida av alla möjliga brott utförda av kulturberikare.

  EBBA…vifta nu INTE med homoflaggan 🏳️‍🌈, så är du riktigt bra.

  EBBA…du är tjusig också 🤗

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: