Sverige befinner sig i krig och det är politiker och journalister som bär ansvaret

BROTTSLIGHET/TERRORISM. Sverige befinner sig i krig och det är politikerna och journalister som bär ansvaret. I natt anlades ett 20-tal bränder i Eskilstuna och polishuset angreps. Det är terrorism. Tre kriminella män anhölls natten till måndagen, de är misstänkta för försök till grov skadegörelse och har en koppling till en grovt kriminell person som nyligen greps och häktades för mordförsök.

Här, på Thorsgatan i Oxelösund växte Pettersson upp med föräldrar och fyra syskon i en liten lägenhet. Sju personer levde på farsans industriarbetarlön. Och vi hade det inte sämst. Vid den här tiden fanns det fortfarande utedass kvar på en del håll, vårt hus var dock nybyggt.

Från 2:a världskriget till 1985/90 antändes förmodligen inte en enda bil i landet med flit, kanske det skedde ett och annat försäkringsbedrägeri men de var inte många. Det vi fått med den dysfunktionella utomeuropeiska invandringen är nya sorters grov kriminalitet.

När sociologer och andra försöker förklara brotten med fattigdom och trångboddhet vet dom inte vad de talar om. Ingen av dessa brottslingar svälter eller saknar tillgång till rent vatten. De har kläder, tak över huvudet och de har erbjudits kostnadsfri skolgång. De bor inte i några fallfärdiga hus. Alla dessa galningar har troligen haft högre standard i sina hem än alla hundratusentalsbarn som föddes efter kriget och växte upp på 1950 och 1960-talen.

-Petterssons föräldrar flyttade till Oxelösund 1959, farsan hade blivit arbetslös och järnverket behövde folk. Morsan var hemmafru och fem syskon i en lägenhet som kallades 2,5, alltså en väldigt liten trerummare. Sju personer på en arbetarlön var inget lyxliv, men ingen av oss blev kriminella om man räknar bort mina turnéer i villakvarteren för att palla äpplen.

Vi lärde oss att respektera andra människor, sköta oss i skolan och vara flitiga samt hålla oss hela och rena. Det kallas uppfostran och denna saknas för tusentals flickor och pojkar i hemmen idag. Det handlar inte om pengar eller var man råkar vara född i världen. Det har ingenting med politik eller ideologi att göra. Det handlar om etik, moral och samvaron mellan människa och människa.

Jag vet inte vad de anhållna för nattens terrorism heter men jag misstänker att pojkarna som anhållits heter Ali, Mohamed, Abdullahi, Ahmed, Jama, Mhamad, Abdi, Alkarraf, Bessam, Ibrahim, Mustafa, Mulugeta, Abdelkarim, Yohanes, Hedayat, Salahedin, Mohammadi, Morteza, Aziz, Rahmati, Azim, Rustam och Rafi. Det är inga fördomar utan erfarenhet.

Politiker och journalisterna är huvudansvariga för situationen i Sverige idag, det går inte att skylla för mycket på väljarna när de vilseleds med felaktig information. Bortförklaringarnas tid borde vara förbi…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

42 thoughts on “Sverige befinner sig i krig och det är politiker och journalister som bär ansvaret

 1. Sen det som hände i Farsta Centrum tidigt igår morse, man kör med bil in i diverse inrättningar, lejon betongblocken faller som käglor, polishuset porten och till soc som har samma ingång är totalt demolerad, även ingången till tunnelbanan demolerad, hela 14 olika platser har man kört in i med bil där, märkligt att det inte skrevs mer om denna händelse i pressen
  Farsta C, glas splitter överallt, ser ut nästan som krigshärjat på en del ställen.
  Verkar vara även här någon grovt kriminell, möjlig terrorperson
  Tur att ingen kom ivägen för denna

  • Anna,
   jag tror det är så som du hintar, egentligen inte alls märkligt att det inte skrivs om det i pressen ang Farsta.

   Inget dåligt händer här..typ. (S)verige är så bra. Och smäller det från gatan skruvar även vissa (S)venssons bara upp volymen på Tv4:as Let’s Dance.

   Det lär ackumuleras och bli en stor smäll innan de igen kommer säga. -Vi (s)åg det inte komma…

   (S)= sossar som varken hör eller ser tillika deras medlöpare med vilken kulör som helst.

 2. Blev väldigt förvånad att Jansson som är S kommunalråd i Eskilstuna tala klarspråk i SR vilka dessa terrorister är. Alltså unga män med utländskt ursprung boende i ghetton och där tvekade inte Jansson ett dugg. Undrar när Aftonbladet skall protestera mot rasistfascistnazistern Jansson.

 3. Ja, tiotusentals ungar hade på det
  sättet. Dagens trams om trångboddhet,
  för få ungdomsgårdar etc, bara undanflykter. Jag glad/stolt m en sådan
  barndom. Arma land

 4. Först skall dessa tre ha lite däng. Sedan skall de rannsakas.

  Kommer ni håg ”övervåldet” som två polismän sades utöva i Rinkeby förra veckan. Det fanns även en mobilvideo som visade händelsen. Polismännen togs ur tjänst.
  Detta slogs upp i MSM och kablades ut, tror även Pettersson hade en notis om detta. MSM har blivit tvärtyst om detta. Vet ni varför?

  Jo, det visade sig att ”han på marken” hade ett vapen av något slag, som han vägrade släppa. Tydligen ett farligt vapen.

  Men MSM släppte snabbt, tyvärr så meddelar inte MSM om sakförhållandet, vilket medför att det nog går omkring människor som tror att detta var övervåld från polismännen.

  Så nu vet i alla fall ni hur det förhåller sig.

 5. Det pågår mer eller mindre ett inbördeskrig. I det nya Sverige är skottlossningar, explosioner, bilbränder, bilar som exploderar, entrè till flerbostadshus som exploderar och attacker mot myndigheter vardag. Jag minns själv när polishuset i Södertälje besköts med automatvapen år 2005. Då var det krigsrubriker i tidningen. Numera så hamnar en skottlossning, mord och diverse explosioner som notis. Jag hade en bra granne som flyttade ifrån området när hennes barn som då var under tio kunde höra skillnad pistol och revolverskott. Grannen efter valde flytta efter en månad. Någon hade slängt in en banger i trapphuset. Våra politiker vill ha det så här. Dem bryr sig inte. Hade politiker på allvar tagit till sig i vårt land så hade situationen varit annorlunda
  . Vi behöver en stram restriktiv och ansvarsfull migrationspolitik. Begår man även samhällsfsrliga brott så bör medborgarskapet i framtiden kunna dra tillbaka. Afs2022

 6. I morse fick jag en riktig chock när jag läste orden ” Sverige befinner sig i krig” vem krigar vi mot????? regeringen eller invandringen ????????

 7. Fel analys. Befolkningen tillsätter politiker i val. Befolkningen konsumerar journalisters arbete. Både alternativa politiker och alternativ journalistik erbjuds numera. Men befolkningen föredrar sittande politiker och etablerad journalistik. Befolkningen är inte frisk. De politiker och de journalister den väljer blir inte bättre.

  • Skitprat, valmyndigheten justerar % så det passar Löfven någon % tas från SD till MP så Stefan sitter lugnt.

  • Svenska gräsrötter har inget som helst inflytande över vilka personer som tillåts kandidera för en riksdagsplats. Bara partier tillåts i praktiken utse SINA kandidater. Och om någon ny folkets man/kvinna dyker upp i ett parti så trixas de till att sättas på ”ovalbar” plats i listan.
   Hela svenska konstitutionen måste revideras för att kasta ut de antidemokrater som nu styr. De viktigaste komponenterna är EN lista oavsett partier, där kandidaterna INTE har partimärken till valen för Riksdag, kommun, region, vilken må utses av partier OCH på privata initiativ. Det skall finnas krav för att kandidera till Riksdagen, t ex 10 års arbetslivserfarenhet i lönearbeten, där studier, organisationsarbeten, partiarbetande etc exkluderas. Vid 50 års ålder inga särskilda krav än livserfarenhet, dock måste kandidaten vara ostraffad. Tjänstemanna-ansvar återinförs och övervakas med en författningsdomstol med egna utrednings resp gripande resurser. Politisk övervakning av en kommitté ur Riksdagens opposition. Generaldirektörer och överdirektörer får inte inneha ”partibok” när de kandiderar – alla sådana tjänster skall UTANNONSERAS offentligt. Domare och åklagare tillsätts på sätt som i USA, d v s offentlig kandidering, samt ett bindande val där det svaras ja/Nej. HD skall inte tillsättas ur juriskklassen, utan alla kandidater skall utses för sin allmänna oförvitlighet och neutralitét. Författningsdomstolen skall revidera landets domar, så att vrängningar av lagar återtas och att tillämpningar sker enligt ”likhet inför lag”, resp vad Riksdagen ursprungligen avsåg med lagen, och därför förelägga HD förslag om lagändringar, ändrad tillämpning.!

 8. Om det nu är så bra med mångkulturen varför bor inga politiker/journalister eller annat pk-pack i ett mångkulturellt bostadsområde. En jäkligt relevant fråga faktiskt.

 9. En dag i våras var jag på skjutbanan o sköt lerduvor,när 2 icke skidåkare kom dit o skulle göra samma sak. Miss efter miss så jag sa till dem att kasta sten istället för det kan ni ju. Jägare som jag är så undrar jag hur dessa har fått licens vilket de hade.

 10. Så rätt Petersson själv kom jag hit – 58 .
  Det var tufft att vara finne
  Skallmätar principen låg fast i god sossestil.
  I plugget fick man stryck varje rast
  Och farsan jobbade med ett slavkontrakt
  innebar att så länge han var anställd
  Fick vi bo i ett rivningshus.
  Asea hette företaget på den tiden hade dom
  Vastikan som varumärke.
  Du Petterson vet nog Allt om detta.
  Och många med dig.

  • ASEAS svastika hade ingetmed nazism och göra. Den var tecknet för kraftverk. Finska flygvapnet använde också svastikan och inte där heller hade den med Hitler och göra.
   Jag visste inte att ASEA höll sig med slavar.

   • Var går gränsen för slavar. Fanns en gubbe på sågen som hette Nordin. På den tiden gick man inte till banken när man skulle köpa hus. Utan Nordin fick lån genom sågen. Sen gick det ett antal år. Så fick han knappt någon löneförhöjning så han gick in till chefen. Och frågade varför chefen tittade på Nordin och sa Nordin kan ju lösa in huslånen så kan vi diskuterar löneförhöjning sen. En sann historia från farsan. Kommer ihåg som barn då fick dom lönen i ett brunt kuvert. I kontanter. Sen gick dom utanför sågverksgrindarna och betalade fackföreningsavgiften. Arbetarbostäderna var vedspis och kallvatten i kran. Och toalett i källaren som såg ut som fan. Ett badrum på kanske 35-45 lägenheter. Ingen som eldade bilar utan det var en himla sammanhållning.

   • Du har nog inte läst färdigt mitt inlägg som var ett svar till Invandrare 1957. Min sista mening var en fråga ställd till honom, p..g.a hans påstående om ASEA:s slavkontrakt.
    Det var ju inte jag som påstod det.
    Dåligt betalt är vi väl många som fått i landet Sverige trots hög utbildning och gediget kunnande.
    Sen det här med hakkorset. Skribenten måste alltså varit anställd på ASEA innan 1933.

  • Hjonet.med hornet!
   Tillåt mig tvivla på att det 1958 skulle ha varit den gamla logotypen, ty redan ”Den 27/5 1933 utfärdades ett direktionsmeddelande att användningen av hakkorset omedelbart skulle upphöra.”
   Att ni bodde i ett rivningshus tvivlar jag också på, förmodligen sviktar ditt minne något och bodde ni omodernt så kan jag glädja dig med att det gjorde i så fall även vissa svenskar det.
   Det man inte dör av, härdar en!

 11. Det är så sant, fattigdom eller pover uppväxt blir inte kriminalitet för de flesta.
  Nu handlar det om olika kulturer, gener (dålig impulskontroll) och adhd genom migration till nytt klimat.
  Det här är importerat. Politikernas nya Sverige.

  *Jag tänkte på en annan sak. Angående att myndigheter därför kommer införa mer kontroll o propaganda mot alla dem som sköter sig (jo faktiskt) parat nu med pandemin o gröna pass bl a.
  Finns det flera av er här som vaccinerats och kan fästa en magnet på stället, som sitter kvar? Jag provade på syrran. Den satt kvar. Vad jag ska dra för slutsats? Inte en aning..*

 12. Se vad Pettersson skriver, det var Sverige av igår han berättar om det var vardagen för de flesta. Fattig men ärlig kunde vara beskrivningen på många, ändå blev bara ett fåtal kriminella.
  Pengar har inte ett dugg att göra med om du blir ärlig eller kriminell, men uppfostran och människosyn, alltså kulturen och kristendomen som bas, med eller utan Gud.

  Vår ungdom lär av föräldrarna och omgivningen, vi fick lära oss vilka vi skulle ta extra hänsyn till, våra äldre och kvinnorna. Att våldta det var tabu.
  Att bli känd som våldtäktsman var mycket skamligare än att vara tjuv, och att stjäla gjorde bara mycket dålig människa.

  Att samarbeta för sin egen och samhällets framgång var vad vi lärde oss samt att ingenting är gratis endera kostar det pengar eller slit och svett.
  Bliv din egen lyckas smed, hette det också.
  Hur många i min generation som läst för att förbättra sitt kunnande under kvällar att arbeta från 7 till 5 på vardagar vet jag ej men det var folk som sedan blev en förtjänst för samhället, och du Steffe vi kostade inte samhället en djädrans massa pengar.

 13. Ja inte var det Stefan Olle eller Kalle. Babbeungdomarna ihop med deras familjer bör bli direktutvisade till respektive shitholecountry. Tacken vi får för att husera dom är ett hån mot oss skattebetalare.

 14. Det här är ett klassiskt sätt för MENAfolk att agera på. Se reportage ifrån mellanöstern med stenkastande snorungar som väller fram i grupp för att protestera mot den senaste orättvisan. Sverige är så förstört att det går inte att reparera med mindre än att våra politiker byts ut och denna folkgrupp skickas hem. Så länge vi har väljare som inte förstår detta så går landet obevekligen mot en katastrof.

 15. Vad är sossarnas ursäkt till de 20 bilägare som fått sin egendom förstörd och alla andra problem som det innebär för en privatperson när de blir av med sin bil och kanske inte kan ta sig till jobbet.
  Att bilen stod på fel ställe vid fel tidpunkt?

 16. Tror både politiker och journalister är mycket medvetna att dom
  bär skuld för det som växer fram här. Dom har blivit lovade stora
  summor från globallistmaffian om dom kan få Islam till att ta över
  landet, och dom skiter fullständigt i hur det går för befolkningen.
  Det är bara att hoppas på att det även kommer att slå hårt på
  dem själva på ett eller annat sätt!

  • Inget kommer att ändras så länge dom ansvariga inte själva drabbas av det som dom skapat, men vänta tills den dagen då dom ansvariga själva drabbas hårt av det som övriga folket i Sverige lever i ja då kommer förändringens tid att dominera.

 17. Förlåt, men jag är lite korkad ibland. Om folk har det väldigt fattigt och stjäl mat eller kläder kan man ha viss förståelse för det även om det är kriminellt. Varför skulle relativ fattigdom eller trångboddhet göra att folk bränner sina grannars bilar? Blir man mindre fattig eller mindre trångbodd av det?

 18. Såg på dokumentären om IS krigarnas barn. Det behövs inte mycket till innan dessa växer upp och försöker skaffa ett nytt kalifat. Det kan mycket väl bli i Sverige. Den naivitet som styr svensk migrations politik är ett hasardspel, vi har två fiender våra politiker och extrema muslimer. EU måste stänga gränserna och ta koll över vem som kommer in.

  • Tandvärk, en dålig frisyr, någon råkade slå in sin grannes huvud med en sten, lågbegåvad… mm ger ju omedelbart PUT.. Varför skulle mördare ifrån IS vara undantag?

 19. Ja, har man tagit hit denna skit som nu tillåts härja runt om i landet, då får man fan ta hand om det också. Så här går det om man inte uppfostrar apor, förklaringen är inte svårare än så.

  Grattis Sverige och tack än en gång för att ni valde Sverige…. 🙄

 20. Det konstiga är väl att ca 80% svenskar vill att städer och även att hela vårt fosterland skall våldtas och brinna upp, varför?

 21. Troligen redan frisläppta. Polisen och rättsväsendet har inte de muskler som behövs för att förhindra att Mellan Östern introduceras även i Sverige.

  Lyckliga MP.

Kommentera