400 illegala migranter simmade till Ceuta och det kommer fler


INVANDRING. Omkring 400 illegala migranter har simmat från Marocko till den närliggande spanska exklaven Ceuta, där de tagits om hand av myndigheter. De flesta är unga män men bland simmarna fanns också några kvinnor och barn, enligt en talesperson för Spaniens regeringsdelegation. Vissa använde sig av uppblåsbara ringar medan andra tog hjälp av gummiflottar. – Det var lågvatten och på vissa ställen gick det nästan att gå, säger talespersonen.

Den sista helgen i april tog sig omkring hundra migranter till Ceuta genom att simma i grupper om 20–30 personer, sedan har det fortsatt att komma fler och fler. Spanien och Marocko står för närvarande inte på god fot med varandra så Marocko bryr sig inte så mycket om migranterna. De flesta deporteras tillbaka till Marocko.

De spanska exklaverna Ceuta och Melilla utgör EU:s enda landgräns mot Afrika. Det gör att många migranter försöker ta sig dit i hopp om en bättre framtid i Europa. Vissa simmar medan andra försöker klättra över de stängsel som har rests längs med gränsen mot Marocko.

-Pettersson säger att i Afrika bor det drygt en miljard människor i 55 länder. Kontinenten är oerhört rik och kan lätt försörja sin befolkning med kloka politiker. Europa klarar inte det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “400 illegala migranter simmade till Ceuta och det kommer fler

 • Basse Bengroth

  Så länge moroten finns kvar så kommer människor från fattiga länder att göra allt för att sätta sin fot på europeisk mark.

  Felet ligger inte hos dessa människor utan i den orimliga asylpolitiken. Ingen naturlag tvingar oss att behålla asylrätten.

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Har de orkat simma till europa, borde de orka odla en jordlott för att försörja sig och sin familj i afrika oxå…

  Gilla

 • Nils Dacke

  Snart boende i ett ”utsatt område” nära dig. Grattis svenskar till nya pensionsräddare och kulturberikare.

  Gilla

 • Kungen

  Har dom simmat dit kan dom simma tillbaka

  Gilla

 • Rädd

  Tuffa människor, men till ingen nytta.

  Gilla

 • hllviken

  Där är *det naturliga urvalet* som avgör vilka som tar sig till Europa.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: