Var står polisen?

Katerina Janouch ställer frågan. Står den svenska polisen på det svenska folkets sida?

Mitt svar är ja och polisen gör mycket som är bra utefter de resurser man befogar över. Fast visst finns det tillfällen när man undrar över vem som egentligen sätter agendan när polisen gör sina val. Ett av dessa tillfällen tar Janouch upp på sin blogg.

Den senaste veckan har palestinier och supportrar till dem uttryckt sitt hat mot Israel på svenska gator och torg. Förutom att de skanderat allahu akbar och nonchalerat pågående restriktioner, så har man stört trafiken, bränt israeliska flaggor, hetsat mot folkgrupp och många gånger uppträtt aggressivt och hatiskt.

Polisen har varit ganska passiva och t.o.m. vid tillfällen uttryckt sin medkänsla för demonstranterna.

Annat har det varit de senaste veckorna när folk demonstrerat mot coronarestriktionerna och till stöd för Israel. Som Janouch skriver: 

”Bilder av hur flera stora svenska poliser släpar iväg en liten gråhårig tant för att trycka in henne i en piketbuss är fastetsade på näthinnan. Två poliser mot en farbror som utropat “Israel!”

Jag skriver det än en gång. Polisen gör ofta ett bra jobb utefter de resurser man befogar över, men visst finns det tillfällen när man tvingas fundera över deras agenda och vem som egentligen är dirigenten i fråga.

Katerina Janouch

11 thoughts on “Var står polisen?

 1. Många poliser är frustrerade över att dom inte får använda tuffare tag. Polisen är styrda av idioter till chefer som inte vågar låta polisen ingripa på rätt sätt. De är bakbundna helt enkelt. Byt ut kärringarna och tillsätt riktiga chefer så blir det stor förbättring garanterat.

 2. De nya genuspoliserna är en del av islamiseringen.

  Sedan har vi de poliser som rekryterats in i ”hemliga” grupper, som kallas ut för att trakassera svenska gräsrötter, som bl a tror att yttrandefrihet fortfarande råder inom Sverige (och EU). I dessa grupperingar finns även kopplade förundersökningsledare och speciella åklagare, misstänkt rekryterade ur vänsterextrema HILDA, RUBEN,IDA resp Legal Lady. Dessa grupperingar är ett krav från EU och ger sken av att vara EU verktyg för kontroll av obekväma medborgare (som svenska staten inte får lägga sig i).

  S/MP/C disponerar alltså kopior av alla Hitlers tvångsmedel numera och tvekar inte att använda dem mot gräsrötterna.

 3. Tyvärr kommer det bara att bli värre nu när de ”nya” även infiltrerar rättsväsendet. Klan och etnicitet kommer att väga mycket tyngre än lag och rättvisa.

  Tack Alliansen och även S+MP!

 4. När jag gjort något dumt så är de snabba, men när jag behöver hjälp så får jag i bästa fall:
  ”Vi ser mycket allvarligt på de inträffade, men tyvärr är utredningen nedlagt p.g.a. bristande spaningsuppslag. Jag kan ge många personliga exempel, men avstår ifrån det på grund av olycksrisken.
  Så, NEJ. Jag anser inte att polisen är på svenskarnas sida, i alla fall inte vanligt folk och av mig får de ingen hjälp så länge de styrs direkt av regeringen

 5. Poliserna i ledet gör som polisledningen ger order om, polisledningen i sin tur ….

 6. Polisen gör så gott dem kan utifrån de resurser de har. Problemet är lagstiftningen som gör att man inte kommer till rätta med grund problematiken, det vill säga migrationen. Därför kan polisen i dagsläget inte göra så mycket åt skottlossningar, explosioner, bilbränder och andra element som gör att samhället i stort känns väldigt otryggt. En stram, restriktiv och ansvarsfull migrationspolitik behövs. Vår rättspolitik behövs också göras om i grunden för kunna möta det nya Sverige. Det får vara slut med pizza med livstilskriminella, saft och bulle politiken. Polisen behöver verktyg som klarar dagens utmaningar i det nya Sverige. Idag är det oftast catch och realise. Det vill säga även om buset blir lagförda så slutar de inte vara livsstilskriminella. Då fungerar det bara med utvisning och att medborgarskapet bör kunna dras in ifall man begår samhällsfarliga brott. Att man attackerar ett polishus är för mig samhällsfarligt brott. Då man ge sig på bland annat de som ska försvara vår demokrati.

 7. Polisledningen har en politisk agenda. Sverige har blivit vidrigt sen politikerna började styra i varje liten detalj. Ett annat styrmedel är allas lika värde som misstolkas och feminismen. Fanns det riktig feminism så skulle dom inte godkänna våldtäkternas. Jaa det finns en agenda.

 8. Svenska poliser var en gång i tiden riktiga och förnuftiga poliser, men det var länge sedan.
  Dom flesta vi har i dag springer regimens ärenden och är således per automatik våra bittra fiender.
  Dom vill oss inte väl, dom jagar svenska killar som kör 5 km. för fort på sina mopeder, men släpper igenom utländska våldtäktsmän och mördare!
  Svenska pensionärer som säger sanningen om bl.a. massinvandringen jagas med blåslampa, bötfälls och fängslas, medan muslimer kan hota och hata, misshandla och stjäla praktiskt taget hur mycket dom vill utan att polismakten ingriper -dom varken vill eller törs ingripa!
  Svensk polis av i dag är ett bittert skämt!
  Det finns säkert en och annan som fortfarande har furnuftet i behåll, men dom är få och dom tvingas arbeta med bakbundna händer!
  Tyvärr.

 9. Men fan ifall där är en gubbe i 75-80 års åldern som säger
  några väl valda ord om tillståndet i samhället då tar ett par tre
  stöddiga poliser iklädda gasmask och asar honom in i polisbilen.

  Ska man gapa och skrika och bära sig illa åt, då ska man komma
  från ett annat land, då går det bra, då tittar polisen på annat håll
  och kan till och med gå ner på knä och be ursäkt för att dom finns,
  Tror att problemen ligger hos olämpliga högre befäl med rätt
  partibeteckning!

Kommentera