M+SD vill minska biståndet – C, V och Mp vill öka…

BISTÅND. Sveriges biståndsbudget för 2021 uppgår till 52,3 miljarder kronor, det motsvarar 1 procent av beräknad BNI. För de närmaste fyra åren beräknas Sverige betala 220 miljarder i bistånd. Till detta kommer Sveriges del av EU:s corona-budget på 150 miljarder, avgifter till EU och FN på runt 50 miljarder per år så pengar till skapliga pensioner finns men de använts på utlänningar.

Frågan om biståndet delar de politiska partierna, skriver Dagens Nyheter. Sverige har i dag ett mål om att biståndet ska motsvara en procent av bruttonationalinkomsten, bni.

 • S, L och KD vill hålla fast vid en procentmålet.
 • M och SD vill kapa tiotals miljarder rejält i biståndsbudgeten.
 • C, V och MP vill se enprocentsmålet som ett golv och MP vill öka rejält.
 • FN tycker 0,7 procent av BNI är lagom och rimligt.
Bistånd 2020 i procent av landets bni

-Vad Pettersson anser om det mesta av biståndet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “M+SD vill minska biståndet – C, V och Mp vill öka…

 1. I dagsläget så är 0% av BNP enda rätta, varför ska vi föda en massa terrorister och lata människor.
  Bistånd som skickas hamnar inte hos dem som behöver det utan i korrupta händer.

 2. Varför något bistånd i pengar över huvudtaget? De pengarna som bör öronmärkas till bistånd, använd de till att tex; bygga hus i fattiga delar av världen, det finns byar i afrika som inte har rent vatten; bygg vattenrenare till dem…osv.
  Men att skicka pengar till ett land och tro att de pengarna används till dessa saker är idioti.
  Det var något land som hade skänkt en viss summa till ett fotbollslag i england för ett tag sedan…det var exakt samma summa som sverige skickat i bistånd till just det landet… medan de fattiga i det landet fortfarande svälter….

  • Kommer aldrig fungera, hur många projekt har sverige och FN hållit på med nere i Afrika som sen visar sig som vanligt att det har fött en massa korruption, SIDA har blundat vänt ryggen i många år.

   • De har fått…pengar…
    Det jag menar är att de ska inte ha pengar.

 3. Hur många av de palestinska missilerna har Sida betalat , med Svenska skattepengar .

 4. Palestinierna kan behöva mer bistånd nu när dom ska kriga mot Israel. Skicka med 100 000 araber också så får dom göra lite nytta och träna bort sittfläsket dom får av allt stillasittande i Sverige.

 5. Om det ändå blev nytta med de pengar som öses ut men tror inte att SIDA kan presentera ett enda projekt som blivit ett lyft för mottagarlandet.

  Hur gick det med pappersbruket i Nordvietnam eller det i Tanzania som slukade miljoner av penningar so hade kunnat nyttjas bättre här hemma.

  Som jag skrivit tidigare,SIDA Sveriges största slukhål, och guldet blev till grus.

 6. Tänk om våra politiker var smarta.
  Prova lite nya lösningar på ekonomifronten. En lösning på biståndet är att avsätta nog med medel i en fond som använder avkastning för bistånd. Blir fonden stor nog blir den självrullande. Och framför allt kanske politiker och tjänstemän inser att det inte finns omättlig tillgång på stålar.

  • Varför ska vi ha bistånd?
   Gammalt skit tänkande som bara föder inkompetenta att skapa något själv
   Bistånd=Fattiga i rika länder skänker pengar till rika i fattiga länder

 7. Naturligtvis vill miljöfascisterna, kommunisterna och pedofilerna att ännu mer skattemedel skall skänkas bort till korrupta stater och diverse terrororganisationer. Dessa tre partier är lika korkade och naiva som ett litet barn som menade att det är bara att gå till hålet i väggen och hämta pengar när han fick svaret att vi har inga pengar just nu att köpa xxxx för.

  • Dina rader kom mig att tänka på åren kring Kriget…
   Mina föräldrar var nygifta,och Stenbock kom till världen allt för tidigt. Min fader låg inkallad en stor del av åren,och min moder o jag fick kämpa själva.Minns än idag hur jag sändes till Affären med en bunt kvitton,som gav några % i återbäring.
   Det blev i bland några kronor och maten var räddad !! Minns speciellt min dåtida mjölkspann,som rymde (tror jag 2 liter)men då fanns det endast medel för 1 eller1 ½ liter !! Falukorven eller billigare Medisterkorven, kostade kring 75 öre för c:a 1½ dm !!
   Sådant liv tror jag inget barn i dag tvingas uppleva….

 8. Dagligen hör man dessa Sossepolitiker dra sitt mantra vi måste höja skatterna för att klara ”välfärden” , vad hjälper det om dom tar alltihop i skatt när dom öser ut pengar till sådant som inte gynnar ”välfärden”.Har en känsla av att välfärden blir sämre och sämre efter varje skattehöjning . Sverige kan gärna stoppa sitt bidrag några år så att dom andra länderna kommer ikapp, och att Karin Jämtin blir arbetslös gör ju inget för det finns säkert något fögderi där hon kan tillbringa sina dagar .

  • Inte stoppas bidragen för några år Putte?
   Nä den ska stoppas för alltid

 9. Du tycks ha citerat Centerns Val-program rent av !!
  Skämt åsido här ser vi klart skillnaden mellan de partier (KD/SD/M) som månar om våra egna,och de vänster-socialistiska som kastar ut pengarna för invällare av alla arter !!

 10. ingenting är lagom och rimligt när det handlar om miljöpartiet!
  Man kan undra om dom totalt skiter i hur många Svenskar som
  dom anser är rimligt hamnar som uteliggare?

 11. Socialister älskar att ta från rika och ge till fattiga. C är väl socialister numera?

 12. Med alla de miljarder vi givit till otacksamma länder så borde de har ett bättre samhälle än oss. Vart tog pengarna vägen?

  Kravlöst givande till suspekta typer genererar naturligtvis aldrig något. Så länge SIDA inte kan någonsin redovisa vist så skall de läggas ner. Vi ska inte betala deras kravlösa tillvaro.

  • Vem fan tror du byggde upp Sverige bistånd eller hårt arbetande Svenskar sug på den karamellen Folke

Kommentera