Nio av tio brottslingar går inte att utvisa, de vägrar covid-testa sig

BROTTSLIGHET. Gränspolisen slår nu larm om att nio av tio brottslingar som dömts till utvisning efter avtjänat fängelsestraff håller sig kvar i landet genom att vägra göra covidtest. Enligt polisens nationella operativa avdelning Noa så är det ungefär 90 procent av dom utvisningsdömda som vägrar, och då kan dom inte utvisas utan placeras istället på förvar, rapporterar Sveriges Radio.

Moderaterna föreslår nu att riksdagen ska kräva att lagen ändras så det blir möjligt att tvångstesta personer för att kunna verkställa avvisnings- och utvisningsbeslut, men justitieminister Morgan Johansson (S) sa nyligen att tvångstestning inte är något han är beredd att överväga.

-Pettersson säger att brottslingarna är dömda till utvisning och vi har en justitieminister som vägrar följa domstolarnas beslut. Varför sitter Morgan Johansson (S) kvar på sin post?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

35 thoughts on “Nio av tio brottslingar går inte att utvisa, de vägrar covid-testa sig

 1. En hel del skriver att dessa ska tvångstestas. Men det finns något som heter mänskliga rättigheter oavsett om man är kriminell eller ej. Det är deras kropp och vill de inte testas så ska de inte tvingas till det.
  Meeen… ut ska dem! De har fått en dom om utvisning. Då ska den genomföras. Vill de inte testas så får det bli deras hemlands problem.

  • Jenny, hur kan du hävda att kriminella ska åtnjuta mänskliga rättigheter ? Menar du att mördare, våldtäktsmän, drogsmuglare m.m. skall vara berättigade att behandlas varsamt ? Tvångstestning är ingen tortyr.

   • Synd att du är detaljstyrd och inte kan klara av att förstå innebörden av hela min kommentar… men jag kan utveckla det ytterliggare för dig; varför ska svenska skattebetalare betala för att två pers ska hålla fast en kriminell medan en tredje topsar denne? Helt onödig kostnad när de borde skickas dit de ska och vara det landets ansvar istället. Förstår du min ståndpunkt bättre nu?

 2. Herrejösses, inte kan vi ju tvångtesta grovt kriminella personer! Dom kan ju bli LEDSNA!!!!!!! Plus, det finns ju en stark och påhängande rädsla över att också det kunde uppfattas som rasism, vilket är den största orsaken till varför detta land idag är ett skämt.

 3. De som sitter inne skall vaccineras, vägrar de så förlängs straffet, eller ge dem det med våld för brottslingar skall inte ha medborgerliga rättigheter så länge de sitter inne.

 4. Det borde vara enkelt att ändra på det. Som vissa förslag här. Ordna en förvaring, som blir jobbigare att uthärda än att testa sig och utvisas.

 5. Sverige är nog det enda land på jorden där det går vägra
  utvisas med orden “jag vill inte åka har ifrån” ?

 6. Frankrike äger en trevlig ö utanför sydamerikas kust. Sverige kunde försöka hyra denna ö, där finns redan byggnader, nedgångna visserligen. Ett idealiskt förvar för dessa personer.

 7. Det är inget problem. Mer än för vänstersvenskar.
  Polarn och hans fru har köpt lägenhet i Thailand dit hon ska åka i höst. Då blir det troligen en skitdyrt karantän om det var fjorton dagar.
  Så det är bara att deportera dom till hemlandet och köpa dom en karantänsplats. Då kan dom i hemlandet planera om dom ska släppas fria eller åka i fängelse. Det är winwin. Billigare än svenskt fängelse. Och dom kan inte begå brott här. Varken fel på lagar eller möjligheter. Utan felet ligger hos svenskar och då blir det olösligt. Bara inte min dotter blir våldtagen då gör det inget. Grannens dotter förtjänade det. För hon umgicks med fel folk. Hur många av svenskarna tänker så. Så länge min mor inte blir rånad så gör det inget om hennes granne blir det. Gör inget heller. Felet är inte hos er som tänker så. Utan hos dom som har hjärntvättat folk i femtio år. Staten alltså. Vi jobbade utanför ett hus där det satt en tjej o rökte. Hon var lärare på högskola o 27 år gammal. Naiv o kul att prata med. Roliga med att vara lärare var att man kunde påverka eleverna att tänka rätt. Jag som hade fått för mig att lärarrollen var att skapa trygga självtänkande elever som ska bli trygga vuxna. Men vi har lyckats skapa vänstervridna idioter som inte ens vet om dom är man eller kvinna. Bara att dom ska arbeta. Och folkökningen sköter man med invandring. Fy fan vad bra vi är bäst i världen. Alla är vi sossar utan att vi vet om det till och med.

  • Jag kan inte se varför svenska skattebetalare ska lägga en krona på att karantänsätta folk som ska uvisas. Sådana kostnader är en fråga för hemlandet att hantera.

 8. Skrevs det inte om just detta för några månader sedan också?
  Någon som tror våra makthavarna kommer ändra lagar och regler så det går att utvisa?
  Jag förväntar mig inte att se någon sådan lagändring med nuvarande regim, räknar med att de inte vill ändra det.

 9. Fortsatt inlåsning på förvaret, och inga besök av kvinnliga präster med stora väskor …,.

 10. Eftersom Sverige är medlem i FN bör man rulla bollen vidare till FN. Att denna organisation köper en stor bit mark tex i Saharaöknen och låter alla svårplacerade “flyktingar” som flyktingar bo där och personal från denna organisation med hjälp av dessa personer bygger upp en infrastruktur och odla öknen till grönområde för ex föda.

  • Enligt Spetsbergentraktatet har undertecknade länder rätt att uppföra icke-militära anläggningar på Spetsbergen (Svalbard). Det är bara att börja bygga.

   • Utmärkt med Svalbard. Många länder vägrar att ta emot medborgare som inte återvänder frivilligt. En tids bosättning på Svalbard kan nog öka frivillighetsnivån hos dessa konstrande individer. Alternativt kan vi sätta upp ett eget reservat skyddat från mångkulturen där. Kylan och isbjörnarna kan man nog vänja sig vid om man bara får vara ifred.

 11. Det borde räcka med att hålla dem isolerade i några veckor. Har de inte avlidit av covid-19 är de garanterat friska (ej smittade eller har tillfrisknat).

 12. Självklart med tvångstestning för att kunna utvisa folk, allt annat är ju absurt. Dessutom måste man ta en översyn av hela utvisningsfrågan där det finns massor att göra. 1. Länder som vägrar ta emot sina egna medborgare skall mista svenskt bistånd. 2. Åklagare skall inte avgöra om utvisning skall krävas vid åtal utan det skall vara automatisk utvisning vid fällande dom vid ex två års fängelse. 3. För att komma tillrätta med kriminella ungdomsgäng bör samhället kunna ge ett ultimatum till föräldrarna att lösa problemet annars väntas indraget uppehållstillstånd och utvisning av hela familjen.

 13. Men jösses ! Finns det ingen auktoritet längre ? Är detta effekten av det feministiska genus-tramset ? Är det de kriminella som för befälet när uppdraget innebär utvisning av icke önskvärt drägg ? För i så fall krackelerar ju hela rätts-samhället i övrigt också, om denna flathet har bildat norm. Har staten redan kapitulerat ? Är det anarki som gäller fortsättningsvis ?

 14. Så, ta tempen och ge dem sedan ett papper som säger att de är friska därefter skicka hem dem med munkavel.

 15. I slapptaskarnas land kan dom begå vilka vidrigheter som
  helst utan att dom får något straff: Kan inte utvisas för att
  dom vägrar att covid-19 testa sig??????????????? Men
  det går väl att åstadkomma med tvång, till exempel kan väl
  2 av dom stöddiga poliser som brukar asa iväg gamla pensionärer
  när dom utövar sin rätt att demonstrera, hålla den som vägrar test
  och en tredje köra in testpinnen i käften på dem.

  Helt otroligt löjliga argument för att slippa utvisa dem?
  80000 saknar rätt att befinna sig här, av dem har 6 stycken
  utvisats. säga vad man vill, visst är våra myndigheter effektiva?

 16. Klart dom vill sitta i ”förvar” i Sverige. Hotellrum med full service, istället för slummen dom kommer till om dom utvisas.
  Sätt dom på ett äldreboende, så ska ni se att dom försvinner från Sverige fortare än kvickt.

 17. Morgan obstruerar med flit. Väl anpassade invandrare med jobb och barn rotade i samhället går alldeles utmärkt att utvisa. De tillhör ofta inte Morgans väljarbas eftersom de klarar sig själva. De behöver inga socialdemokratiska kärringar som håller de i handen och ser till att “rätt” valsedel hamnar i valurnan. På ett sätt tycker jag att det är skönt att valet inte är nu i höst, utan nästa. Inte för att jag önskar ännu fler offer på den skadliga politikens altare, utan för att ännu fler ska öppna ögonen. Det ger även den fula propaganda-maskinen mer tid, men hey, verkligheten blir svår att förneka.

 18. Och? Skicka dit de där de hör hemma. Vill det landet inte ta emot dem så får de väl göra vad de vill med dem? Så länge de inte stannar här och bekostar vårt samhälle ännu fler miljonbelopp…

 19. Men de går att INTERNERA på obestämd tid tills de utvandrar frivilligt.
  Sossarna har erfarenhet av interneringar sedan tidigare så det borde inte vara så svårt att genomföra.
  Tyvärr finns inte tillräckligt mycket stake i den svenska regeringen för att fatta några beslut över huvud taget, ja, förutom om afghanska lögnhalsar då förstås

 20. Vad tycker statsministern och justitieministern om det här? Det får vi väljare inte veta. Det överlåter man till av dem förhatliga alternativmedia utan statsbidrag att debattera.

 21. Typiskt Sverige, släpphänta m
  kriminella , stenhårda mot Svennebanan. Buset skrattar.
  Arma land.

 22. Vilket jävla trams, har du begått en brottslig handling så har du förlorat rätten att befinna dig här, typiskt såsse att värna om brottslingen istället för offren.
  Nej en fot i häcken och ut ur Sverige för evigt.

 23. Vet regering och riksdag om det här. En remiss om lagändring behövlig?
  Tag upp med dina folkvalda representanter. Media lär inte göra det.

  • Sune K!
   De första som skall veta detta är just de du nämner, om medborgarna skall göra deras jobb kan vi ju slopa både regering och riksdag.

Kommentera