400 illegala migranter simmade till Ceuta och det kommer fler

INVANDRING. Omkring 400 illegala migranter har simmat från Marocko till den närliggande spanska exklaven Ceuta, där de tagits om hand av myndigheter. De flesta är unga män men bland simmarna fanns också några kvinnor och barn, enligt en talesperson för Spaniens regeringsdelegation. Vissa använde sig av uppblåsbara ringar medan andra tog hjälp av gummiflottar. – Det var lågvatten och på vissa ställen gick det nästan att gå, säger talespersonen.

Den sista helgen i april tog sig omkring hundra migranter till Ceuta genom att simma i grupper om 20–30 personer, sedan har det fortsatt att komma fler och fler. Spanien och Marocko står för närvarande inte på god fot med varandra så Marocko bryr sig inte så mycket om migranterna. De flesta deporteras tillbaka till Marocko.

De spanska exklaverna Ceuta och Melilla utgör EU:s enda landgräns mot Afrika. Det gör att många migranter försöker ta sig dit i hopp om en bättre framtid i Europa. Vissa simmar medan andra försöker klättra över de stängsel som har rests längs med gränsen mot Marocko.

-Pettersson säger att i Afrika bor det drygt en miljard människor i 55 länder. Kontinenten är oerhört rik och kan lätt försörja sin befolkning med kloka politiker. Europa klarar inte det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “400 illegala migranter simmade till Ceuta och det kommer fler

  1. Så länge moroten finns kvar så kommer människor från fattiga länder att göra allt för att sätta sin fot på europeisk mark.

    Felet ligger inte hos dessa människor utan i den orimliga asylpolitiken. Ingen naturlag tvingar oss att behålla asylrätten.

  2. Har de orkat simma till europa, borde de orka odla en jordlott för att försörja sig och sin familj i afrika oxå…

  3. Snart boende i ett ”utsatt område” nära dig. Grattis svenskar till nya pensionsräddare och kulturberikare.

Kommentera