Ingen koll och utan styrning i Oxelösund

INRIKES. Jag blir sannerligen så ….. trött och less på Sossarna.
✍️ Ingen koll och styrning på att det saknas avtal.
✍️ Och när avtal finns så glömmer att säga upp avtalen i tid
✍️ För ett antal år sedan så konsulterades en jurist och gick igenom drygt 500 avtal. 60 % var felskrivna. Minnet är kort.

Det kommer banne mig inte att bli någon ordning förrän det blir ett majoritetsskifte i Oxelösund, skriver oppostionspolitikern moderaten Dag Bergentoft på Facebook.

Restaurang Läget. Bild från Facebook/SN

Det går inte annat än hålla med när man läser om hur Oxelösunds styrs, som det verkar med total avsaknad av sund förnuft.

Nu visar det sig att kommunen saknar skriftligt hyresavtal med Charlie Stenberg vid restaurang Läget. ”Vi har haft ett samarbete” säger Pär Blom, projektledare på kommunala bostadsbolaget Kustbostäder. Det är Kustbostäder som upprättar avtal och hyr ut kommunens fastigheter, skriver Södermanlands Nyheter, tyvärr bakom betalvägg.

Oxelösunds kommun har erfarenhet av avtalslösa (till exempel asfaltsläggning) eller generösa avtal (förre hyresgästen av restaurang Läget) och nyligen riktade kommunens revisorer skarp kritik mot att det inte finns något avtal mellan kommunen och Kustbostäder om skötsel och drift av verksamhetsfastigheter, gator och småbåtshamnar.

Kritiken viftades bort av kommunalrådet Catharina Fredriksson (S) och samarbetspartnern Patrik Renfors (V).

Till hösten ska restaurang Läget på bilden ovan rivas och Oxelösunds kommun ska bygga nytt och rusta området för 20 miljoner trots att man vet att ingen krögare eller annan näring klarar av att betala den hyran som behövs om kommunens skattebetalare inte ska förlora pengar. Alltså måste hyran till en privat krog subventioneras.

Det finns privata förslag där kommunen kan tjäna en slant och slipper låna pengar med det är inte intressant anser S och V. Det är inte riktiga pengar S+V använder, det är bara skattepengar.

Järnvägsparken, fontänen är minst 90 år och parken ännu äldre. Foto Okänd

Att kommunen kör sitt eget race märks på bland annat järnvägsparken.  ”- Vår bild är att vi inte behöver skicka det på remiss till Sörmlands museum när vi gör den här typen av ändringar. Vi gör en uppfräschning av parken, vi gör inte om den, säger Oxelösunds kommuns gatuchef Johan Rubin som är en av dem som jobbar med förändringen av Järnvägsparken, enligt Södermanlands Nyheter.

Järnvägsparken efter ”Vi gör en uppfräschning av parken, vi gör inte om den” Nu har inte blommor med mera växt upp så det blir bättre,

Frågan är. Huset i bakgrunden är f.d. Folkets Hus, som numera är privatägt sedan dåvarande ägarna socialdemokraterna nekats mer bidrag och försatt Folkets Hus-föreningen i konkurs. När nuvarande ägare, min systerson Åke Holmström med familj köpte huset passade kommunen på att kulturskydda vänstra delen bygd 1956 och på hela fastigheten ska det detaljstyras in absurdum. Bloggen har skrivit om detta tidigare.

Omdaningen av Vivesta havsbad har från vår synvinkel gått till på ett mycket olyckligt sätt och med ett minst sagt tveksamt resultat. Vi har inte blivit tillfrågade varken nu i samband med kiosken eller förra året då omklädningsrummen revs. Dessa ärenden har inte heller gått via nämnden.

Det stämmer att varken omklädningsrum eller kioskbyggnaden är omnämnda i texten i vår inventering, eller lyfts fram särskilt i delen som talar om områdets kulturhistoriska värden. Men de finns likväl med på bild som exempel på representativa eller välbevarade hus inom området. Inventeringens mål var heller inte att peka ut samtliga värdefulla byggnader inom Oxelösund utan snarare beskriva och ge vägledning kring de olika områdenas karaktär. Alla enskilda byggnader är därför potentiellt viktiga pusselbitar för förståelsen av kommunens bebyggelseutveckling, skriver Södermanlands museum.

Vivesta havsbad.

Nu till saken, att lagar och regler inte gäller lika för alla är helt klart. Alla fasigheter och fastighetsägare i Oxelösund behandlas inte lika.

-Pettersson undrar om politikerna har gett tjänstemännen fria händer att göra som de vill eller om politikerna inte klarar av att styra kommunchefen eller om det beror på inkompetens hos några eller alla…fel kan det bli men det borde inte bli det hela tiden och nu har jag ändå inte tagit upp, det får bli en annan gång…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Ingen koll och utan styrning i Oxelösund

  1. Det låter ungefär som i bromölla kommun. Där är de inte heller kloka. Sparbankshallen tror jag bygget sen döptes till…hyran subventioneras och skatten höjdes i kommunen så sent som i jan2021. För skattebetalarna ska givetvis betala sozzarnas idioti. De hade faktiskt en röstning innan bygget där det blev 50.1 för och 49.9 emot…men då ljög ju oxå sozzarna för kommuninvånarna om hur bra det skulle bli med den där hallen som kostade från början 75miljoner att bygga…. jag hade hoppats att bromölla var den enda kommunen, men tydligen inte…

  2. Belägg för att han är kriminell?
    Eller är det bara svammel från vänsterpack som vanligt

  3. Bara att konstatera att dagens sossar och kommunister klarar inte av att sköta någonting längre.
    Ser fram emot regeringsskiftet .

Kommentera